Výběr gravel se specifickými požadavky do 70 tis

14 nepřečtených
  • fk3

    Omlouvám se za založení tématu, kterých tu je již celkem dost. Běžně se neobracím na fóra s žádostí o radu, avšak ve výběru již ležím nějaký pátek a zde jsem v podobných tématech odpověď nenašel.

    Požadavky na nové (nebráním se ani zánovnímu – bazar sleduji) kolo:

    • prostupnost plášťů min. 700×45c
    • pohon 1×12, preferuji AXS kvůli chybějícímu ukazováčku na pravé ruce, čímž je pro mě řazení na GRX (vyklonění páky) složitější. Také ve sjezdech jsem rád, když mám brzdovou páku přesně tam, kde má být a při spodním úchopu a snahu brzdit na šutrech, neuhýbá.
    • UDH patka, kterou preferuji kvůli snadné dostupnosti a také kvůli faktu, že se osa šroubuje přímo do ní, nikoliv do závitu v rámu (plánuji používat kolo i na trenažeru, což obnáší častou demontáž a montáž zadního kola, dle počasí). Tímto jsem vyloučil Grízla. Nebráním se ani patce, která nemá standard UDH, ale má vnitřní závit pro osu (např. nová Merida Silex). Avšak kvůli novému T-type od Sramu si myslím, že je to do budoucna dobrá fičura.
    • Preferuji šroubovací středové složení, ať už BSA, či T47 před Pressfitem.
    • Geometrie by měla být více do terénu. Znamená to položenější hlávko (69–71) a vzpřímenější sedlovku (kolem 74).

    Nemám problém si kolo poskládat, koukal jsem i po samotných rámech. Avšak s vidlicí bych chtěl být za rámovou sadu max do 30 tis, aby to dávalo smysl.

    Z rámů mě zaujala geometrií Nordest Albarda (bez UDH, ocel se kterou nemám zkušenost, ale lehké kolo to ve výsledku nebude).

    Z kol mě zaujal nový grail, avšak šířka plášťů a pressfit mě odrazují. Dále nová merida Silex, která je však pouze na GRX, avšak když jsem na ni sedl a projel se, bylo to přesně to WOW. Splňuje BSA, patku se závitem a geometrii. Přechod na AXS by však obnášel výměnu pák, brzd a hazky (rozsah převodů mi vyhovuje s kazetou 10–51).

    Ve finále je mi asi jedno, jestli to bude karbon, nebo hliník (jsem ve své cenové hladině smířen s hliníkem, ačkoliv mě to příjde poněkud smutné).

    Mám trochu obavu, že když se nerozhoupu teď, tak si v sezoňe ještě připlatím. Takže pokud máte nějaké další alternativy alespoň částečně zapadající do mých požadavků, budu rád.

    Měřím 187, vážím 80. Silexe jsem zkoušel v L.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.