• Epicop

    ahoj bikeři, po 10 letech jsem se vrátil k cyklistice, mezitím se toho hodně událo a úplně jsem z toho vypadl. Pořídil jsem starší Author sovereign. Potřeboval bych poradit se zadním tlumičem. Je to Shock works, vůbec jsem nikde nenašel výrobce, nevím jak to nastavit, dá se foukat vzduchem, taky nevím na kolik a hlavně mám silné podezření, že to vůbec nedrží tlak, takže by to chtělo asi vyměnit vnitřek a netuším jestli je to řešitelný, přece jen je to už starší model. Budu rád za každou radu. Vidle je RST aerosa, má už to nejlepší za sebou, nicméně jsem jí rozebral, vyčistil, promazal, akorát musím pořídit novou vzduchovou patronu. Ještě nevím, jestli je nutné si pořídit tu speciální pumpičku na tyhle patrony, nebo jestli se to dá dofoukat i u pumpy, nerad bych něco zkurvil a hlavně s tím nemám žádnou zkušenost, jezdil jsem dřív na silnici. Díky za rady

    0 0
    • Vilém  

      S shock worksem bude asi problem. Drive je distribuovalo RB, ti od nich vsak davaji ruce pryc a nic na ne nemaji ani neopravuji. Firma jako takova myslim,uz ani neexistuje.

      Patrona do aerosy je na chvili, je to spotrebni zbozi. Ta vidle i kdyz fungovala, tak nestala za nic.

      U pumpy nedofoukas ani vidli ani tlumic, chce to pumpou k tomu urcenou.

      0 0
    • Smazaný účet  

      doufám, že jsi to kolo koupil hooodně levně :(

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Takže ten tlumič – fouká se normální pumpičkou na vidlice a já ho mám zhruba na 55 PSI (vážím ale jen 60kg). Jinak tam je ještě kolečko rebound (odskok) a pak ten velký kruh okolo celého tlumiče, kterým se nastavuje měkkost/tvrdost (to pořádně ani nevím, co je :-). Mě taky trochu uchází, ale ještě to jde. Náhradní díly na to už ale neseženeš a jestli ti to někde opravěj, to nevím.

      Jinak – pořídil sis skoro legendární kolo :) Taky by mě zajímala cena?

      0 0
    • Epicop  

      A šel by ten shock works nahradit eventuelně nějakým jiným tlumičem? Je mi jasný že záleží na uchycení, nevím jestli na tohle se bude něco řešit. Není tam žádnej tlak, takže je to hodně měkký. A ta přední vidle, no je mi jasný že budu muset pořídit jinou, ale zatím stačí za tři stovky koupit tu vzduchovou patronu, když vydrží půl roku, budu rád. Jinak na kole se mi jezdí perfektně, četl jsem že snad praskaly rámy, ale žádný skoky ani brutální sjezdy neplánuju, čistě jen vejlety po stezkách, takže se o rám nebojím. Za kolo jsem dal 2.5 tis, mělo to nějaký hrozný prase, rozebral jsem komplet systém toho zadního odpružení, včetně pohyblivého uložení na spodní rámové trubce, všechno jsem vyčistil, promáznul a tak, nic v tom nevrže, neloupe, zdá se být v pohodě. Když by se dal nějak vyřešit problém se zadním tlumičem, uvažoval bych o novým laku, to kolo je totiž moc hezký a zasloužilo by si trochu péči.

      0 0
      • pustipav  

        To uvidis az to nafouknes… je na to potreba specialni pumpa – hledej na netu pumpu na vidlice…

        0 0
        • Al Stra  

          tlumic ti taky nafouknou zdarma v jakekoliv cyklo prodejne

          0 0
          • Smazaný účet  

            ale pokud mu bude uchazet tak tu pumpu stejne potrebuje.

            0 0
            • Al Stra  

              tak bude muset přetěsnit, žádná zábava foukat každou půlhodinu

              0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Nahradit jiným tlumičem by samozřejmě šel, je to standardní rozteč 165mm.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.