• kassar007

    Tak jsem zde opět s dotazem týkajícím se techniky. Po přečtení několika recenzí z různých pramenů a delší zkušenosti se svojí teleskopickou sedlovkou (mechanickou) jsem dospěl k názoru, že je potřeba udělat krok dál. Teleskop ve svém nynějším podaní využívám poměrně hojně, jelikož se vyskytuji v oblastech kde jen tak nenajdu 2km sjezd, ale jde to rychle dolů a nahoru. Nutnost často měnit zdvih sedlovky je podmínkou a zastavování, kouskování jízdy mě přestává bavit. Hledal jsem tu na foru nějaké informace, ale žádné reálné srovnání, větší zkušenosti, neduhy jednotlivých výrobků, atd. do psaného textu převedeny nebyly. Je dostupnost cca 2 značek a nevím podle čeho se rozhodnout. Ano velké ovlivnění bude cena, ale pokud by měla rozhodovat 500 až 1000,– v celkové sumě nechci koupit zajíce v pytli. Adepti Crank Brothers Joplin R, Kind Shock i900-R. Pokud má ještě někdo v záloze nějakou variantu budu rád za doporučení/návrhy.

    Zatím u mě převažuje KS z důvodů výšky vysunutí a ceny. Spolehlivost, údržba, ….. oproti CB nedokážu posoudit.

    Díky

    Anketa: kterou vybrat

    3x
    20%
    12x
    80%
    0 0
    • vojtechposmourny  

      Asi bych bral Kind Shock, protože má vyšší zdvih. Ovšem jestli má Tvoje Norco stejnej průměr sedlovky jako mělo moje, tedy 30mm, na obě můžeš zapomenout, protže nejmenší průměr, ve kterém se vyrábí, je 30,9mm. Pak Ti zbývá pouze Gravity Dropper, který se dělá v 27,2 plus redukce zdarma. Ještě se rozhodni, zda ovládání pod sedlem nebo na řídítkách.

      0 0
    • Jenda  

      mam ted kratkou zkusenost s KS ale bez ovladani z riditek. Baljsem se trochu jak budu lovit tu packu pod sedlem ale je to OK a celkem rychly. Rozsah nastaveni je skutecne obrovskej tech 12 cm je na muj styl jizdy skoro az moc. Co me trochu zarazilo je, ze mam sedlo v zamku pomerne dozadu a pokud chci sedlovku nechat zasunout musim velmi mirne prenest vahu vic na predek sedla jinak to ma tendenci se malinkato pricit. Nicemu to ale nevadi a pri ovladani z riditek to uz nebude vubec problem.

      Gravity Dropper jak jsem pochopil ma jen polohu vysunuto a zasunuto coz by me moc nevyhovovalo – rad si na delsi pohodovej sjezdik sedlo snizim treba jen o 2–3 cm pro jistejsi posed a o 10 cm by to bylo uz moc (se neda v sede slapat).

      Nevyhoda KS nejde moc vzit kolo za sedlo pokud je zasunuta sedlovka – ma tendenci to vyjizdet. Jinak jsem z ni zatim absolutne nadsenej, uvidim jestli me neotravi nejakymi problemy se zavzdusnovanim a pod jak tu psali lidi o Joplinech

      0 0
      • vojtechposmourny  

        GD ma i multiposition verzi, kde je poloh víc. Konkrétně nahoře, o kus níž (jeden palec?) a dole.

        0 0
    • Andrzej  

      s vyskou vysunuti opatrne, znam lidi, co si koupili treba gravity droper s 4" zdvihem a po par jizdach to menili za 3"… taky se mi to zdalo nelogicke, ale je to vec kterou je dobre vyzkouset…

      0 0
      • kassar007  

        A muzu jenom vedet v jakem smyslu??? Mela ta sedlovka prilis velky rozsah, ktery jiz nevyuzily nebo nejaka jina zalezitost. Vyhoda je, ze presne mohu odmerit polohy ze sveho teleskopu manualniho. Proverim tedy polohy co mi tedy opravdu staci – jestli staci mene je lepsi vzit mene?

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Pokud budes brat kindshock, kterej se da zastavit kdekoliv, je tio asi jedno. Pokud GD, kterej má pevně definovaný polohy, asi bych to odzkoušel.

          0 0
        • Andrzej  

          no ono to bude individualni, ale ten duvod byl podobny jako u jendy nahore… proste chtel aby i se spustenym sedlem bylo mozne este trochu rozumne slapat…

          0 0
    • mr.antik  

      Ještě bycha na celkovou délku, Kind Shocks se dělá tušim ve dvou délkách (celkových) a ve dvou zdvizích, občas to maj ve specifikacíh nějak pomotaný dohromady.

      0 0
    • kassar007  

      Tak se tedy omlouvam za mystifikaci. Po upozorneni Vojtecha (tim to mu velice dekuji) jsem pro jistotu premeril svoji sedlovku a opravdu ma prumer 30.0mm. Tedy otazka nebude zda zvoliti CB nebo KS, ale jedinou moznosti je asi Gravity Drooper plus redukce. Koukal jsem na jeji specifikaci a jiz po radne prozkoumane stavajici sedlovce musim konstatovat, ze zdvih 100mm je opravdu minimum. Dale jsem se zamyslel nad funkci v terenu jak jste jiz tady psali. Vyuzivam v podstate 3 polohy – plne vytazeni, 2/3 (nejaky technicky singl kde je potreba si obcas slapnout) a sjezd nejnizsi poloha. Tim, ze do svych vyjizdek casto zapojuji skoky (ne vice jak 1 az 1,5m) a ruzne sjizdeni skalek je nustonst nizeni na minimum nutnosti. Pokud budu uvazovat o jizde na Spicaku, Jestedu, … lze pokud bude potreba jeste sedlovku o maly kousek zasunout do ramu.

      Jezdite tady nekdo jiz zminenou asi moji jedinou volbu GD? Jake jsou na ni reference, atd. Pripadalo mi na ni velmi pozitivni, ze hadice vede k pevne casti a tudiz lanko necestuje po ramu. Gumovy navlek neni nijak epesni, ale funkcne asi to nejlepsi. Za kazdy vas postreh dekuji a jeste jednou se omlouvam za myslifikaci v nazvu dredu. Dik

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Jezdim jí jen chvíli, zatím samá pozitiva, pouze bych si dokázal představit lepší ergonomii ovládací páčky. Ještě máš možnost koupit tu novou CB. Nebo zkusit někde sehnat all mountain post. Tak je zdvih i 125 mm.

        0 0
        • kassar007  

          A ma treba nejakou stranovou vuli jako CB Joplin, mas verzi s polohami nebo plny/max snizeny zdvih. Me docela zaujala ta GD. Jestli se nemylim tak ty mas tuto. Vyrabi se jeste druha verze a moznymi mezipolohami a jinym ovladacim prvkem to je tusimli spravne tato. Kdyz si vybiral ...... proc jsi zvolil prave tu svoji.

          0 0
          • vojtechposmourny  

            Mam verzi jen dvoupolohovu, a to z toho důvodu, že Fritzz má dost skloněnou sedlovou trubku. Psal jsem do GD, jestli toto nebude problém a tam mi řekli, že mám objednat jen dvoupolohovou a namontonat jí ůchytem lanka dozadu, že to bude nejlepší možná varianta pro můj rám. Vakl to nemá, všechny náhradní díly jsou dostupné u výrobce. Jinak tu miltipolohovou dělají i ve verzi turbo, ktero bych bral jednoznačne. U tý starší totiž musíš zasednut sedlo při uvolňování ze spodní polohy.

            0 0
            • vojtechposmourny  

              Dneska píšu jak hotentot…

              0 0
            • kassar007  

              No tak to je dobry vedet. Ja mam sedlovku v pomerne klasickym polozeni, ale problem je u me jeste jedna vec a to vyska. GD se dela jenom 350mm. jelikoz mam nizkou trubku pro uchyceni sedlovky, tak bych mel v zamku pouze 65 – 70mm coz se mi nezda moc. Pro me by byla idealni 400mm se snizenim 100 az 125mm. Sakra to je pech :-( . No budu doufat ze se rozhoupaji vyrobci a udelaji nejak dostupnou verzi prumeru 27,2. Z ciziny nic moc uz nechci kupovat po zkusenostech s HOPE naboji pripadna reklamace do ciziny neni idealni.

              0 0
            • kassar007  

              Jeste jedna vec ....... nemas nejaky odkaz na ksefty kde maji ty Jopliny na 27,2mm? dik

              0 0
        • Oakey  

          To vypadá jako zajímavá alternativa ke GD. Nemá někdo zkušenosti popř. odkazy na nějaký testy?

          Jinak na GD je hodně chvály, až budou peníze, tak bych se k ní taky klonil z důvody jednoduchosti a tím pádem menší náchylnosti na mechanickou poruchu.

          0 0
    • pitos  

      omluva…hlasoval jsem omylem a navíc jsem si vlákno ještě nepřečetl.I když KS bych volil kvůli většímu zdvihu.

      0 0
    • alex44  

      Sorry, hlasoval jsem omylem

      0 0
    • Josefista  

      zvažuju koupi KS, mam sedlovku LP a nevím jakej má průměr. Měří se asi vnější průměr že? Já jen pro jistotu, abych něco nezvoral :)

      0 0
      • kesu  

        pokud mas lapierre tak ty maj sedlovku 31,6 nicméně měří se vnější průměr sedlovky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.