• krokus

    Váhám mezi těmito dvěma přístroji a nemůžu se rozhodnout. Co podle mě mluví proti HACu: vyšší váha 3 PC programy, z nichž zřejmě ani jeden neni dokonalý horší hrudní pás (u Polaru bude asi příjemnější) možná menší spolehlivost horší servisní síť v ČR? Někde jsem četl, že HAC měří nějak podivně tepy – špatně prý zachycuje náhlé výkyvy tepu (intervaly měření jsou příliš velké).

    Co mluví naopak proti Polaru: horší (menší) display neukazuje aktuální stoupání/klesání (tohle by mi zrovna docela chybělo) vyšší pořizovací cena

    Možná přidáte nějaká další pro či proti:-) Předem díky za rady

    0 0
    • indoorajn  

      minus HAC: není vodotěsný minus POLAR: nezobrazuje aktuální dobu v tepových zónách

      0 0
      • Bully  

        Ad tvoje uvedene minus u Polaru: nepotrebuju behem jizdy vedet aktualni dobu v jednotlivych zonach. Vsechno si vic nez podrobne pochopitelne zobrazim a analyzuju pri praci s prehlednym SW v cestine na PC, kde je toho mnohem vic, nez jenom tenhle udaj.

        0 0
        • indoorajn  

          myslím, že to důležitý je, např. při intervalech bych si kontroloval dobu v max.intenzitě, někdo si hlídá doby v zónách při závodě (já na to nekoukám)

          0 0
          • Bully  

            Na intervaly mas v 725-ce pochopitelne specialni nastaveni i s veskerou indikaci primo na pristroji.

            0 0
            • indoorajn  

              jasně a jseš si jistej, že tam je při režimu záznam skutečná doba v zónách?

              0 0
              • Bully  

                Na displeji ne, po pravde receno si toho behem jizdy clovek tolik neuhlida, nemuzes prece porad koukat na budik. V SW potom najdes presne a prehledne, v jakych pasmech jsi jel, v konkretnim jak dlouho, kolik to bylo v % z celkove doby jizdy atd.atd. Ja osobne jenom obcas mrknu na kompl, jestli neprepaluju kdyz zrovna nechci, proste na aktualni tep, kdyz to nepoznam citem (a kdyz to ma vyznam, takze na zavodech moc ne). Plus ty voloviny jako obcas rychlost, stoupani, vzdalenost, .. Vsechno ostatni zpracovavam az na PC.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  IMHO, vidět okamžitě čas strávený v určité zóně je zbytečné. Pokud si to chci hlídat, tak si předem nastavím prahy v PC, zapnu zvukové signály a pípnutím mě to upozorní. Akorát mám jeden problém. Neumím tam právě nastavit, aby to píplo při přechodu přes hranici. Pípe mi to samo v určitých intervalech. Vůbec nevím, co to znamená … :D

                  0 0
                  • Pebe  

                    mě to funguje tak, že když jsem mimo zónu, pípne při každym tepu

                    0 0
                  • Bully  

                    No jestli si na kompu nastavis urcitou zonu a zvukove upozornovani (dlouhym podrzenim tlacitka svetlo), tak ti to pri prechodu pres hranici urceneho tepoveho pasma prece musi pipat.

                    0 0
    • Biker jak Pes  

      Minulý rok jsem byl ve stejné situaci jako ty. Uvažoval jsem o koupi nějakého pořádného sporttesteru. Nejdřív jsem byl téměř rozhodnutý pro HAC Plus (už ani nevím, jak se to jmenuje. :D ). Tady na fóru mi to rozmluvilo hned několik lidí, hlavně kvůli jeho poruchovosti. 1 z 10 je funguje tak, jak má.

      Nakonec jsem se rozhodl pro Polar a určitě toho nelituju. To, že neukazuje aktuální stoupání/klesání a čas v tepech mě zase až tak neštve. Tohle jsem nikdy nesledoval. Stačí mi aktuální tep. Zbytek si vždycky rozebírám doma v grafech. Software k němu se mi zdá super.

      Takže tak… ;)

      0 0
      • Pebe  

        nevim jak je to u 725, ale CS400 ti ukáže čas strávený v zóně, ukáže v které zóně se nacházíš, taky ukazuje stoupání, klesání, co si nastavíš…

        0 0
    • H1J4CK3R  

      Polar asi bude jistota. Ale zaplatíš si za ní. Já se teď taky rozhoduju co si dopřeju za mé neuvěřitelně skvělé vysvědčení: Sigmu Onyx Pro (www.cyklo-online.cz/…ozi-1632.htm) či Polar F6 (www.polarshop.cz/…dsdetail.asp?…) či www.rozzlobenimuzi.com/?… Díky za rady

      0 0
    • ED1  

      Jdi do Polaru, ja mam S725× Team Edition a jsem naprosto spokojeny. Vsechno si rozeberes doma ve vynikajicim seftu, je to fakt paradni hracka…

      0 0
    • tonda.bavorak1  

      Zdravim, zrovna kupuji takovyto pristorj a uz jsem byl temer rozhodnut v pondeli koupit Polar S725× team edition ale tohle vsehno co se tady pise me docela znejistilo.

      Co myslite vy ve vyberu S725X x CS400?

      Moc diky

      0 0
      • Biker jak Pes  

        myslíš, že CS400 je lepší ? :)

        0 0
        • tonda.bavorak1  

          no myslim ze uz i ty zony jsou docela dobry ze ma a to stoupani ci klesani taky neni k zahozeni, co ma treba s725× navic oproti cs400?

          0 0
          • Gorgov  

            jsou to hodinky s paskem – muzes to mit i na ostatni sporty. Pro vyhradni pouziti na koo muze byt CS 400 lepsi.

            0 0
      • ehvie  

        Hlavne si ujasni, či ten Polar chceš používať len na bicykli (bicykloch) alebo aj pri iných športoch. Potom budeš mať asi jasno. Ja by som preferoval CS600 kôli možnosti záznamu R-R, teda tep po tepe. Na základe merania intervalu medzi jednotlivými údermi Ti vie urobiť test pretrénovania.

        0 0
        • tonda.bavorak1  

          jj asi to bude jen na kolo, behat nechodim, do posilovny to nepotrebuju a druhy sport co delam je plavani cili tam to asi taky neni zrovna nejdulezitejsi)

          0 0
    • H1J4CK3R  

      Nepoužívá tu někdo Polary F6 či RS100? Jsou téměř identické, (až na nastavení own zone) a za stejnou cenu. Který byste vzali? Taky jsem ještě uvažoval o Sigmě Onyx Pro, ale na tu jsem nedostal oc referencí…

      0 0
    • krokus  

      Díky všem za rady. Mohl bych se ale kdyžtak k tomu HACu 5 vyjádřit nějaký uživatel HACu 5? Zvláště k těm údajným problémům s měřením tepu, jak jsem psal výše. Mám trochu pocit, jestli tu většina lidí nemá vůči HACu trochu předsudky, nabyté na základě zkušeností se staršími, ne úplně povedenými modely (Hac 4 apod.). Problém taky asi je, že jen málokdo má osobní zkušenost s oběma těmito modely (Polarem a HACem) – pak se to porovnává trochu těžko… Údaj o aktuálním stoupání by mi docela chyběl, jsem na něj zvyklý z mého součaného tachometru VDO MC 1.0. Pokud by ale byl Polar opravdu o tolik lepší, tak tenhle údaj asi i oželím.

      0 0
      • Davis  

        Mám HAC 5. Hrudní pás je v poho, měření taky velice přesné ( aktuální na displeji ). Rozdíly se objeví až ve vyhodnocení v PC,ale není to nic hroznýho. Navíc se dá v programech editovat. Měření není ovlivňováno el. vedením a ani jinak. Zatím nemám problém, jenom je to žrout baterek.

        0 0
    • krokus  

      Ještě na doplnění: modely CS jsou jistě velmi dobré, nechci je ale proto, že bych tepák rád používal i při jiných sportech.

      0 0
      • krokus  

        Jedině tedy, že by byla možnost např. CS 400 nějakým způsobem upevnit na ruku. Ale nevím nevím.

        0 0
    • RedAce  

      větší váha :-)))) to mě fakt dostalo

      0 0
      • krokus  

        Proč?:-) Někde jsem četl, že je docela těžký, a při běhání (nebo jindy, když ho má člověk na ruce) to může být znát, ne?

        0 0
    • krokus  

      ještě pár dotazů k tomu HACovi:

      1. Jak to je s těmi PC programy? Psalo se, že každý umí něco, ale žádný všechno (jako třeba software k Polaru). Je to podle vás velký problém? Využít software k Polaru asi není možné, že?
      2. Jak si HAC 5 poradí třeba s deštěm? HACu 4 prý dokázala nějaká větší průtrž i zničit…
      0 0
      • Davis  

        No lehkej zrovna není.Uchycení na řidítka (představec) vzhledem k váze nebudí moc důvěry, ale na silničce není problém a na biku ho vozím na ruce. Normálnímu dešti odolá, přežil i bouřku v Alpách, ale kvůli prudké změně tlaku se posunula i nadm. výška ( problém všech bar. výškoměrů).Ci­clotour, Ciclotrainer, Hactronic se v některých funkcích prolínají a dost možná by ti stačil jeden program který obsahuje všechny údaje které chceš. Nejuniverzálnější je Hactronic,Ciclo­trainer je slušný tréninkový deník a Ciclotour vyhodnotí trasy ( včetně tepů) s možnotí editace. Všechny funkce které ty programy nabízí ani nevyužiju. S Polarem na tuty nepojede.

        0 0
        • krokus  

          Díky za info. Myslíš, že to uchycení na představci, popř. řidítkách není spolehlivé? Mám jen bika. Někdo tady někde psal, že HACa během závodu ztratil – přesný důvod ale nevím. Když ty obrovské hodinky budu mít pořád na ruce, zůstane mi tam potom veliké bílé (neopálené) kolo:-)

          0 0
          • Vrci  

            HACa nemám, ale dle návodu se nezdá držák jako funkční, proto by ho šlo přidělat jako jakýkoliv jiný tepák – kolem řidítek přes kus předraženého molitanu. www.pells.cz/…/CP23_29.pdf – tady jako díl 2

            0 0
          • Davis  

            Compl ti z držáku nevypadne, naopak někdy mám problém ho vycvaknout, ale uchycení držáku na představec (řidítka) je zajištěno jenom oboustrannou lepící páskou a gumičkou (jako u compů Sigma). Už jsem to viděl i pojištěný stahovací pákou přes gumičku. Jestli je to funkční, nevím?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.