• Forester

    měl bych prosbu. postupně zabředávám do problematiky trénování se sportesterem (hac 4 pro) a narazil jsem na pojem zotavovací tep. z těch věcí, co jsem našel v návodu a na netu nejsem moc moudrej. pomůžete? :o)

    0 0
    • favorit.  

      tzv. kompenzacni pasmo. Taky se tomu rika „vyjeti“. Je to vlastne jizda uplne nejnizsi intenzitou… mrkni kdyz tak www.cykltrenink.cz anebo myslim www.kpo.cz

      0 0
    • Troll  

      Podle toho, co vim, bych to videl na to, co ja znam jako recovery zonu. Je to pod tvym aerobnim prahem, to znamena prave zminovane vyjeti.

      Tim, ze jedes dale udrzujes metabolismus v provozu, vyplavuje se ti laktat ze svalu a zaroven jeho produkce je minimalni = regenerujes. Je to efektivnejsi nez rovnou slezt z kola, protoze pak ti laktat zustane ve svalech a odbourava se v klidu pomaleji.

      V zasade je to intenzita treninku, pri ktere odpocivas.

      Tak bych to asi videl ja. Ale kdyz budes googlit, jiste najdes hodne presnejsich odpovedi.

      0 0
      • Forester  

        kompenzační pásmo chápu, ale v tom návodu je to definováno jako měření, které probíhá 3 minuty po ukončení tréninku (musí se ručně spustit tato funkce) a následně to vyplyvne nějakou hodnotu – s tím, že čím menší, tím lepší … ale k čemu to je? či co mi to tepová frekvence po 3 minutách řekne?

        0 0
        • bam  

          No myslim, ze je to mysleny jenom jako nejaky ukazatel kondice. Cim rychlejc ti tep klesne po nakym vypeti, tim si na tom lip. Ta funkce se da u HAC 4 pro pouzivat jeste na oznacovani mist za jizdy. Pak tyhle oznaceny mista vidis v profilu kdyz ho stahnes do kompu. Coz mi prijde zajimavejsi :)

          0 0
    • Daf  

      V prednastavenem case to meri o kolik poklesne tep. Cim jsi lepe trenovany, tim rychleji se zotavis, o to vic ti poklesne tep.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.