Subjektivna strata citlivosti FOX RP23

14 nepřečtených
  • rich

    mam taky pocit, ze sa mi dost podstatnym sposobom zredukovala citlivost zadnej stavby (ZS). cez vikend som skusal ist nizsie s tlakom, ale napriek SAGu az 50% zadna stavba nebrala mensie nerovnosti a vyslovene to kopalo pri prejazde korenov a pod. Utlm bol bud tri kliky od najrychlejsieho alebo najrychlejsi. Vseko dalej od 3 klikov uz je priserne pomale pri navrate.

    dnes rano som tlmic vyfukol uplne skusal pohyb ZS na stlacenie tlmica je potrebna urcita sila. samotna vaha biku sa pri nezatazeni a nulovom tlaku nepostara o nejaky SAG (minimalny). bez tlmica chodi ZS uplne hladko, takze tam problem nie je. to ze je potrebna urcita sila na stlacenie tlmica bez tlaku by som ako laik prisudzoval kompresii (stredna hodnota).

    vlastne to pisem cele preto, aby som vedel ci je to bezny stav pri tomto type tlmica alebo je to na servis. mam pocit, akokeby vyrazne zprogresivnel. berie len velke veci. predtym to bola perina.

    0 0
    • rich  

      este dodam, ze stlacenie ma chod ako by pocas celeho rozsahu bolo utlmene

      0 0
    • MlokCZ  

      Pokud dříve fungoval jinak než teď, tak je s tlumičem problém a s dalšími věcmi jako vnitřní nastavení komprese to nebude mít souvislost (tam bych ji hledal leda v případě, že se po celou dobu chová tlumič stejně, ale ne když se jeho chování změní).

      0 0
      • vojta  

        Jak pokracujes s PUSH-em ?

        0 0
        • MlokCZ  

          Špatně, ani se neptej. Naštěstí jsou velmi vstřícní, takže se to dořeší asi rozumně.

          Dorazil jim zpět v úterý a včera napsali, jaká je situace. A bohužel je problém s otočením páčky, což nutně na Stereo musím mít (bohužel u mě ta komplikace nestandardního otočení páčky o 180st.). Je na to třeba vyměnit jeden díl pod páčkou (to jsem už předtím také zjistil) a ten nemají a zastoupení Foxe v UK také ne. Tedy jediná možnost objednat přímo z USA a to zase je na hodně dlouho a stálo více peněz.

          Takže mi nabídli vrácení peněz. A já se rozhod, že ho tedy vrátím a pošlu jim na úpravu ten původní a tedy nezůstane mi ten původní a nebude bohužel přímé srovnání. A protože teď ještě řeším něco s vidlicí na druhém kole, tak se to bude protahovat. abych mohl jezdit. Tedy nejprve se dořeší vidlice a až následně půjde k nim ještě zase ten původní tlumič. Aspoň v tom nebudu mít tolik peněz a ještě mi i s úpravou nějaké vrátí a nebudu muset později řešit případný prodej jednoho z těch tlumičů (tam by opět byl problém vrátit páčku), i když jsem uvažoval, že si nechám oba. Tak nenechám.

          Takže úplně nejdříve bych to viděl, že to může být vyřešeno za tři týdny (a to je ještě optimistický termín, když od nás k nim šel tlumič 6 pracovních dnů).

          0 0
          • MlokCZ  

            Nezůstane mi ten původní v původním stavu pro srovnání (samzřejmě zůstane upravený).

            A ještě k těm komorám, to se také vysvětlilo. Nevybrali high volume schválně, ale byla tam proto, že v UK mají od Foxe standardně tlumiče s high volume, tedy naopak o standardní se musí speciálně říct.

            0 0
          • vojta  

            No, nic nemuze byt jednoduche – rikam porad ze Murphy nebyl zadny blbec …

            Je skoda, ze nebudes mit prime srovnani, to by mohlo byt velmi zajimave. A jak jsi ten tlumic posilal ? Z Anglie dorazil ponekud rychleji, ne ?

            0 0
            • MlokCZ  

              Z Anglie tu byl za 3 pracovní dny. Zkusim poslat teď jinak. Teď to bylo přeš ČP a asi chyba byla, že jsem chtěl označit balík křehký a tím nemohl být prioritní a navíc ještě to stálo více než poštovné z Anglie sem (platil jsem 450Kč).

              Teď si možnosti poslání nastuduju podrobněji (tedy i ceny od jiných dopravců), teď na to mám čas.

              0 0
          • vojta  

            „…a ten nemají a zastoupení Foxe v UK také ne. Tedy jediná možnost objednat přímo z USA a to zase je na hodně dlouho a stálo více peněz.“ To mi pripomina posledni duvod u Sevce, proc nelze provest upravu nastaveni komprese – je na to pry potreba nova sada planzet a ty nemaji, kdyz by to objednali specialne, bylo by to straaasne drahe a dalsi bezna dodavka bude za pul roku… Tak nevim, jestli Fox tak kvalitne „podporuje“ sva servisni centra a nelze z nej operativne nic vyrazit, nebo je to v lidech. S tim navysenim ceny to snad zas tak tragicke byt nemuze, kolik muze stat postovne – 10–20$ ?

            0 0
      • rich  

        nehladam to ani tak v kompresii, ale snazim sa pochopit ci tlmic bez tlaku ma byt taky lenivy pri stlaceni alebo ma ist aj vahou samotneho biku nadoraz (co pamatam enduro s brainom, tam isiel dole hned).

        a ak nadoraz nejde – sposobuje to kompresia (ma to tak byt?) alebo chyba (nema to tak byt?). nakolko neviem porovnat povodny stav a terajsi nemozem vyslovit zaver, ze strata citlivosti je dana tymto ukazom, o ktorom naviac nemam skusenosti ci je alebo nie je pozadovany.

        servis bude asi nutny, ale je to na 4 tyzdne a to v tomto pocasi drasa nervy.

        0 0
        • MlokCZ  

          Kolo s vypuštěním tlumičem rozhodně samo snadno na doraz nejde. Na počátku do zdvihu by mělo jít lehounce to ano, ale pak tam stejně dojde ke stlačení vzduchu i když je vypuštěný a navíc je tam doraz, takže na dostaní vypuštěného tlumiče na doraz je také třeba určitá síla. Já ho tam na svojich kolech statickým tlakem na sedlo nedostanu a pro otestování kde přesně je doraz jsem musel použít už mírný dynamický náraz i při vypuštěném.

          0 0
        • MlokCZ  

          Ale v jakém je stavu tvůj tlumič opravdu nedokáž jen z popisu ani odhadnout.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse