První kolo - je vhodná 18 Puky LS Pro 18?

3 nepřečtené
  • Alfons na kole

    Ahoj, kupuji dceři první kolo. Bude jí 5, je spíš vyšší (110–115) cm, ale má kratší nohy. Jezdila už na odrážedle, ale upřímně, žádnej extra jezdec není a co si zlomila na klouzačce nohu, tak je posera.

    Vybírám mezi klasikou – Beany 16 – přijde mi malé

    Early Rider – moc se mi líbí, ale zdá se mi klučičí

    Kubikes – přijde mi nejvhodnější

    Ale k dotazu. Proklikal jsem se na Puky LS Pro 18, váha 6,4 kg. Myslíte, že je vhodné jako první kolo, případně nemáte s ním zkušenosti? Výrobce píše, že je vhodné od výšky cca 105 do cca 116 cm, což by bylo akorát. Našel jsem ho asi za 6k, což mi přijde ok, jen se bojím, že bude moc humpolácké. Velikost 20 jsem rovnu zavrhnul, to neuřídí.

    Dík za reakce a zdar!

    0 0
    • Johny_r  

      Upřímně a z vlastní zkušenosti, u prvního kola bych se díval na jedinej parametr, a to je hmotnost (samozřejmě za předpokladu, že odpovídá velikost). Pro normální dítě, které nemá tendence to na první procházce pustit někam z kopce mezi stromy, bych se moc netrápil komplikovaným výběrem. Každé kolo jezdí, akorát lehké kolo dítěti umožní ho rychleji a snadněji ovládnout, rozjet, zabrzdit, vyjet kopeček. Vzhledem k věku to odhaduju tak na rok, pak budeš kupovat dvacítku. Jestli to bude Beany, ER nebo třeba 16" Woom, který jsem nakonec koupil já, je asi jedno.

      A pokud ti není úplně jedno, kolik to stojí, zvážil bych nákup na bazaru, protože to za rok prodáš klidně za stejnou cenu.

      0 0
    • Alfons na kole  

      Ahoj,

      no já spíš myslel, jestli někdo nemá konkrétní zkušenost s tímhle Puky a obecně s velikostí 18. Vize byla, že by jí to kolo vydrželo aspoň do podzimu, což si u 16 nejsem jistej, protože začíná celkem pozdě. Ale možná se pak zase blbě přestupuje z 18.

      Ale jinak máš pravdu, z těch hlavních lehkých kol jsou dobrá asi všechna.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.