• Samoseto

    Ahoj,

    našel by se tu prosím někdo kdo má zkušenosti s transportem kola s Lufthasou? Dá se poplatek za kolo uhradit předem nebo se vše platí až na letišti. Rezervaci mám.

    Díky!

    0 0
    • Pikaču  

      https://www.lufthansa.com/…orts-baggage

      Radši si to zajisti dopředu jinak poletis bez kola.

      0 0
    • mrozu  

      Rezervace je zásadní, předem nic neplať, dost možná je částka konečná :)

      1 0
    • Velomiwookie  

      Please settle any flat rate payments that may arise directly at a Lufthansa Service counter at the airport. Sports equipment can be counted as part of your free baggage provided that the number of items and the weight do not exceed the free baggage allowance for your travel class. This does not, however, apply to the Economy Class Light fare.

      Tznbere se to jak normalni kufr, staci dodrzet hmotnost

      0 0
    • yetti  

      Nadměrné zavazadlo jsem vždy platil až na letišti, protože cenu ti vyčíslí až na základě rozměru a hmotnosti zavazadla, ale přepravu kola bych si určitě domluvil předem.

      Jen si dovolím obecnou radu – pokud plánuješ převážet letadlem cokoli těžšího (třeba jen těžší kufr), nebo nadměrného zkus spíš nějakou arabskou společnost. Emirates, Etihad nebo třeba Oman Air mají mnohem vyšší limity zavazadel než klasické aerolinky jako Lufthansa. Změnil jsem zaměstnání, takže už nikam nelétám, ale před čtyřmi roky měla Lufthansa limit cca 20kg a příruční zavazadlo 5kg, zatímco zmíněné aerolinky měly kolem 30kg a příruční zavazadlo mi nikdy neřešili.

      0 0
      • mastihuba  

        tech 20 kg je posledni dobou asi standart

        0 0
        • mrozu  

          Přesně naopak, za poslední půlrok jsem vezl kolo 3 různýma aerolinkama (Ryanair, Eurowings, Corendon) a všude už je standard alespoň těch 30 kg.

          0 0
          • yetti  

            Letadla teď létají nevytížený a aerolinky bojují o zákazníky, tak se asi limity zvedly.

            Už pár let nelétám, ale zrovna Ryanair měl dříve limit kolem 15–16kg a příruční zavazadlo asi 5kg, do čehož se mi nevešel ani pracovní notebook se zdrojem, dokladama atd.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já teda letěl naposled 2019 (Condor, Lauda) a kolo bylo normoš 30kg ;-)

            0 0
        • mastihuba  

          rynair -dik za upozorneni, nedocet sem do konce. bike 30, ostatni sport vybava do 20, takhle se da vzit vic veci do baglu s kolem a do letadla jit bez kramů.

          1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.