• misko

    cauko

    mam LX kluky aj stred ma natocenych len nieco cez 2k km a od stredu pri zabere na pedala sa vydavy skripavy zvuk…prave vtedy ked tlacim na pedale a idu dole…skusal som vymenit aj pedale tak tymi to nebude…kluky som 2× zhadoval a vyberal aj stred vzdy som vsetko premazal a zlozil ale aj tak po par desiatkach km zacal ten zvuk znovu…pozeral som aj ci niesu vyklepane loziska na strede ale ziadnu volu som nenasiel tak fakt neviem:(

    0 0
    • duk  

      Tyhle kliky mám taky asi 3 roky, najeto tak 14000km a tyhle pazvuky mi začal dělat střed pokaždý už tak po 1000km, promazání nepomůže. Vždycky jsem na nich ještě tak další 2000 odjezdil s cvakáním, pak chytly většinou vakl, tak jsem je zahodil. Dělaj to snad všchny Hollowtech II misky, nevím čím to je, ale měl jsem 2× XT čkový 2X LX, myslim že jsou to ty samý misky a nic moc. Kámoš si koupil za podobnou cenu misky na Dura Ace a ty mu držej už 5000, tak možná budou kvalitnější. Zkusil bych tam dát ty XTR, nebo Dura misky, o tolik dražší nejsou a myslím že tam pasujou. Jinak brácha zkoušel misky od nějáký německý značky, nevybavuju si teď jméno, ale taky po 1000 cvakaj.

      0 0
      • misko  

        no to si ma teda nepotesil…no nic…nema niekto nahodou skusenost s tymto?

        http://www.enduroforkseals.com/id224.html

        0 0
        • duk  

          Zkušenost nemám, ale za tu cenu máš 2× dura ace, nebo 4× deore…

          0 0
        • jURis_1  

          není lepší vyměnit pouhé ložisko jak to psal tady..

          http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

          0 0
          • jerryx  

            Tak to lepsi fakt neni! Je to desna prace a stoji to stejne.

            0 0
            • duk  

              Ale píše tam že mu to drží už 15 000 to není zrovna málo, vzhledem k tomu že třeba mě shimano nevydrželo nikdy ani 4 000. Ty ložiska asi budou líp utěsněný, než ty originální. To že je to práce navíc by zas tak nevadilo, jestli to vydrží takovou dobu.

              0 0
            • Blade  

              Co je na tom děsnýho? Při troše zručnosti máš za chvilku vyměněno. A stojí stejně? Tak to mi ukaž origoš středový misky za pár desetikorun :)

              0 0
              • duk  

                Ty ložiska nestojej pár korun, ale kolem 250 za jedno přičemž středový Deore máš za 400… Ale jestli to vydrží několikrát víc, tak se to asi přesto vyplatí.

                0 0
                • jIrI___  

                  Obyčejné ložiska, které tam používá Shimano :), fakt koupíš za pár desítek korun.

                  0 0
                  • duk  

                    shimano možná jo, ale nevim kde. Myslel jsem ty kvalitnější japonský, jak se o nich píše v tom návodu…

                    0 0
              • kyl  

                Akorát že nové ložiska jsou o 1mm širší mám dojem a nemaj osazení na plastové pouzdro označ.šipkou,to by snad šlo udělat na malém soustruhu.

                0 0
                • Blade  

                  Není nic jednoduššího, než odpilovat to stejné osazení v černé plastové krytce. Tím krytka padne přesně do misky i přes o 1mm širší ložisko.

                  0 0
                • Blade  

                  Mimochodem, tohle označené osazení nemá naprosto na nic vliv:) Nedalo mi to a šel jsem se podívat do sklepa, kde se mi válí staré vykuchané ložisko. Ta strana ložiska s černým těsněním, kterou máš označenou šipkou, je v misce orientována směrem dovnitř, nikoli ven! Je to IMHO dost nesmysl, zatěsněnou stranou mít ložisko dovnitř a nezatěsněnou ven, možná to jen nějakej Žaponec blbě do misky zalisoval, ale je to tak :)

                  Každopádně nové ložisko bude opravdu o 1mm širší a řeší se to jak píšu výš, tedy odpilováním té hranky na plastové krytce.

                  0 0
                  • kyl  

                    Z druhé strany je těsnění taky,guma s břity na plechovém základu který má stejný průměr jako celé ložisko.Fotka z mobilu.:-(

                    0 0
            • jURis_1  

              v tomto se mýlíš stačí ti 20–30 minut zručnosti.. koupiš si SKF ložiska nebo třeba o firmy KINEX či nějaká slovenská firma.. tak máš jistotu že ti to vydrží minimálně dvojnásobek toho co ti to vydrželo aktůálně.. kdyby si vedle sebe položil složiska shimana.. a skf. tak by si jako like nepoznal rozdíl ale rozdíl poznáš když by si to ložisko dejme tomu roříznul.. materiálově a složením jsou na daleko jiné úrovni… já jsem si třeba místo nových osek když mi odešla osak ISIS na kole pořídil přes firmu. respektive zařídil přes otce který dělá ve strojírenství a zákázky s ložisky mu lítají pod rukama jedno za druhým sehnal po známsoti ISIS osu kinex.. kterou by si normálně nikde nesehnal.. a stála mě 160kč.. a vydrží rozhodně daleko víc něž nějaká OEM oska ISIS.. co se prodává za 600.. kč.. :) př truvativ..

              0 0
          • misko  

            jj ten clanok poznam…aj by som ich vymenil ale neviem ako zhodit v amaterskych podmienkach to plastove puzdro…skusal som metodu srobovat a jemne po kazdej strane striedavo poklepakavat ale nechcelo sa tomu

            0 0
            • Blade  

              Co myslíš tím plastovým pouzdrem? Tu černou krytku? Stačí ostrej nůž a opatrně po stranách zapáčit a je venku. Tohle je při výměně ložisek ta nejmenší práce.

              0 0
              • minikin  

                Tak, tak, to nebol problem. Ja som skoncil na tom, ako dostat von to lozisko… Takze radte ako na to:

                0 0
              • Hornet  

                Tak, jednoduche, ukon snad na minutu bez speci naradia. A nemusis studovat ani ziadne navody :-)

                Kamosovi som premazaval xtr, staci trochu vody a uz to vrzga :-( ked to necha clovek skripat dlhsie, tak je nutne menit aj lozisko, ale staci to premazat a jazdi sa zadarmo dalej. Praca tak na pol hodky a potom sme prekecali o bikoch snad dve hodiny :-D

                0 0
      • Smazaný účet  

        Tak jsem měl radost, že jsem si včera koupil nové kliky, namísto Truvativů na ISIS střed, které se mi vymačkaly…:(

        0 0
        • duk  

          Neběduj, ty kliky jsou na svojí cenu super, jenom ty ložiska stojej za starou bačkoru ;-)

          0 0
    • misko  

      dal som tam novy stred aj pedale a stale to vrzga…tak teraz uz fakt neviem kde to moze :(…

      čil bábo raď

      0 0
      • jURis_1  

        kdy a jak ti to přesně vrže..?! jako jak zabíráš nebo jak.. zkus.. sundat patku z rámu. vyčistit pod ní dosedací plochu.. dát tam krapet vazelíny .. a na fest dotáhnout ale bacha na závit..:)

        0 0
        • misko  

          presne ja by som povedal ze to ide dakde z okolia kluk +/- 20cm…a vrze to iba pri vacsiom zabere do pedalov na kazdej strane (tj ked zaberam na pravy aj lavy)…ked idem lahucko alebo neslapem je to ticho…skusim uvidime

          0 0
          • jURis_1  

            zkus kolo chytit pravou rukou za rám a levou rukou zatlačit do levého pedálu.. víckrát za sebou v různých polohách jako do záběru pokud to bude dělat.. . tak bych to viděl na tu patku.. pak špatně dotáhlé kolo (zadní v rámu) a pak bych ještě zkusil sundat kazetu.. , jinak mě to taky dělalo a byla to patka..

            0 0
      • Blade  

        Bordel mezi sedlovou trubkou a sedlovkou, zámek sedlovky..

        Mamce vrzalo kolo též při záběru, střed i pedály byly vyloučeny, už už jsem měnil ložiska v zadní nábě, když mě napadlo namazat osu rychloupínáku. A vono jó.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.