• PAULI

    Ahoj potřeboval bych poradit s výběrem kola.Chci Scott genius MC-50, nebo Scott Scale 30.Bude jezdit převážně v lehkém terénu, louka, lesní polní cesta a občas nějaký ten sjezd.Které z těch dvou by bylo mě pro mě lepší?Osobně bych raději chtěl toho Geniuse, ale někdo mě odrazoval, že se bude při jízdě po tvrdém povrchu hodně houpat, tak nevím.Poraďte prosím…

    0 0
    • Mug  

      Ten argument houpaní bych nebral vážně. Ten tlumič má tři mody chodu. Otevřeno (sjezd) – plný zdvih a citlivá reakce. Prostřední poloha páčky (pro výjezdy atd.) – neně citlivá reakce. Zavřeno (pro jízdu po silnici) – tuhá zadní stavba. Rozhodoval bych se špíš dle toho kde chceš jezdit a co od toho kola čekáš.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Sweeta  

      Když už se tu řeší scott, tak se pokusím přiživit. Mám celkem výhodnou nabídku na tuhle značku a rozhoduju se mezi Scale 35 a Scale 30. Cena je cca 38000Kč respektive 40000Kč. Jde mi o to jestli se vyplatí připlatit za carbon a oželet vábavu, nebo zůstat u hliníku s lepší výbavou. Jinak řečeno, jestli mi stojí za to ta úspora cca 500g s tim, že budu mít horší osazení. Jinak je mi jasný, že časem můžu vyměnit komponenty za lepší, ale ta doba, kdy budu mít další peníze je v nedohlednu…Co vy na to??

      0 0
      • Hnoj  

        Neváhej, karbon je veselé vlákno a po svezení na carbnovém scalu loni v létě jsem z něj už pak jen nerad přelézal zpět na DC. Komponenty se stejně vyserou, jsou na stavěný, rám zůstane pecka !

        0 0
      • Sweeta  

        Ještě je tu možnost superior team rancing g7 rám, komplet XT, reba team a kola asi nějaký DT ráfky+XT náby, nebo možná american classic, s cenou pod 40000Kč a váhou cca 10kg.

        0 0
        • Bully  

          Tak, jak ti radi Hnoj. Komponenty odejdou a dokoupis casem klidne lepsi, dulezitej je ram. Jestli na nekterym ramu opravdu poznas vyhody karbonu v tlumeni razu a pritom zustane zachovana tuhost pro akceleraci pri super vaze, je to prave karbonovy Scale. Ja bych to u HT pro sebe dal neresil :o)

          0 0
          • Sweeta  

            Jo s tim s váma souhlasim. Ten carbon bych vážně chtěl, ale kámoš mě od toho kola odrazuje hlavně crossridům, který maj snad 2kg a jen tak se jich nezbavím…pořád dost váhám, nejhorší je, že se musim do rána rozhodnout:(

            0 0
            • Bully  

              Crossridy si nech na zimu a do bahna, na sucho si kup klidne ty zmineny AC, na lehky zavodni kola stoji par supu. Zrovna ty kola jsou docela levna polozka. AC sice nejsou takova snobarna jako SLR-ka nebo DTcka, ale pokud mas bika na sport, neres to :o)

              0 0
              • Sweeta  

                Ach jo, lepší by bylo nemít prachy a neřešit takovýhle problémy:-) teoreticky můžu vyměnit Foxku za rebu, prodat crossridy a získat tak 6–7000 a doplatit si do těch AC. Pak tu je ještě řazení+přesmykač LX a kliky Truvativ Firex vs. XT.

                0 0
                • Bully  

                  Podle toho, co tu resis, ty prachy spis nemas. Ohledne „nizsich“ rad nekterych komponentu si vrasky nedelej, funguji i tak dobre, az je rozflakas, koupis lepsi.

                  0 0
                  • Sweeta  

                    No mam maximalne 40000 a pozdejs muzu snad i neco vydelat, ale o moc vic to taky nebude. Jeste je tu to, že si toho scala nestihnu testnout…

                    0 0
            • Hejdik  

              Tak můj kámoš (mechanik)si loni pořídil tu 30 scale,a je sním naprosto spokojenej.A k těm crossridům si myslím,že jak na tom kole budeš jezdit,tak zjistíš,že žádnou výměnu potřebovat nebudeš.Fungovat budou zřejmě spolehlivě a ty budeš s takovýho kola nadšenej.Teda si to alespoň myslím.

              0 0
      • kesu  

        rozhodne karbonovyho scotta tam neni vubec co resit ram uz nekoupis komponenty jo.A toho supa bych nechal osudu.A neres crossridy proste si casem koupis lepsi.Totez kliky a resit rozdil mezi LX a XT je fakt mimo,stejnak to nepoznas. Vem to tak jak to je a casem kup druhy kola.proste bych to nechal jak to je a jen ty kola treba casem ale neprijdou mi nejak extra spatny

        0 0
        • Sweeta  

          Ty kola se mi nelíbí hlavně kvůli váze, ale dají se využít na slicky, protože nemám silnic. Pořád mě ale pár lidí odrazuje od carbonu kvůli měkosti a křehkosti…ale moc neveřím, že zrovna tenhle bike by pode mnou prasknul. Asi to vypadá tak, že jdu do tý 30…

          0 0
          • kesu  

            mam za sebou sezonu na karbonovym enduru od scottu a bez problemu i s par strasidelnejma padama.Obavy jsou u tyhle znacky v tomdle smeru fakt zbytecny,mekky to rozhodne neni a to ze ten material je tabulkove krehci je sice fakt ale na tom ramu to neni nijak poznat.Znam i vic jak deset let stary karbonovy scotty co jezdej dodnes.Spis je otazka,jestli ti,co ti to kritizovali vubec nekdy karbonovy kolo jezdili.

            0 0
            • Bully  

              Sice nevim, kde jsi prisel na termin „tabulkove krehci“, ale jinak pochopitelne 100% pro karbon. Polemika, jestli se pri padu rozmlati driv karbon nebo hlina bude vecna a nerozhodna. Nestesti u karbonu je podle me spis v tom, ze kdyz uz se ram rozflakne, stoji oproti hlinikovymu nepomerne vic penez. Vyhody jako MOZNY lepsi tlumici vlastnosti karbonu, jeho MOZNA nizsi vaha, ale urcite skoro nulova krivka starnuti materialu uz tu zaznely milionkrat. Sam jezdim na karbonovym XC fullu a na silnicce TCR Alliance- pul karbon, pul Al.

              0 0
              • kesu  

                tim tabulkove sem myslel spis ze se o tom mluvi nez o nejaky hodnote.Kazdopadne karbon je prave nejnachylnejsi na poskozeni ostrym razem coz sem tim myslel.

                0 0
          • johny.h  

            Když jsem šel před 2 lety do carbonu, taky jsem měl hrozný strach. Teď bych ale řekl, že je snad nesmrtelnej:) Ty kola zkus jako nový šoupnout na bazar, ale budeš moset něco přihodit, abys koupil aspoň ty AC.

            0 0
      • Mug  

        Já bych taky moc nepřemýšlel a šel bych do karbonu. Už to pár let dělají bez větších změn.

        0 0
    • scott45  

      Já mám Genius 50 druhý rok a super kolo.Pokud zavřu tlumič tak při šlapání vůbec necítím nějaké pohupování.Ma­ximální spokojenost ve sjezdu po kamenech nic neřešíš jen kontroluješ směr jízdy,vyzkoušeno na Gardě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.