• duk

    Zajímalo by mě, jak se stahují tyhle kliky. Závit pro stahovák tam není a jsou na 19mm tisícihran… Fakt mě nic nenapadá, leda do tý osy pomalu poklepávat nějákym válečkem, ale to se mi nezdá jako běžný postup :-/

    0 0
    • papaya22  

      trinohy stahovak na loziska bych doporucil

      0 0
      • multib  

        to je nesmysl, není za co chytit .. J.

        0 0
        • papaya22  

          a zas jeden chytrej co nevi co je to stahovak na loziska az budes delat osm let automechanika jako ja tak prid ty …-vzdy je za co chytit

          0 0
          • duk  

            jj, asi 3mm tam jsou, ale jelikož ten stahovák doma nemám, tak asi zůstanu u toho kladiva ;-)

            0 0
          • multib  

            Upřímně, nevím, co je stahovák na ložiska .. ale mám tu pár stahováku, 2ramenný, 3ramenný a mají ramena zakončena malou packou a přestože jsem se snažil tímto sundat dost klik s větší plochou pro zachycení packami, než jsou ty na obrázku, vždy ty packy sklouzly .. udělám pár fotek těch stahováků ..příp. tu můžeš dát foto stahováku ložisek, s detailem pacek .. J.

            0 0
          • multib  

            A též bych řekl, že ložisko drží mnohem menší silou, než kliky .. existuje něco jako utahovací moment, kterým se ložisko natahuje na hřídel? je hřídel ložisek vůbec kónická? Pod jakám úhlem?

            0 0
            • papaya22  

              no zasvoji praxi jsem stahoval ******** hodne lozisek a dokonce se i lisuji na zpatek lisem ktery ma vobrovskou silu. konicka loziska se nelisuji jen panve

              0 0
            • papaya22  

              kazde lozisko je jine tudis i utahovaci sila je jina- dle vyrobce

              0 0
              • multib  

                tak jinak, .. na hřídel d cca 14 mm se používá větší síla, než 30 Newtonmetrů? J.

                0 0
            • papaya22  

              a co se tyce hridele je to zas ruzne jsou konicke i rovne zakoncene pertlovanim

              0 0
          • multib  

            a s tou 8iletou praxí bych se moc nevytahoval .. že rozumíš autům, to neznamená, že chápeš kola .. ložisko může jít vždy chytit, to se nevyznám a já a o ložiscích jsem nemluvil .. ale kliku na kole nestáhneš ..!
            Zeptám se jinak ..JE TU NĚKDO, NA BF, KDO STÁHNUL KLIKU POMOCÍ STAHOVÁKU LOŽISEK?? N. jiného ne cyklostahováku? Zejména levou .. ale i pravá je problematická .. Kliku se zničeným závitem .. J.

            0 0
            • papaya22  

              nikdo se nevytahuje! ja jen treba denne stahuju ramena a napravy z aut ale toje jedno nebudu to vypravet nejakymu radoby radilovy co jednou za 5 let stahnul blbou kliku z kola a mel s tim problem

              0 0
              • multib  

                To je vytahování, když řekneš .. „a zas jeden chytrej co nevi co je to stahovak na loziska az budes delat osm let automechanika jako ja tak prid ty ..“ .. Já ložiska stahovat neumím a netvrdil jsem to ..
                A tohle je vytaho vání, jak sviňa: „ja jen treba denne stahuju ramena a napravy z aut " .. nám se to nejedná o nápravy a ramena ..
                Za další, nevíš, s kým mluvíš, říct o někom, že .. " nebudu to vypravet nejakymu radoby radilovy co jednou za 5 let stahnul blbou kliku z kola a mel s tim problem ..“ , to může jen buran nejvyšší klasy ..
                Teď se budu vytahovat já .. Já stáhl několikanásobně víc klik, než ty ramen a náprav aut .. Já dělám v kolech déle, než je tvůj život .. A Ty jsi nestáhl zatím kliku žádnou, tak brzdi .. Čus .. :-) J.

                0 0
                • papaya22  

                  a pozor panovi je sedesat a byl v rusku .d.d.d u me si hnup ktery se neumi bavit jeste ze jsou tu i lidi na urovni.

                  0 0
                  • multib  

                    Hochu, hochu .. 60 mi není a hned tak nebude, ale i kdyby mi bylo 70, tak tím spíš bys měl zachovat odstup .. k ostatním blábolům není co dodat, prezentuješ sám sebe .. Ale nikdy nezapomeň připomenout, že 8 let děláš automechanika, tak ostatní jsou trotli, co neumí sundat kliky na kole .. to na holky fakt zabírá .. Anebo kluky asi, ono tu moc holky nejsou .. :-) J.J.

                    0 0
                  • multib  

                    Dobrá, přiznávám se, lhal jsem .. je mi 60 a i v Rusku jsem byl .. A Ty proti tomu něco máš ..?? Anebo je to vada charakteru ..?? Vždy lepší, než být vulgárem, jako Ty .. A máš pravdu, neumím se bavit s lidmi na úrovni .. na Tvé úrovni .. jsem zvyklý na mnohem vyšší, reprezentační a reprezantativní .. ale to už se opakuji .. :-) J.

                    0 0
                    • papaya22  

                      koho reprezentuješ? takových lidí denně potkávám v dílně dost, jen plácat do větru a ještě k tomu nesmysli. Já pouze kolegyálně poradil a ty jsi k tomu přidal svůj komentář, mikdo se tě o něj neprosil.

                      0 0
                      • multib  

                        Já vyjádřil svůj názor a Ty ses o mne pohrdlivě vyjádřil ..
                        Co plácám konkrétně do větru?? Jaký nesmysl? Uveď jediný příklad!! Ty jsi nesundal jedinou kliku, já už moře ..
                        K tobě chodí tak moc důchodců ze Sibiře ..?? :-) J.

                        0 0
                        • papaya22  

                          jak víš že jsem nesundal žádnou kliku? moře klik jsi sundal? tak to klobouk dolů, ale zdá se mi že se tady někdo vytahuje, nebo možná chvástá. Důchodci jsou ti nejlepší zákazníci a za Sibiře? tak to buhužel nevím

                          0 0
                          • multib  

                            Bavíme se o sundání stahovákem na ložiska. Kdybys se o stažení někdy alespoň snažil, věděl bys, že to nejde ..
                            Ano, já se vytahuji, páč vím, o čem mluvím, ale neargumentuji praxí se stahováním klik, abych tvrdil, že díky tomu umím stahovat ložiska na autě .. když jsem to nedělal ..
                            A pokud jsou důchodci nejlepší zákazníci, proč se jim, konkrétně tedy mi, posmíváš ..?? To nemá logiku .. :-) J.

                            0 0
                            • papaya22  

                              určitě se neposmívám důchodcům, já ctím stáří a nechám si i od steršího a zkušeného poradit.Stahovákem na ložiska jde klika sundat, mám to vyzkoušené. Vidím že tě o tom nepřesvědčím, ale to je vlastně jedno. Vrať se ke svému profi nářadí se kterým klika podle tebe nejde sundat, já se vrátím po dovolené ke svému a budu spokojen. I tobě přeju spokojenost-třeba se stahováním klik. Hezké svátky.

                              0 0
                              • multib  

                                se neposmíváš důchodcům ..?? A co tenhle Tvůj výrok .. " ..a pozor panovi je sedesat a byl v rusku .d.d.d .. " To byla pochvala, vzdání úcty ..?? Srandista z Tebe .. :-) J.

                                0 0
                                • papaya22  

                                  TO JE SLOVNÍ OBRAT, MYSLÍM ŽE JSI DOST STARÝ NA TO ABYS TO UŽ NĚKDE NĚKDY ZASLECHL. URČITĚ NEMÁM DŮVOD SE POSMÍVAT STÁŘÍ A DŮCHODCŮM. VE SVÉM VĚKU JSEM SI UŽ STAČIL UVĚDOMIT ŽE TAKY JEDNOU BUDU STÁR

                                  0 0
                                  • multib  

                                    Slovní obrat, jo ..? Ne, je to jízlivá poznámka, skoro až invektiva .. mající osloveného urazit .. Že bys tento „slovní obrat“ používal před svými zákazníky a už Ti to zůstalo ..? Jsem si jist, že bys tohle řekl jen 1× a už bys byl na pracáku .. J.

                                    0 0
                                    • papaya22  

                                      já se bohužel nehodlám ze své firmy vyhodit. Jízlivá poznámka by zněla jinak a věř že o tom něco vím, jen pro tvou informaci nejsem jen automechanik a čeká mě i jiná kariéra. Možná budu trochu jízlivý, na novou kariéru si ty už asi starý. Z jistoty usutuji že asi mezi lidi nechodíš a nemám moc přátel, protože takové slovní obraty se používají naprosto běžně.

                                      0 0
                                      • multib  

                                        Aha .. jsi mne uzemnil .. nechám Tě u toho, bylo by to na dlouho a stejně bys to nepocho .. J.

                                        0 0
                  • multib  

                    Zatím jsi mi neodpověděl na mnoho mých otázek .. odborných .. jelikož jsi přítomen, mám za to, že na tyto odborné otázky, z Tvého oboru, nedokážeš odpovědět, tak akorát bušit barborou a stahovat ložidka, ramena a nápravy, ale podat nějakou odbornou odpověď s přesnými údaji, to už je pro Tebe španělská ves .. Jó, mechanik a mechanik, to je někdy sakra rozdíl .. :-) J.

                    0 0
                    • papaya22  

                      myslím, tedy vím že na jakoukoli odbornou otázku mám odbornou odpověď. a nechce se mi s tebou ztrácet čas, jsou tu i jiní lidé kteří jsou na jiné úrovni než-li ty. díky bohu za ně

                      0 0
                      • multib  

                        Perfektní demagogická výmluva .. nejen že nedokážeš dát odkaz na stahovák ložisek, abys potvrdil svůj argument, ale raději se zbaběle zdekuješ .. Hmm .. též odpověď něco vypovídající ..
                        Ano i tu jsou někteří jedinci Tobě rovni .. mohu jmenovat, kdybys chtěl .. :-) J.

                        0 0
                        • papaya22  

                          bohužel jsem nehledal žádný odkaz na stahováky, já to nepotřebuju, mám je v práci. Jelikož jsem na dovolený a ty mě docela bavíš dal bych si ty jména těch lidí na mé úrovni, třeba je to taky pobaví

                          0 0
                          • multib  

                            Nemusels sem snad ani nic dávat, stačilo napsat (když už já si dal tu práci a o svátkách to vyfotil a vložil ..), zda ten můj stahovák je stahovákem ložisek, o kterých mluvíš .. byl bych zas o něco dál ..
                            A Ty to potřebuješ, dát sem odkaz .. Ty to potřebuješ, abys podpořil své tvrzení, které, zatím, úspěšně zpochybňuji .. :-) J.

                            0 0
                            • papaya22  

                              NEVĚDĚL JSEM ŽE TAK DOBŘE VÍŠ CO POTŘEBUJI. ROZHODNĚ NEPOTŘEBUJI TVOJE RADY STRAN TOHO CO MÁM DĚLAT O SVÁTCÍCH, TO NECH PROSÍM NA MĚ. SVOJE TVRZENÍ NEMUSÍM PODPOROVAT FOTKOU ANI ŽÁDNÝM ODKAZEM, MYSLÍM ŽE SE BY SE TU NAŠLI LIDÉ KTEŘÍ VĚDÍ O ČEM MLUVÍM

                              0 0
                              • multib  

                                Též dobrá demagogická odpověď .. Já všechna svá tvrzení podporuji fakty, pokud ne, nic netvrdím .. J.

                                0 0
                          • multib  

                            tak jsem si dal tu práci sám a hledal na netu a prošel asi 500 odkazů a nikde jsem nenašel stahovák kuličkových ložisek, kterým by šlo kliky stáhnout .. možná nějaké starožitné kliky nejnižších řad, poplastované, s velkou distancí od misek (tedy dlouhou osou vlevo ..) .. ale to nebývá .. Prostě je to nesmysl .. J.

                            0 0
                • papaya22  

                  jo a na rozdil od tebe nejsem anonim tak si to preber ty burane z kotehulek

                  0 0
                  • multib  

                    Anonim nejsi, ale anonym jo .. nauč se česky a pak poučuj o technice .. automechanik jsi a jím navždy zůstaneš .. Anonym jsi, pokud neuvedeš přesnou adresu s ulicí a číslem domu .. Já su ňákej Pepa Novák z Ostarvy, Šeříková č. 8 .. A Ty ..? Takovejch Pavlů Krchů Ústí nad Labem je .. Ne všichni jsou omezenci, jako Ty .. Čusík, frájo a umyj si vlasy častěji, už Ti z nich kape .. J.

                    0 0
                  • multib  

                    A to si říkáš pohodář .. ROFL .. vztekloune .. :-D J.

                    0 0
                  • multib  

                    Sorry, co si mám přebrat?? :-) J.

                    0 0
                  • multib  

                    Jo a moje ves se píše s velkým K .. každý je hrdý na svou rodnou vísku, ne..? :-) J.

                    0 0
            • Stancek  

              Jo, ja jsem stahl kliku pomoci stahovaku na loziska. Klika mela vytrhlej zavit a stahl jsem to uplne obyc dvouramennym stahovakem, jenom jsem ty ramena aby nesklouzly a nepodrely kliku jeste sevrel hasakem aby se nerozevrely.

              0 0
              • multib  

                Už jsem to tu psal, že vyloučit to nemohu, ale prozraď, že šlo o nějaké, alespoň 10 let staré kliky_ Spíš víc, tipuji .. Šlo o levou?J.

                0 0
    • Tomcat  

      punk and neandrtalec styl – když všechno sradilo pomůže kladivo Jde sehnat roztahovák ke středu. Můj názor není to tak hrozný „konusovitost“ není taková jako u sředu takže pohnout stím o malinký kousek je už prakticky výtězství.

      0 0
      • multib  

        zkud bereš jistotu, že je tam menší „konusovitos“ než u 4hranu .. Z obrázku ..?? To nedokážeš posoudit .. Kdyby s tím šlo pohnout snadno, pak by to padalo za jízdy .. (raději něco udělej se svým ČJ ..:-)) J.

        0 0
    • multib  

      V 1. řadě bych zvažoval, zda nejde o zmetek s chybějícím závitem .. Pak je možnost, že 1000hran je těsný, na vnitřní straně osy se opře o osazení a zvenku se zajistí šroubem/maticí ..
      Mohl bys nám osvětlit, zda máš jen tu fotku, či je vlastníš i fyzicky, odkud je máš, jak víš, že jsou na BMX ap. .. Mnohé může napovědět .. J.

      0 0
      • duk  

        Je to tak, jak píšeš, klika se po přitažení opře o misku středovýho, asi jako u hollowtech u shimana. Misky jsou klasický euro pro 68mm domeček

        Kliky vlastním, mám je z e-shopu, budu si je montovat na bika s 68mm středovou mufnou.

        Ještě jsem je nemontoval, jen chci vědět jestli je potom co je namontuju někdy dostanu dolů. S timhle systémem nemám žádný zkušenosti, takže by mě jen zajímalo, jestli na to neexistuje nějákej jednoduchej fígl. Jestli neexistuje, tak si taky něják poradím…

        0 0
      • Vilém  

        Pokud je tam takovato osa veloraj.cz/ima­ges/8667.jpg tak by to melo jit normalne vyklepnout na druhou stranu.Osobne jsem to delal jen jednou,ale tam to tak bylo.Povolil se jeden sroub,kleplo se na osu a ta vyjela z ramu spolecne s druhou klikou.Potom se osa vyklepla i z druhe kliky.

        0 0
        • multib  

          To je jen nějaké pouzdro bez osy .. to nevysvětluje samotné uchycení klik .. Jinak by to mohlo být, jak říkáš (a jak píši výš ..) .. těsný 1000hran, zajičtěný šrouby ..Po povolení se kliky vyklepnou, pokud samy nespadnou .. J.

          0 0
          • Vilém  

            Timto se prostrci 19mm osa s tisicihranem­.Nasadis kliky a dotahnes.Vse si na sebe sedne,je to rozepreny tou vnitrni trubkou.Ale existuji i osy podobne provedenim treba ISIS,akorat s tisicihranem a tam uz si tu demontaz nedovedu,bez zavitu v klice,dost dobre predstavit.

            0 0
          • Vilém  

            Takto to vypada cely www.dookie.cz/…4r/image.php?… ta rozperna trubka je volne nasunuta na ose.

            0 0
            • multib  

              Takže to pouzdro se točí s osou .. to by mohlo být .. ;-) J.

              0 0
            • multib  

              Co šrouby ..? Imbus 8, závit 10..? J.

              0 0
              • Vilém  

                Na tech klikach co sem mel v ruce,byly myslim srouby M8,ale jistej si tim uz nejsem,je to nejakej patek zpet.

                0 0
                • multib  

                  Šak Duk nám to řekne a ukáže .. doufám .. J.

                  0 0
                  • duk  

                    Tady je fotka osy a šroubu. Ten šroub je osmička, se závitem s pomalým stoupáním- Mko to není, ale tenhle závit je tuším i na čtyřhranu atd…

                    0 0
                    • multib  

                      Asi to bude stejný šroub, jako do 4hranu .. a tam je M 8 × 1 .. J.

                      0 0
                    • multib  

                      není některý zub 1000hranu odlišný, větší? Aby se zamezilo nesouosému nasazení klik .. J.

                      0 0
        • multib  

          .. ale tipuji, že systém bude jiný .. zajištěný šrouby šrouby min d 10 .. J.

          0 0
        • duk  

          Jo je to přesně tohle středový, taky jsem si myslel že to půjde vyklepnout, jenom jsem se chtěl ujistit, jestli to nejde něják normálně stáhnout, protože ty kliky se na tu osu nasunujou celkem ztěžka…

          0 0
          • multib  

            Jasně, že ztěžka, musí přesné lícovat .. Zkoušels, jestli je naklepneš na osu rukou? Myslím, že konus tam nebude .. J.

            0 0
            • duk  

              Nenaklepeš, ale konus tam není, jen to jede trochu ztuha tak to tam nechci zbytečně rvát, abych to pak nemusel vyklepávat…

              0 0
              • multib  

                Jasně, šroub to natáhne nafest .. až to budeš sklepávat, tak přes špalek tvrdého dřeva .. mělo by to jít lehce, pořádnou ránou kladivem, příp. palicí přímo do kliky .. J.

                0 0
            • duk  

              Rukou se dají nasadit tak do půlky, pak by to už chtělo přitáhnout tím šroubem a to se mi nechce, protože bych to pak musel zbytečně vyklepávat…

              0 0
    • multib  

      kliky jsou Al? (jen pro jistotu ..:-)) J.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.