• spešl

    Tak jsem zase jednou nakoupil na netu… Objednal jsem zboží za 12 tis. na jednom e-shopu (kup-něco) a jednou položkou byly i hydraulické dualy XT. Nejen že přišly bez adaptéru pro montáž na IS, ale přišly hlavně namontované v obráceném gardu?! Tzn., že levá páka je zadní brzda a pravá přední… To sem se fakt nas…člověk na to čeká a chce už dokončit kolo a pak tohle… Na icq mi vůbec neodpovídají a volat jim už fakt nebudu, volal jsem už několikrát…Poštovné bylo sice zdarma, ale za telefon a případnou reklamaci (poštovné) stejně platím… Není nad profesionální služby odborných prodavačů, díky, díky, díky… Tak co teď?! Nechat to zítra na své náklady předělat, nebo poslat zpět a čekat zase týden? Psal jsem přes icq, jestli když si to nechám v kaměňáku předělat, bude platit záruka, ale bohužel bez odpovědi… Máte podobné zkušenosti s nákupem na netu?

    Anketa: Máte podobné zkušenosti?

    Ano
    3x
    14%
    Ne
    16x
    73%
    0 0
    • Dag  

      jestli myslis to kup neco kde jsem nakupoval ja, tak pres ICQ pri nakupovani reagovali celkem rychle. Zbozi jsem mel doma do druheho dne a domluva byla celkem dobra. Asi se zacnou chovat jinak, pokud clovek neco reklamuje.

      0 0
      • spešl  

        Já objednával ve středu a přišlo to v pondělí… To by bylo v poho, jen to dodané zboží není… To jsem fakt ještě neviděl…to to nikdo nekontroluje při balení, nebo co?

        0 0
    • petebike  

      takovou zkusenost tedy opravu nemam. neboli nikdy sem nenakupoval na kup-neco.cz – vzdy na kolok…cz a bez problemu, vzdy sem dostal to co chci, a nekdy i vic nez sem zadal – treba retez misto 73–93 apod.

      jinak tedy zjistuju ze posledni dobou kupuju 95 % procent pres E-shop, zbytek jsou lanka – v Globusu, nebo nejaky prkotiny v kamenaku

      0 0
    • yetti  

      Uz jsem toho na netu na kolo nakoupil mraky a popravde snad v nadpolovicni vetsine pripadu bylo neco spatne. Ale musim uznat, ze se vzdy s prodavajicim dalo nejak dohodnout a vzdy to nakonec skoncilo k moji spokojenostim i kdyz me jednou chyba prodejce malem stala zivot.

      0 0
      • JMT  

        zivot ? povidej

        0 0
        • spešl  

          No, kdybych ty brzdy tak jak přišly namontoval přítulce na kolo, tak jí to možná taky stálo život, on takovej frontflip na křižovatce pod auto…nic moc… :-(

          0 0
        • yetti  

          Pred rokem jsem kupoval kompletni brzdy a k sintrovanym destickam jsem dostal kotouce na kterych bylo napsano „resin pads only“. Protoze jsem netusil co to znamena a pri pribrzdovani to vypadalo celkem ok, akorat to silene skripalo, tak jsem si rikal, ze se to asi jenom musi zajet. Tak jsem doslapal az na nejblizsi kopec, ktery jsem mel v ceste a pustil to dolu a zistil jsem, ze mam kolo bez brzd. Kdyz se to ohralo tak z kotoucu zacaly litat spony, strasne se to rozvibrovalo a delalo to silenej kraval. Mel jsem kliku, ze kopec nebyl z nejprudsich a tak jsem pribrzdil podrazkama a pod kopcem to vzal rovne mezi stromy a navic nikdo a nic nebylo v ceste. Takhle to vypada jako hrozna prdel, ale byl to asi nejhorsi zazitek, ktery jsem na kole kdy mel a to uz me dokonce i srazilo auto :-) Resil jsem to tady pred rokem, protoze jsem z toho byl desne vyplesklej a vubec jsem nedokazal pochopit co se deje, ale musim uznat, ze prodejce se k tomu postavil celem a ihned mi poslal nove kotouce a hrozne se mi omlouval. Myslim, ze take cetl thread ve ktrem jsem to tady resil :-)

          0 0
          • kurýr na bajku  

            cože to bylo?

            0 0
          • kudlanka32  

            ty voe…v manualu ke kolu se pise po zmene a serizeni brzd ozkousejte jejich funkci na rovne plose treba parkovisti…takle ses mohl s prehledem zavrazdit:))

            0 0
    • Honcek  

      Taky mám z poslední doby takovou nemilou zkušenost. Objednával jsem hydraulický kotoučovky a řazení a došlo to o týden později a jak jsem po rozbalení zjistil, v balíku chyběly kotouče a řazení. Takže za telefon jsem taky zaplatil nemalou sumu a po sérii dohadování a zmatků nakonec ten zbytek došel za další týden. Každá ta firma má jinej přístup, někde bez problému a s některýma se to prostě nevyplácí.

      0 0
      • Honza z H  

        Musím se těch prodejců zastat. Ale omyly jim v žádném případě netoleruju. Ceny komponent jsou nemalé a trh je omezený. Navíc „česká“ povaha je dopředu odsuzuje do pozice vydřiduchů. Taky jsem se nakonec vždy všude domluvil. Zrovna kupněco zatím vždy dodal v pořádku. Děsí mě akorát situace, kdy něco přijde nekompletní a prodejce mi sdělí, že odeslal kompletní. Dovedu si představit i vyčurance, co to na prodejce zkusí a i on se musí mít možnost bránit. Takže to chce víc jezdit, víc ničit, víc kupovat a konkurence se už o to postará :-)))

        0 0
    • kurýr na bajku  

      Abychom tady nemlžili… Jedná se o kupkolo.cz ?

      0 0
    • orca  

      není nad „osobní odběr“ myslím že je nás tu tolik a pokrýváme celou republiku, že by vůbec nebylo od věci si to navzájem „vyzvednout“ a poslat. Je to jen o domluvě a bude klid.....

      0 0
    • kubad  

      Je to smutné naštve to. Ale aspoň máš motivaci si to udělat sám a odvzdušnit nic na tom není, chybějící dily ti určitě rychle pošlou. Jinak předělání v servisu nebude zrovna levné :-(

      0 0
    • kubad  

      Je to smutné naštve to. Ale aspoň máš motivaci si to udělat sám a odvzdušnit nic na tom není, chybějící dily ti určitě rychle pošlou. Jinak předělání v servisu nebude zrovna levné :-(

      0 0
      • spešl  

        Njn, ale nemám bohužel potřebné vybavení, olej a tak… Taky nevím, jestli mi pak bude platit záruka… :-(

        0 0
        • mosquito  

          potrebne vybaveni:

          • 2 injekcni strikacky (20)
          • 10 cm hadicky (z kapacky, na vzuchovani v akvarku)
          • min. olej

          150kc stoji olej asi na 10 brzd :) o to ostatni si rekni nejakymu teenagerovi :))

          pokud proctes navod tak je tam navod jak to naplnit, a odvzdusnit, tj o zaruku bys prijit rozhodne nemel

          a za

          1. se to naucis (prvni pokus ti bude trvat treba i hodku)
          2. priste to zvladnes za 10min

          :)

          0 0
          • TinkTink  

            Dokonce ani ty dve injekcni strikacky nejsou potreba…na nalivani oleje do expanze staci kapatko nebo proste neco pohodovyho a na trmen staci hadicka :)

            0 0
    • Jirik123  

      vsechny pripadne naklady spojene s reklamaci si muzes nechat od prodavace proplatit (ale pouze pokud bude reklamace uznana!!), pripadne pokud jsi treba zavodnik a nemuzes kvuli tomu jezdit tak po nich muzes chtit i usly zisk. hlavne si peclive skovavej vsechny ucty s reklamaci spojeny, at jim to muzes dolozit.

      0 0
      • Vision  

        :D pripadne pokud jsi treba zavodnik a nemuzes kvuli tomu jezdit tak po nich muzes chtit i usly zisk na to jsi přišel prosímtě kde ?

        0 0
        • Jirik123  

          byl by to dost teoreticky pripad, prokazovani by asi bylo trochu obtizne:-) ale treba u reklamace pc a hlavne u notebooku se to prokazat da.

          0 0
    • Vision  

      mail co jsem Vám před 32 min odeslal=

      Dobrý den dnes mě kolega říkal, že jste volal, ohledně pák XT, to, že jsou opačně je i pro mě nemilá novinky, prodalo se jich už mraky ale v této poslední krabici jsou všechny opačné, nejsnazší bude když nám je zašlete zpět a přehodíme to a pošleme zpět, a nebo vrátíme plnou částku i s poštovným k nám (to nabízel i kolega s kterým jste mluvil).

      ještě mě pár kamarádu poslalo : www.bike-forum.cz/…1/forum.html#… to že Vám kolega neodepisoval na icq komentoval
      „a že mu nikdo neodpovídá, pustím pc a mám tam zprávu, …takže nic neodpovíte…“ balík Vám došek dnes a už jsou o pár hodin později se dočítám, že jsme s Vámi nechtěli komunovat přitom ani například mail od Vás doposud nepřišel (a u PC dnes sedím celý den a na mé icq také nic…)

      a jak říkám jste první kdo se ozval, kontrolujeme to ale to ne vše, vždy odhalíme. je mě to líto zašlete číslo účtu vrátíme Vám částku třeba za celou zakázku a zašlete nám to celé zpět. ohledně té redukce na IS standardně v tomto setu nebyla ale mohu vám ji doposlat… napište prosím jak jste se rozhodl, (na mail fórum zase tak často nečtu)

      S pozdravem M.Kuk

      0 0
      • pegal  

        diky za objektivni vysvetleni!!

        0 0
      • TomasN  

        Zaradim prispevek fakt spatne, ale pres kupkolo objednavam 99% veci a vzdy jsem setkal jen se serioznim pristupem.

        0 0
      • spešl  

        Dobrý den, váš e-mail jsem četl až dnes ráno… Ano, kolegovi jsem volal a přiznám, že jsem byl dost rozladěný. Kolega mi řekl (přišlo mi, že naprosto bez zájmu): no, aha, hm, tak to pošlete zpátky no, my vám to teda vyměníme a redukci přidáme, jak chcete… Jenže pak jsem si spočítal, že při reklamaci budu min. týden zase bez brzd )+ zaplatím poštovné), tak jsem zkusil poslat několik zpráv přes icq na obě čísla kupkola která byla online (protože jsem nechtěl provolávat další peníze…) se zněním, že když si to nechám předělat sám, jestli mi: za a) bude platit záruka a za b) jestli mi pošlete dodatečně chybějící adaptér Bohužel i po odeslání cca 5-ti zpráv nic, žádná odpověď, tak jsem se pak ještě několikrát ptal, jestli by mi mohli odpovědět…bohužel opět nic. Rozhodně jsem váš obchod nechtěl nijak poškodit, jen mi to prostě přišlo k vzteku (byl jsem fakt dost naštvanej, to přiznávám, ale zkuste to vidět také z mojí strany), když jsem kvůli objednávce k vám několikrát telefonoval a psal a pak přišla stejně takhle domotaná…toť vše. Pokud by to bylo možné, pošlete mi jen ten adaptér, já si ty brzdy předělám sám, potřebujeme jezdit. Děkuji S pozdravem M.Š.

        0 0
      • petebike  

        hele nebylo rychlejsi tam zavolat ? sice taky dost veci resim pres e-mail, icq, skype, ale mobil je mobil, zas takova palka to neni,…

        0 0
    • Jogador  

      O tomto obchodě tu je psáno víc, myslím že splíst se můžou všichni, mě na icq reagujou a s polu s kolokrámem to jsou mé nejoblíbenější shopy. Zatim maximální spokojenosta a to jsem řešil i reklamaci vidlice…Myslim že jsi jeden z prvních, co je nespokojen, na koloshop je tu toho hodně, a už i na bagbike tu byla jedna stížnost… Chyba se stane…

      0 0
    • Ivoch  

      Děláš z komára velblouda. Takové prkotiny. Já si objednal taky dualy XT z Německa a bylo to obráceně. Prostě to tak Shimano vyrobili. Nechápu, proč to řešíš. Tak si to nechej předělat a hotovo. A pokud se ti to nelíbí, tak jsi to měl koupit v kameným obchodě a tam by ti to předělali zdarma. Holt když si něco objednáš poštou, tak musíš počítat s tím, že když něco reklamuješ, tak platíš poštovný. Nechápu tě.

      0 0
      • BB  

        ja si myslim, ze to tak vyrobili schvalne, protze tady nekdo psal, ze v Nemecku se montuji brzdy obracene, stejne tak jak na motorky.

        0 0
      • spešl  

        To myslíš vážně? Já nechápu tebe!!! Mi to nepřijde jako prkotina…skládáš kolo a poslední co ti chybí přijde špatné, takže reklamace, čekání atd. Takže podle tebe je normální, když dostaneš něco, co není v pořádku? A mám už při nákupu počítat s reklamací? Máš nějaký divný náhled na obchodování… A když bych spočítal předělání, telefon, poštovné aj. tak jsem cenou rázem někde jinde, víš?! Doposud jsem kupoval jen v kamených obchodech, tohle byl můj první nákup po netu…a nevím, jestli ne poslední…

        0 0
        • spešl  

          Neříkám, že se nemůže stát chyba… Osobně jsem ale kvůli objednávce několikrát psal a volal a snad není takový problém zkontrolovat těch pět, šest věcí?! A to, že jsou brzdy namontovány obráceně jsem zjistil hned jak jsem první vyndal z igelitu a jestli kontrolují zboží, jestli není např. poškrábané, tak by si toho musel někdo taky všimnout, ne?! Ještě jednou podotýkám, že nemám nic osobního proti tomuto shopu, či majiteli a nechtěl jsem je nijak poškodit, jen mne to rozladilo, první nákup a hned tohle…tak jsem se zeptal, zda je to běžné.

          0 0
        • Dados  

          Jsem koupil po netu celý kolo, to přišlo naprosto v lati s tím, že mají u nás ve městě domluvenej servis, no a samozřejmě se něco po…lo. Tak volam do toho jejich servisu a tam s tím, že vůbec nemá čas mi pán odmítl udělat minimální opravu..a hotovo. Mam teď s kolem cestovat přes půl republiky do servisu? Posílat se mi to nechce…když denně vidim jak PPL, Toptrans a jiný kurýrové zachází se zásilkama, bojim bojim..co s tim?

          0 0
        • navikin  

          Jak tomu můžeme rozumět: Na začátku jsi psal „tak jsem ZASE jednou nakoupil na netu“ A na konci napíšeš „tohle byl můj PRVNÍ nákup na netu“ Co ti mám věřit – nevyklube se z toho skrytá reklama nějakého konkurenta Kup-něco?

          0 0
          • spešl  

            To „zase“ mělo být v uvozovkách, na bike jsem ještě nic nekupoval, jen mikrovlnku. Měl jsem už kupovat řidítka, ale nebyly skladem, teď už jsou, chtěl jsem je objednávat tento týden, ale teď fakt nevím… Takže tak…

            0 0
            • rastoo  

              spešl chcel by som sa ťa opýtať keď si objednával tovar či si mal na výber či hcceš mať páčku pravu zadú alebo lavu zadnu alebo naopak.Ak nie tak sa zbytočne rozčuluješ.Tak ako im to prišlo to poslali určite nikto nekontroluje ako su nahodené páčky.Ja keď som brzdy objednával tak tam som si mohol nakonfigurovať ako to chcem a ak by to prišlo naopak vtedy by som sa rozčuloval ale takto nevidím dôvod.To že adaptér neprišiel stalo sa dá sa to napraviť. To či odpovedali alebo nie neriešim.(ak ingnorovali pokus sa s nimi spojiť tak áno máš právo na rozčulovanie ale iba v tomto)

              0 0
              • spešl  

                Na výběr tam žádné konfigurace nebyly…a doposud jsem neviděl, že by někdo nabízel obráceně namontované brzdy. To, že je někdo vozí obráceně (třeba na downhill jako např. tuším Márošák), není asi sériový stav…vidím to prvně, aby byly brzdy na prodej nové v obráceném gardu.A jestli to zboží pochází odněkud z ciziny, kde to je standartní, měli by to před prodejem upravit na zde prodávaný standart, nebo to tam minimálně napsat, že se jedná o obrácený gard. Představ si, že si objednáš Fabii a přijdeš na prodejnu a tam bude pro tebe připravená s pravostraným řízením do Anglie, nevím, nevím, jestli by se ti to líbilo…asi moc ne, co?!

                0 0
                • dieegoo  

                  Heh, koukám, že tě napadlo stejný přirovnání… :)

                  0 0
                • pegal  

                  ja uz par takovych kol na krame videl, ale byli to ty z kategorie levne ..

                  a nevim jestli je to nejlepsi srovnani s autem :)

                  0 0
              • dieegoo  

                Já teda důvod k rozčilování vidím, donedávna sem neměl ani potuchy, že někde montují brzdy obráceně a popravdě by mě vůbec nenapadlo se před koupí ptát, jestli čirou náhodou nejsou brzdy nasazené obráceně. Prostě bych asi jako spousta dalších předpokládal, že vlevo přední brzda, vpravo zadní… Přijde mi to stejné, jako by sis objednal auto a přišlo ti s volantem na pravé straně – taky se tak v některých zemích jezdí a ruku na srdce, ptáš se v autosalonu na to, jestli bude volant vlevo?

                0 0
                • rastoo  

                  Ak by bol ten volant namontovaný na biku vzadu a nie v predu vtedy by to bolo divné :-) ale prehodené brzdy nie. HOPE to štandarte ponuka ako chceš ty :-) nakofiguruješ si to a pošlu podla priania zákaznika.

                  0 0
                  • spešl  

                    To je možné, ale standart je levá páka=přední brzda, pravá páka=zadní brzda. Pokud je to obráceně, není to standartní provedení pro český trh.

                    0 0
                    • Dados  

                      :)) myslim, že nejen pro český trh…prostě to někdo pos… :D

                      0 0
                      • Manas  

                        V nemecku se tak provadaj vsechny kola.

                        0 0
                        • mar_tin1  

                          neprodavaji… znam dva pripady kol z nemecka kde to bylo klasicky (predni vlavo, zadni vpravo). konkretne canyon (to muze byt vyjimka) a pak ma kamos centuriona kupovaneho v nemecku v kamenaku a taky ma brzdy normalne… (i kdyz on mel zase puvodne naopak vidli :D)

                          0 0
    • kubad  

      Pánové kupte si díly které chcete v kameném obchodě za plnou doporučenou maloobchodní cenu – zaručeně bude vše v pořádku a bez problémů. V e-shopech se díly kupují za poloviční cenu, tak to chce trochu tolerance zase tolik se toho nestalo.

      0 0
      • spešl  

        Jasně,stát se to může, nejsem zase tolik netolerantní. Teď už nejsem tak nasranej, to byl jen ten první nápor, snad to každý znáte, prostě jsem chtěl mít kolo hotové a tak mne to tak nějak rozhodilo. Nechtěl jsem říct, že ten či onen obchod je špatnej, třeba jsem fakt jeden z mála u koho se to pomotalo… Už jsem trošku vychladnul, brzdy jsou na kole, zatím obráceně, ale snad to bude do zítra hotové, redukci jsem si zatím půjčil a hadice snad ještě dnes budou prohozené. Tímto se omlouvám dotyčnému obchodu za moji první reakci, ale zkrátka mne to rozhodilo. Psal jsem jim dnes ráno e-mail, sice zatím opět bez odpovědi, ale snad mi redukci pošlou a bude to o.k.

        0 0
        • kubad  

          To nebylo ani tak na tebe, ale všeobecně.

          Navíc jsou stejně hadice dlouhé a je dobré je zkrátit podle potřeby a velikosti kola, když už ti je budou přehazovat je to ideální příležitost :-)

          0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.