• bikerp1

    Mám podezření, že se mi rozbilo řazení Shimano Deore SL-M530 (přehazovačka s inverzní pružinou Shimano Deore RD-M530 SGS

    ). Chová se to následovně. Dám malý tác, přecvakám na nejvetší kolečko. Nicméně dolů už to nejde, až na další cvaknutí. Pokud lanko napnu, tak aby šlo řadit dolů, tak to zase nejde nahoru. Až na druhé přeřazení tj. o dva stupně.

    Na základě tohoto chování bych řekl, že asi odešlo něco v řazení a přeskakuje to tam o jeden zub.

    0 0
    • Luk02  

      Promazat…

      0 0
    • Davos000  

      kdo maže, ten jede !!!!!

      0 0
    • venda77  

      Přesně tak,promazat a nejlépe vyměnit aspoň posledni kus bovdenu u přehazky. Bude v něm čurbes.

      0 0
      • xshreck  

        vyměnit komplet bovdeny a lanka. To je základ… Pak je trošku promazat, přehazku vyčistit a taky máznout. Možná i řazení vepředu a pak teprv přemýšlet, jestli něco přeskakuje :)

        0 0
      • bikerp1  

        Řazení zkusím promazat. Ten zadní bowden mě taky napadl už když jsem si s tím hrál, ale nezdálo se mi, že by v něm lanko šlo ztuha. No, preventivně asi vyměním bowdeny na celém řazení.

        0 0
        • xshreck  

          s bovdenem dycky ber i lanko. V tom bych to viděl spíš, než v bowdenu. Stačí, když se lanko nějak blbě ohne a už je tam zub, který špatně prochází bowdenem. Lanko a metr bowdenu máš za 20kč, nevím kolik bow potřebuješ ale snad metřík stačí. Pak nějaké koncovky, to je taky v řádech korun. Teď jsem si koupil obě lanka na řazení, 2m bowdenu a 8 koncovek na bow za 56Kč. Tak jak říkám, pokud měníš – ber všechno jedním vrzem, ať potom nelituješ.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Lanko jedine nerezové!

            0 0
            • xshreck  

              stříbrné je furt mám, tak to asi nerez bude :) :-D

              0 0
              • alinceb  

                2 nerez lanka, 2m bowdenu a 8 koncovek za 56? To žiješ někde v bikerském ráji…nemohl bys mi tam koupit třeba nějakou Foxku? Dle tvých výpočtů bych se vešel tak do 5K…:)

                Teď vážně – za tu cenu to určitě nebude nerez…viz ;)

                0 0
              • Smazaný účet  

                A neni ze stribra kdyz je stribrne?:)))

                Proste do uvedene ceny se s nerez lankem nedostanes.

                0 0
          • akula  

            Za 56Kč celá kabeláž řazení je teda dobrej kauf :-) To já když si to spočítám: 2,5m bowdenu Alligator LY186 160Kč, dvě koncovky Alligator LY-HPA09 24Kč, dvě koncovky Alligator LY-HPA08+HPR01 38Kč a dvě lanka XTR 230Kč, to máme suma sumárum nějakejch 452Kč. Na druhou stranu na zimákovi to takhle vozím už 4 roky a nějaký zasírání bowdenů, nebo nutnost mazat bowdeny neznám.

            0 0
    • Ruuzha  

      Já se přižim na zdejšim tématu, ať nemusim zakládat další. Je to tu asi 1000× ale stejně se zeptám :D

      Měnili mi v servisu řetěz a asi po 100 km mi začal vzatu přeskakovat. Na řetězu už je najeto asi 200km a dělá to pořád. Přeskakuje hlavně uprostřed. Když je vepředu největší a vzadu nejmenší tak to jde a naopak též, ale třeba kombinace 2…2–6 to skáče pořád. Ptám se tedy je to na seřízení nebo na kazetu?

      0 0
      • pepek  

        Tak to buda ta prostřední pila, ne? Sám jsi to vlastně řekl

        0 0
      • xshreck  

        podle toho jak přeskakuje. Jestli to skáče např. 5–6 a furt to kvrdlá, tak seřízení … pokud střílí (proklouzne přes zuby), tak to bude problém jinde.

        Teď jsem s kamarádem měnil řetěz i kazetu, předtím mi to všelijak skákalo atd. Teď to jede krásně :-) akorát jsem píchnul, tak to zase nejede :-D

        0 0
        • Ruuzha  

          Nene myslel jsem to tak že ať je vepředu cokoliv a vzadu 2–7 tak to skáče sem tam ze 3 na 4 a zpět pořád třeba. Občas pomůže když přeřadim výš nebo níž a ono to drží, pak pořádně šlápnu a zase to přeskočí na jiný kolečko. Nestřílí jen skáče s převodu na převod nahoru a dolu.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Patku máš rovnou?

            0 0
            • Ruuzha  

              Zkontroluju, ale s kolem jsem neboural, ani mi třeba nespadlo, nic.

              0 0
          • newbie  

            tohle jsem měl taky

            rovnali patku… čistili a mazali… měnili bovdeny a lanka… a furt nic

            problém byl nakonec v pastorku, na kterém to přeskakovalo – nějak se mi na něm „vyrobila“ osma, stačilo zapáčit šroubovákem a bylo opraveno :-)

            0 0
            • buba CZ  

              Může být i po té výměně řetězu zatuhlý nebo trochu vybočený jeden článek nebo dokonce napůl roznýtovaný a pak to takhle skáče na sem tam.Sám jsem zažil u kamárádova kola.

              0 0
    • bikerp1  

      Tak opraveno. Problém byl v posledním bowdenu u přehazovačky. Trochu to v něm drhlo, ne moc, ale asi to stačilo. Vměnil jsem rovnou i lanko a řazení opět funguje jak má. Tímto děkuji všem za poskytnutou pomoc.

      0 0
    • M4rtin  

      Zdravím, na novým kole mám problém se zařazením velkýho převodníku. V průběhu zdvihu řadicí páčky dojde k procvaknutí a návratu do výchozí polohy. Řazení z prostředního na malý převodník a naopak jde bezchybně. Řazení i přesmykač jsou Sram X9. Nevíte, kde by mohl být problém?

      0 0
      • M4rtin  

        Přijde mi, že musí bejt něco špatně uvnitř páček, tak nevim, jestli to rovnou neodvést na reklamaci :/

        0 0
      • M4rtin  

        Nikdo nic? projíždim tady forum, ale marně hledám, že by se tu něco takovýho řešilo. Páčky řadí precizně na malým a středním převodníku, ale při pokusu zařadit velkej to střelí a nic. Dorazy jsem koukal jsou dostatečný. No nic asi to holt vezmu na tu reklamaci.

        0 0
        • juli  

          Správně dedukuješ, už v předchozím postu. Západka třetí polohy nefunguje. Pokud je to v záruce, pak reklamuj.

          0 0
          • M4rtin  

            No to je radost… ještě mě napadlo, jestli to nemůže bejt jenom přepjatým lankem, že by páčky odmítaly brát větší šponu, která tam vzniká při řazení na největší koleso. Zatim jsem do toho nechtěl sahat.

            0 0
            • juli  

              Hele, odpoj lanko od přesmyku a zkus na volno cvakat páčkou, když budeš za lanko tahat rukou. Tím vyloučíš vliv horního dorazu přesmykače.

              0 0
              • M4rtin  

                Jo jo, lankem to neni :/, vypadá to, že tam jsou dobitý ty západky v třetí poloze. Kurnik kolo za 30k a nejsou schopný ani prověřit takovýhle základní věci?

                0 0
                • juli  

                  Kupoval jsi v krámu, nebo ti přišlo v krabici?

                  0 0
                  • M4rtin  

                    Jo přišlo poštou v krabici. Jsem docela zvědavej, jestli budu muset posílat celý kolo. No je to moje první, aspoň se člověk něco naučí.

                    0 0
                    • juli  

                      To potvrzuje heslo: kup si kolo v krabici, rozbiješ si palici"

                      On osobní nákup v krámu nebývá marný.

                      0 0
                      • M4rtin  

                        Tak jasně, řešil jsem to od začátku, jestli v kamennej nebo z netu. Nakonec jsem sehnal supr kolo za supr cenu a nedalo se odolat no. Teď to mám, ale zase jinak je bike skvělej, snad si to vyberu hned na začátku.

                        Rozdebírat to a zkusit to opravit je asi blbost co?? Co jsem koukal, prej to je slušný harakiri a ani díly do toho neseženu, jestli tam je něco v haj.lu.

                        0 0
                        • lidumil  

                          No jestli jsi to nikdy nedělal, tak bych se do toho nepouštěl kór když je to v záruce. Vyskáčou Ti pružiny, závlačky a tak a jsi v síti.

                          0 0
                        • juli  

                          super kolo, super cena, problém se servisem. Sám sis zvolil.

                          Zvaž, jestli ti stojí za to být nějakou dobu bez kola. Pokud jo, tak volej dodavateli a dohodni si, jestli nebude možné zaslat jen nefunkční páčku.

                          Pokud spěcháš kup si novou a ber to jako daň za blbost :-)

                          0 0
        • 79petr  

          Ahoj

          jak si vyřešíl tvůj problém? moje X9 děla to samé. Už jsem to měl rozebraný a nic podezdřelého jsem tam neviděl..

          0 0
    • Azmir  

      Taky se přiživím ať nemusím zakládat nové téma, snad mi aspon někdo trošku pomůže. Na dnešní vyjíždce se stala malá nehoda a bovdeny od řazení, brzd atd se mi obmotala v důsledlu přetočení řídítek kolem hlavka, všechny jsou v poho, až na řazení, k levé páčce (přesmyk), kde se lanko jakoby částečně vysunulo z řazení, ale jenom o kousek a stále tam drží a nejde řadit v žádném směru, nic se nestane. Co mám udělat? Pokusit se rozberat řazení a podívat se dovnitř? Může být lanko jenom mírně vysunuté a stačí ho posunout zpátky nebo v čem bude chyba?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.