• animal491

    Zdravím vás,koupil jse si Vistu a mám problém s plánováním a vkládáním tras do přístroje.Stane se mi,že si trasu v počítači naplánuju a pak v reálu zjistím,že mě nenaviguje tak,jak jsem chtěl,ale že je ta trasa hodně zjednodušená.Prostě jsem to nikdy neměl a nepoužíval.Můžete mi poradit jak na to?

    0 0
    • Martin55063  

      problem muze byt v tom, ze etrex neumi prevzit celou trasu, ale jen body, a ty si potom musis vybrat, jestli ma trasu mezi body spocitat po silnici, ci pouzit prime trasy (tj od bodu k bodu rovna cara). resenim je trasu normalne ulozit, potom prohnat pres program wingdb (da se free stahnout), z cehoz vyleze nikoliv „trasa“, ale „stopa“ s mnohem vetsim poctem bodu, a tuto stopu potom nahrat do Visty, dat prosle strasy – navigovat zpet.

      0 0
    • vinnca  

      mam taktez vistu, na kolo to delany neni, jak jiz bylo psano, bud si na trase A-B vytukat body, ktere se pak spoji a udelaji trasy, nebo si vytvor stopu, ale po zkusenostech vim, ze podle tech bodu se neda jezdit a misto peknyho vyletu ci pekne vyjizdky jsem byl na vistu vztekly a mel jsem ji sto chuti slahnout do kose. Nyni si slouzi pro orientaci v terenu, kdyz se ztratim nebo hledam hospodu atd. nebo si zobrazim prevyseni a kilometry.

      0 0
      • kolombo  

        Já si tedy plánuju jen průjezdové body a zájmové body a pokud je to třeba, tak důležité odbočky a podobné orientační záležitosti.

        Plánovat routovatelnou trasu na kolo je kravina, po polňačkách routuje jen program cyklotrasy, ne normální mapa do GPSky.

        0 0
    • Gondo  

      V Mapsource změň naplánovanou trasu na „prošlou trasu“. Potom se nech navigovat po ní. Navigace se nebude snažit cpát tě někam kam chce sama. Prostě uvidíš v mapě barevnou čáru a je jen na tobě, jestli pojedeš po ní, nebo si to někde střihneš jinak. Ovšem vzhledem k tomu, že to není routovatelná trasa, tak navigace před odbočkou nepípne. Nevím jestli to Vista vůbec umí, já mám Oregon.

      0 0
      • Martin55063  

        ehm… smim vedet, jak se v mapsource da zmenit trasa na „prosla trasa“? netvrdim, ze to nejde, jen jsem mel za to, ze k tomu jsou potreba externi programy typu wingdb (jak jsem psal vyse). Kdyby to slo i primo v mapsource, bylo by to super…

        0 0
        • Gondo  

          Jo tak to ti neřeknu přesně. Nemám PC, pracuju na Macu, používám program BaseCamp. Byl jsem přesvědčen, že to tam jde, ale taky jsem to nenašel. Já si trasy chystám tak, že si je naplánuju na www.cykloserver.cz, nebo si stáhnu už něčí hotové trasy a ty si na cykloserveru upravím podle sebe. Pak to vyexportuju a hodím do navigace. Tyhle trasy jsou „prošlé“.

          0 0
          • stan.zak  

            Je to „Nástroj kreslení tras“, tlačítko, které vypadá jako ořezaná tužka (s červenou čárou). Tím si trasu naplánuješ, nebo-li vytvoříš „stopu“, a tu pak převedeš do zařízení. Navigovat to smzř. nebude, ale tuto naplánovanou stopu uvidíš na displ. a můžeš podle ní jet.

            0 0
    • esko  

      nevite jak se mam zbavit tohodle?: když naplánuju trasu tak při kazžým bodě se mi mapa oddálí na 200m. dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.