• kungpao

    Nazdar,

    v lete sa chystáme do Nepálu čo to pojazdiť. Najväčší problém je kupodivu transport bikov do Kathmandu, cena za kilo batožiny lietadlom s nami je cca 50 EUR/kílo čo nám cestu strašne predražuje. Skúšame osloviť DHL/UPS/Fedex ale tam tá cena zrejme bude tiež strašná. Nemáte niekto nejaký tip? Díky

    0 0
    • karliner  

      Po ose. Budete aspoň pořádně rozježdění. Ale těch 50 éček je za kilo nadváhy, ne?

      0 0
      • kungpao  

        Jojo samozrejme, je to za kilo nadváhy. To s tým rozjíždením by som chcel aj ja ale žiaľ môj šéf má na to iný názor a dal mi len 3 týždne dovolenky.

        0 0
        • karliner  

          Zeptal bych se tedy na nějakých horolezeckých fórech nebo přímo třeba na IAMESu, jak to řeší oni, tam určo budou zkušenější, páč tahají mnohem víc krámů než jedno kolo :-). Řekl bych, že každá letecká společnost to má trochu jinak, minimálně kila, která máš povolená, bez placení nadváhy.

          0 0
          • kungpao  

            Díkes, toto ma nenapadlo a pritom je to logické. Na druhej strane sa ale bojím toho že oni v pohode naplnia materiálom pol kontajnera, čo sa paradoxne prepravuje podstatne lepšie ako len tri krabice s bajkami…

            Ešte je varianta ísť tam veľmi naľahko a len so základnými vecami a tam si nakúpiť. Biky pritom ako batožina, problém je ale s tým že nie u každého sa zmestíš do povolených rozmerov.

            0 0
            • karliner  

              To je jasný s tím kontejnerem, ale za pár telefonů moc nedáš :-)

              0 0
            • Barak  

              Přesně to mi říkal kamarád. Prý až tam pojede příště, určitě s sebou potáhne minimálně věcí, protože se to prý dá všechno koupit velmi levně až na místě.

              0 0
          • McBlacky  

            at to pošle lodí s nějakou velkou expedicí :)

            0 0
    • ememem  

      ims cargo.

      na dhl a pod. zabudni.

      0 0
    • martin_bakov  

      a na anglickych forech ses ptal, treba na lonelyplanet.com a na http://forums.mtbr.com ?

      0 0
      • kungpao  

        Ešte nie. Na Lonely planet fóre sú väčšinou Američania ktorí sú ochotní vytiahnuť pomerne veľa peňazí za hocijakú hovadinu a potom skrblia na veciach ako je streetfood alebo ubytovanie. (nič proti LP, už niekoľko rokov sa s ich knihami v batohu pohybujem po svete a viac menej sú ich rady väčšinou relevantné…) MTBR mi príde ako trochu logickejšia voľba.

        0 0
    • Thidney  

      otčím letos dával nějakej trek na kole s přejezdem sedla u Anapurny /5300m.n.m./ a kola si půjčovali v Nepálu. Zítra ho uvidím tak zjistím podrobnosti.

      0 0
      • kungpao  

        Díky, to by veľmi pomohlo, toto bola tiež alternatíva nad ktorou sme uvažovali dosť silno. Ale nevedeli sme či tam nie sú len oceľové tesko bajky s SIS prehadzovačkou a nefunčnými kantilevermi…

        0 0
        • Thidney  

          Co se pamatuju, tak si půjčovali nějaký levnější postarší gianty a bylo to bez problémů. Mám akorát tuhle fotku, co mi poslali a z tý je poznat kulový.) Každopádně byli nadšený a chtěj to zopáknout/rozšířit.

          Btw dělat v šedesáti takový věci. Klobouk dolů.

          0 0
          • jeffino  

            Jednoznačně vypůjčit kola tam, v Pokaře jsem vyděl k mání i seriozní fully, otazkou je za kolik to bude. Zkusit se zkontaktovat s nějakou tamní agenturou přes mail

            Jinak myslím, že by šlo udělat na kole klasickej anapurna cirkuit trek(thorong la) např. v některých částech je dnes i traktor road(Marpha-Jomson), spí se v lodgiích, tak stačí malej batůžek se spacákem.

            0 0
          • Thidney  

            Půjčit na místě není problém. Kvalitní stroje počítej cca 15 dolarů na den. To na čem to objeli byly Gianty, v zde velmi oblíbené kategorii kolo za +/- 15000. Půjčovné bylo cca 70 korun za den/kolo. Kola dostali v celkem slušným stavu. Vyplatí se smlouvat + půjčit alespoň dvě kola ,)

            Přeprava vlastního kola – nejlepší je lítat s rusákama. Ti váhu moc neřešej.

            Jo, kontakt přímo na půjčovnu prej má.

            0 0
            • kungpao  

              diky. Mohol by si mi poslať ten kontakt na mail?

              Veľmi by si mi pomohol.

              Taktiež ďakujem všetkým ktorí sa do debaty zapojili.

              0 0
              • Thidney  

                v pátek pošlu, pokud by jsi ho potřeboval dřive, dej vědět na mail – je v profilu

                0 0
    • Kaco  

      Nejsem si tím už 100procentně jistý, ale když jsem vezl kolo do Irska, myslím že na to měla letecká společnost speciální taxu. Nebralo se to jako kilo nadváhy, měli prostě danou cenu za přepravu kola v krabici.

      Jinak můžeš ještě risknout a doufat, že ti to nenaúčtujou. Bratr běžně létal s 35 kily místo 20ti a grátis.

      No každopádně bych kontaktoval tu spolčenost a poptal se tam.

      0 0
    • RomanH  

      Podle letecke spolecnosti mas limit 15/30 kilo. Zaklad je presna na vahu zabalit to kolo + dovazit vecmi (u kola nezapomen dat rozperky do obou vidlic), no a zbytek zabalit do „palubniho“ zavazadla. My takhle leteli do Pakistanu i Indie a bylo to v pohode.

      0 0
    • Andrzej  

      no, kazda spolecnost ma jine podminky na prepravu zavazadel, ale za kolo (a sportovni vybaveni) se casto neplati typicka sazba za nadvahu, ale nejaky rozumnejsi poplatek.

      treba air zeland kdysi meli 15kg bagl, k tomu 10kg kolo zdarma a to co bylo navic se platilo za dalsi kila. austrian zas meli kolo za maly poplatek s asi neomezenou vahou (ja sem to nacpal na 23kg i s krabici a proslo v pohode).

      pokud tam nic s rozumnyma podminkama neleti, tak asi fakt nezbude nez se poptat u tech kuryrnich a spedicnich firem..

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Když jsem letěl do Tuniska s kolama, tak nás ani nevážili. Měli jsme min 5kg přes limit každý a ukecali jsme to jako nadměrná zavazadla a ty nám vůbec nevážili, takže jsme neplatili nic…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.