Výměna desek- přední za zadní

9 nepřečtených
  • smith22

    Zdarec všem.Chtěl sem se jen zeptat na jednu věc.Když budu mít víc ojetý desky na předku než na zadku tak jestli se to dá řešit tím, že ty desky ze předu hodím dozadu a zadní dopředu?Ještě je sjetý nemám ale brzdím hlavně přední a všiml sem si, že už jsou o trochu tenší než ty vzadu.Je to vhodný to takhle přehodit nebo ne?Pokud by teda byli rovnoměrně sjety ty desky.Chápu, že se v některých případech můžou desky nerovnoměrně a nesprávně sjíždět ale to je zas jiný problem.Jen mě zajímalo pokud budou naprosto rovnoměrně sjetý tak jestli to nevadí nebo pokud to vadí tak proč?Díky za názory.

    0 0
    • sportovni_biker  

      Já jsem to minulý rok udělal u mechanik a akorát chvíli trvalo, než si „zvykly“ na kotouč a v pohodě jsem je dojezdil.

      0 0
    • tomaasz  

      Měnit destičky je nesmysl, tam kde se destička zajede by měla zůstat po celou životnost.

      Já z důvodu vlastní lenosti a nechuti seřizovat polohu třmene mechanik dávám novou destičku jako vnější a po částečném ojetí (tj. když zcela sjedu vnitřní) ji dám dovnitř a na vvější stranu dám novou destičku.

      0 0
    • Twister  

      To jsou čachry. Až to sjedeš kup nový. Čím víc se v tom člověk vrtá, tím víc se to sere…

      0 0
      • tomaasz  

        právě proto to dělám takto. Ono nejde vyndat jedna destička, musíš vyndat obě dvě + perko (u shimana).

        0 0
    • ares  

      U destiček to nevidím jako nějakou zvláštní výhodu, leda bys je chtěl dojezdit současně, protože si musí znova zvyknout na kotouče. Spíš bych uvažoval o přehození kotoučů ( za předpokladu, že jsou stejný ), to by případně mohlo mít zajímavější vliv na životnost / bezpečnost. :-)

      0 0
    • smith22  

      No asi to sjedu tak jak se má a nebudu s tím dělat žádný kousky.Je fakt když už je ty desky zaběhlý na ten daný kotouč tak by si asi musely zase chvíli zvykat na jiný kotouč a kdoví jak by to brzdilo.Jen mě prostě zajímalo jestli to tak někdo praktikuje.

      0 0
      • Twister  

        Myslim, že tohle přehazování by mělo smysly, když bys chtěl na jednom kompletu odjezdit co nejvíc. Pokud nechceš trhat rekordy ve výdrži a zapisovat si je do deníčku, tak co se ojede koupíš nový a co drží dýl, tak tam zůstane. Nic na tom nevymyslíš, stejně ty prachy do toho dřív nebo pozdějc dát musíš.

        0 0
    • RUMcajs  

      Hele neres to. Takhle budes setrit desetikoruny aby jsi nemusel kupovat jeden par a pak najednou zjistis, ze nemas prachy na oba dva pary.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.