• Smazaný účet

    Mám stojan Feedback Sports Sport Mechanic (myslím, ten základní).

    Vždycky jsem kola upínal za rám, ale teď když mám karbonovej (kterej navíc nemá kulatý trubky), podlehnul jsem masírce a řekl jsem si, že zkusím ten ne úplně logickej způsob za sedlovku. Proč nelogickej? Protože většina váhy je vepředu.

    Samozřejmě (možná spíš „samozřejmě“) to nefunguje – jakmile kolo pustím, okamžitě slítne předním kolem až na zem. Ten upínací šroub mám utaženej tak moc, že se deformujou krycí plasty, a nemá to vůbec žádnej efekt. Zkoušel jsem dát kolo zleva doprava i naopak, různě otáčet ramenem, ale není tam rozdíl.

    Aktuálně nemám nasazený zadní kolo, takže je tam logicky docela páka, ale když ty stojany udrží i 30kg elektrokolo, tohle by asi nemělo mít vliv.

    Je možný, že je ten stojan kaput už z výroby?

    0 1
    • novas752  

      Spíš je to trochu šunt už z výroby… Já jsem to na lidl stojanu vyřešil vyvrtánim díry pro aretační kolík skrz tu objímku a trubku – to se neprotočí.

      3 0
    • PetrMi  

      Řešilo se to tu už víckrát třeba u stojanu z Lidlu. Mám ho taky. Já to řešil smirkem mezi trubkou a objímkou. Někdo další psal, že funguje pasta na karbon, že to pak taky drží.

      0 0
      • novas752  

        Pasta na karbon nebo cokoliv abrazivního tomu trochu pomůže, otázkou je jak moc to nestačí. Kolíček je docela jistota.

        0 0
    • kubad  

      Mám ten vyšší model Feedback a funguje za sedlovku bez problémů , polohu drží a to ho nemám ani moc dotažení

      Takže tam máš nějakou chybu, ale netuším co

      1 0
      • Ondraj  

        Taky mi funguje bez problémů a nikdy jsem nemusel utahovat na krev. Šel jsem se podívat, jak je to tam udělané, je to jen třecí plocha, po stranách do kónusu, žádné jemné ozubení, co se mohlo odjebat. Kdybych chtěl zvýšit tření, určitě odmastit, pak buď ta pasta nebo vložit kolečka ze smirku nebo flexy. Zkus to vyfotit, jestli je to stejný mechanismus.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.