• Kepke

    Jaké máte s tímto typem sportesteru praktické zkušenosti? Přemýšlím jestli jít do tohoto typu se snímačem silového výkonu a nebo raději koupit Polar S725X MultiSport, který má navíc snímač rychlosti běhu..

    0 0
    • maxtor  

      Mám sadu Multisport a jsem moc spokojený. To čidlo silového výkonu mi přijde už trochu navíc. Rychlost s kadencí mi stačí. Komp je trochu složitější na ovládání, ale když si s tím dáš tu práci, zvládneš to bez problémů. Mustisport jsem koupil kvůli tomu, že jsem potřeboval tachák, tepák a vodotěsné hodinky do bazénu. Tohle má všechno a navíc můžu tepák používat i se snímačem v bazénu (přes občasné rušení signálu je to supr). Ještě jsem nezkusil to čidlo na nohu, ale pro turistiku to bude jistě super věc. Záleži ta tobě. Pokud to měření silového výkonu chceš tak jdi do toho – dokupovat to zvlášť, to by ses nedoplatil.

      0 0
      • termit  

        tak to mam uplne stejnej nazor…Pokud jezdis silnici a mas ambice vyhodnocovat sily nohou a stylu slapani, tak to mozna smysl ma. Pro me teda urcite ne :) Na biku je to na pikacu, pac v terenu nebudes slapat stylove nikdy. Jinak jsem premyslel, jestli nekdy vyuziju cidlo na beh a nakonec jsem si rekl, ze nekdy mozna jo a dokupovat je to velka darda, takze sem vzal multisport…

        0 0
        • maxtor  

          Hlavně by mě zajímalo, jestli je ten snímaš rychlosti vůbec na biku použitelný vzhledem k tomu, že přece jen řetěz celkem často buší do spodní stavby, kde ten snímač je. Když vidím, že mi řetěz na biku omlátil gumový ochranný pás, věřím, že by snímač rychlosti rozbil na kusy. jak to vlastně funguje? To asi nějak měří rychlost řetězu, že? Jak? opticky??

          0 0
          • termit  

            no osobni zkusenost s tim nemam, ale je to priblizne jak rikas ty. Proste to snima rychlost a propnuti retezu. Tzn na bajku uplne nepouzitelny. Asi jsem to predtim blbe napsal – problem neni tedy jen v tom, ze v terenu do kruhu budes slapat tezko (teda na nejakych usecich ano, ale porad ne) a druhej je ten, ze ti z toho polezou blbosti, pac kdyz ti to zacne v terenu skakat tak to bude i spatne vyhodnocovany. Tzn. pouziti pouze na silnicce, potazmo biku, ale jen v pripade, ze najizdis treninky na silnici. A musis mit jeste asi slusny ambice, protoze jsem z toho videl nejaky vystup a analyzovat bych to fakt nechtel :-p

            Pokud jsem princip fungovani spatne pochopil, klidne me opravte :)

            0 0
            • maxtor  

              V prospěktu Polar se mimo snímače silového výkonu ještě mluví o snímači rychlosti řetězu a je to tam vykresleno jako taková malá mrcha, která se dává někam na vodítko přehazovačky. To už nechápu vůbec. Jak snímač silového výkonu pozná, že teď jsem dupl levou a teď pravou nohou? Další magnetka na klice??

              PS. Ten prospekt v el. podobě nemám, ani jsem jen nenechal.

              0 0
              • termit  

                ta mala mrcha podle me hlida to propnuti retezu…tzn. jestli slapes do kruhu…kdyz slapes do kruhu tak je napnutej furt stejne a jak slapes jen dolu tak se na malej moment vzdycky povoli…aspon tak jsem to pochopil ja…

                a ten silovej senzor se podle me vklada primo do slapky…takze to pak pozna jestli prava nebo leva a jakou silou…mno doufam, ze to moc nezkresluju :-)

                0 0
                • maxtor  

                  Ono je to úplně jedno. Takový blázen zase nejsem, abych do toho šel. Určitě to bude mít něco do sebe, ale pro mě nepoužitelné. Tak co, už jsi mačkal tlačítka pod vodou?? Já jsem ve středu opět zapomněl vypnout výškoměr a při normálním plavání mám rekord – 325 m.n.m.:-)))

                  0 0
                  • termit  

                    Jeste se nezadarilo. Teprve predevcirem jsem byl uschopnen k navratu do zivota (predni krizovej vaz) a do bazenu jsem to nestihl…Ale o vikendu by to melo vyjit. Btw. nepripadas si v bazenu s hrudnim pasem zvlastne? Jak na tebe koukaj plavci? Ja plavu jak pani radova, takze nevim jestli si takovou vec vubec brat s sebou :)

                    0 0
                    • maxtor  

                      Zatím čekám, jesli mě to bude bavit plavat s tím pásem i nadále. Musím to pořádně utáhnout, aby mi to při otočkách nezklouzlo. Pak si připadám jak v korzetu. Navíc při plavání nijak moc vysokou tepovou frekvenci nemám, tak vlasně není co sledovat. Já jsem dřív plaval závodně, tak nemám problém s tím, že by se mi někdo posmíval:-) Spíš tak obdivně zírají, co za vymoženost to na sobě mám – to se mi líbí:-)))

                      0 0
                      • termit  

                        safra…tak se napred naucim plavat a pak si prinesu pas…nebo to zkusim nekde v rybnice, kde to nebude videt :-p

                        0 0
                        • maxtor  

                          Ono fakt při tom plavání je to aspoň v mém případě na pohodu a srdce mi nebuší tak jak kdybych dupal do kopce a to ani když si dám pár sprintů. To že jsou ty hodinky vodotěsné s můžu s nimi plavat, se mi líbí. Jinak teď už nevidím nutnost v tom, mít tepák při plavání.

                          0 0
                          • termit  

                            nutnost jsem v tom taky nikdy nevidel…teda u plavani…ale cloveka to laka, kdyz ma tu moznost a je hracicka :)

                            0 0
                            • maxtor  

                              Přesně tak se na to dívám. Jen ty elektrody v pásu dostávají zabrat jak sviňa.

                              0 0
      • Kepke  

        Díkes za info. Pokud neseženu od někoho nějaké solidní reference na ten POWER SET, tak asi pujdu taky „jen“ do té sady Multisport. Měl bych na Tebe ještě pár dotazů (k Multisportu):

        • ten snímač kadence vypadá v reálu jak? jeden snímač na noze a druhý na rámu? Všechno předpokládám bezdrát, že?
        • s výškometrem si spokojený?
        • ty hrudní pásy se prodávají v několika velikostech? Nenašel jsem při objednávce, že by někde dávali na výběr..
        • kolik údajů jde na displeji zobrazit najednou ? Ideál by bylo vidět současně aspoñ tep,rychlost, km a kadenci..

        Jinak nechápu, že jsi ještě nevyzkoušel ten krokoměr ;-) na něj by mě také zajímaly reference, protože já dost často běhám, takže bych ho asi využíval častěji.

        0 0
        • Gorgov  

          kadence je samo bezdrát, ani by to drát být nemoh, dáš to kamchceš, vejška funguje dobře, líp než u hacky, Mylsim že v kompletu dostaneš jeden, neslyšel sem že by sis mohl vybírat, ale možná někde jo. zobrazuje 3 údaje, vždy tep + 2 další

          0 0
        • maxtor  

          Jak napsal Gorgov, jen doplním Snímač kadence je takové tělísko, které hodíš na rám (vypadá stejně jak měřič rychlosti) a na klice máš magnetku. Pochopitelně bezdrát.

          Žádný jiný výškoměr jsem nepoužíval, tak nemůžu porovnávat, ale vědu bych v tom neviděl. Počítá to výšku podle tlaku, pokud se tlak zvýší nebo sníží, prostě zakalibruješ v místě, kde výšku bezpečné znáš (třeba podle turistického značení nebo mapy.

          Hrudní pás je jedna velikost, ale nastavitelný jako popruh na batoh. V tom není problém – musí se do toho dostat každý.

          K počtu údajů na displeji – má to 3 řádky, z nichž spodní je vždy pro tep (můžeš si nastavit zobraezní údaje o maximální, průměrné nebo aktuální tepové frekvenci. Na prostřední a horní si můžeš vybrat, co chceš. Pochopitelně nejde mít jeden stejný údaj na dvou řádcích. Když si necháš zobrazený váčkoměr, ukazuje ti to dole v rohu i teplotu. Jinak ne.

          Dál se už nebudu rozepisovat, musel bych opsat celý manuál. Každopádně těch údajů k zobrazení je tam hafl…

          0 0
    • ehvie  

      Pozor na snimač silového výkonu – nie je primárne určený na celoročné použitie na biku vonku. Keď s tým poriadne zmokneš, tak to môžeš vyhodiť, tak bacha. (Čo ale neplatí pre Polar Speed sensor a Polar Cadence sensor).

      0 0
      • Kepke  

        Počkej, to myslíš vážně? O tomto jsem se nikde na stránkách Polaru nedočetl. Chci to používat jenom venku, tzn. zmoknu s tím nesčetněkrát… Ty tu sadu máš? Napiš nějaké další zkušenosti.

        0 0
        • ehvie  

          No toto mi povedal dovozca, ked som to chcel objednat pre nejakeho zakaznika co kupoval S725 a chcel to. Skratka ze to je urcene do plus minus laboratornych podmienok a pri pouzivani vonku neruci za pripadne poskodenie.
          Vzhladom k cene toho senzora a hlavne k tomu, ze meria v podstate napnutie retaze na zaklade jej kmitania mi pripada efektivnejsie si kupit CycleOps.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse