• Kubidubidu

    Ahojte bikeři,

    mám MTB celoodpružené trailové kolo AUTHOR Patriot Trail 1.0, avšak dost věcí jsem si už sám vyměnil, z těch nejdůležitějších uvedu: přední vidlice RockShox Reba 120mm, zadní tlumič RockShox Monarch XX, hazka, kliky, kazeta a brzdy Shimano XT M8000 (2×11), teleskopická sedlovka RockShox Reverb, sedlo a gripy Ergon.

    Hledám teď kvalitní střed pro svůj stroj a mám problém. Zaprvé dodnes nevím, co mám vlastně za systém, byť jsem tím zabil opravdu dost času.

    Takže jako podružnou informaci a s jistou mírou nejistoty, uvedu, že vlastním PF30 a jako primární info rozepíšu nejdůležitější míry [mm]:

    Domeček (mufna) má průměr 46 a délku 68, kliky Shimano XT Hollowtech II. s osou 24, takže v řezu to přesně odpovídá viz obrázek dole pod textem, který jsem si vypůjčil od středu Token, který je, jak jinak, silniční viz tady.

    Ano, vím, že standard je dnes u MTB kol 73, a u silniček 68. Nicméně mám MTB a mám 68. A tím se vše komplikuje, protože najít na to přímý (bez vložek a dalších nesmyslů) MTB střed, je – zdá se – asi nemožné.

    Velmi mě zaujal systém Praxis Works, který bych chtěl aplikovat, ale pro svůj rám mi nenabízí vůbec nic. RaceFace nabízí MTB střed X-type 68/73, kde se ale pro míru mufny 68 používají na každou stranu o-kroužek jako vložka, více zde a zde i s kroužky. Kromě výše uvedeného Tokenu, jsem už našel jen (pro mě) podružné výrobky, např. od výrobce KCNC, Sting.

    Můžete mi někdo poradit? Myslíte, že bych mohl použít silniční Praxis Works?

    Předem všem děkuji za ochotu a rady. Kuba

    0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce