• Smazaný účet

    A? je zas o čem kecat, jak dlouho vám vydrží zarážky než chytnou pedály vakl? Mám VP pedály, měl jsem kufry nejdřív VP a ty my začly chytat vakl ani ne po 1000 km. Koupil jsem shimaňácký, a už maj taky vakl (po ca 1700 km) a hlavně se mi dost často vycvakávaj, ač mam pedály nastavený docela natvrdo. Příde mi to nějak moc brzo… Tak esli mám ošoupaný zarážky nebo upínání na pedálu. (za případné chyby v terminologii se omlouvám)

    0 0
    • Pekáček  

      No mě se spíš dycky vyšoupalo tělo pedálu, nový SPD M520 a pod jsou na to dělaný líp. Co se týče pedálů Ritchey V3 Comp tak ty maj kufry pořád dobrý, ale záklopky tak vybroušený, že pouštěj samy :o( Nevydžely moc.

      0 0
    • TinkTink  

      Ritchey WCS – drzi tri roky (jediny komponent, ktery mam takhle dlouho)…asi 10 az 15 tisic km. :)

      Akorat uz loziska zacinaj mit trosku vuli…ale jenom ty vnitrni…tak to se nejak asi upravi :)…je mi jich strasne lito…loziska budou stat par korun (jsou tam prumysla)… :)

      Takze pocitam ze tak 20 tisic ty pedaly vydrzi (jezdim takovy endurko v pohode…)

      0 0
    • jonti  

      ja som si uz na miernu volu zvykol, pri shimano pedaloch sa robi takmer iba na zarazkach. Dalsia vec, ktora sposobuje volu, je vysuchanie podpornych hlinikovych casti vedla upinacieho mechanizmu na pedaly, takze sa podrazka opiera iba o kufor. Mne obycajne lacne shimano pedale vydrzia 2 zarazky, potom sa rozpadnu loziskat. Ta doba byva 3–4 roky, takze rovno kupujemnove.

      0 0
    • BH  

      jezdim pedaly ONZA na zimaku a MTB (vzdy je prehazuji na nove kolo)najeto cca 10 tis. na kazdych.SH SPD jsem jezdil na silnicce . zatim mam najeto okolo 12 tis. uz zacinaji cvakat, ovsem mam dost povolene pruziny na pedalech. Jeste jsem na zadnych pedalech nic nemenil (i kufry mam puvodni).Ale k Tvemu dotazu,VP z hlediska kvality neumim posoudit, u SH je zivotnost 1700 malo, ovsem je otazkou zda ty kufry nenicis castym chozenim, to dostavaji nejvic zabrat (zalezi jake mas boty, jak moc je mas schovane). Ale z formulace tveho dotazu vyplyva, ze jsi pouzil SH kufry na VP pedaly.To neni navzajem kompatibilni, tam muze byt ten problem.Jinak spis osoupes kufry nez plotnicky, to proto ze po kufrech i obcas chodis.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Boty diadora tourer. Kufry jsou tak na hraně se špuntama podrážky. Shimana maj trochu jinej tvar, ale nijak zvláš? to nevadí, seděj spolu dobře. (Jsem je kupoval v lokálním bikeshopu den před jednim závodem, páč sem se byl projet a došel jsem k závěru že jet se starejma zarážkama je sebevražda, a orig. VP neměli…). Chodim asi docela často… no nevim co je často pro xc… Asi se podivám po novejch. A uvidim, dyž budou cvakat je to pedálama. :o)

        0 0
        • BH  

          no tak problem bude v te mekompabilite.SH kufry do VP pedalu nepatri,byt zdanlive v tom velky rozdil neni.kup si nove VP kufry (pozor je vic typu) a uvidis.Zbaz take moznost koupit si radeji zrovan anove pedaly SH, jsou lepsi nez VP.Pokud ti na VP odejde plotnicka a nebo pruziny, stejen na ne nic nesezenes.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nové pedály nepřicházej v úvahu… :o) Jsem to srovnával, Sh je o malinko větší než VP. Ale nevim jak se liší výškou (resp. tlouš?kou). Každopádně ta vůle je tam jasně na výšku. Řek bych tak od pohledu že ty kufry sou odrbaný.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.