• Lurn

    Zdravím,

    přivezl jsem si domů svoji první silničku. Předchozí majitel mi na kole nechal crossové pláště. Vím, že nechci kolo využívat jen jako silničku, ale i zabrouzdat trošku mimo asfalt, a proto přemýšlím zda pořídit silniční nebo MTB tretry. Na internetu jsem procházel diskuze, že je zcela normální jezdit s MTB tretrami na silnici. Zajímá mě, jak moc rozdílné jsou MTB tretry oproti silničním. Co jsem zjistil, tak se řeší tuhost podrážky a na silničních tretrách se při chůzi ničí kufry a moc se v nich chodit nedá. (Netvrdím, že se u MTB kufry neničí, ale asi na nějaké to pokoukání po cestě je to lepší) Jsem rekreační jezdec, co se rozhodl pořídit silnici a s tím i své první tretry, a proto budu moc rád za Vaše postřehy a rady.

    Díky :)

    0 0
    • gerrard  

      No jestli mas na te tve „silnicce“ krosove plaste, tak to urcite neni silnicka a je jedno v cem na tom necem budes jezdit. Modni policie k tobe bude milosrdna.

      1 0
    • MTBIKER doporučuje

    • esmo  

      Nevím jak velké vzdálenosti plánuješ najíždět, ale vzal bych MTB tretry.

      Už vlastně i z toho důvodu, že s tretrama začínáš.

      0 0
      • milan.v  

        Pár lidí kolem mě jezdí s MTB tretrami na silničním kole, většina ale se svými optimálními, závodními modely s hodně tuhou podrážkou.

        V některých případech to chápu, padnoucí, naprosto vyhovující, silniční nepadnou, tlačí, jen občas jezdící člověk na silnici, občas více chodící, ale jinak silniční tretry + pedály jsou jinde…

        2 0
        • gerrard  

          Když už MTB tretry, tak včetně silničních pedálů SPD pedálů , ale pokud nic nemá a MTB jezdit neplánuje, tak silniční tretry jsou jistota.

          1 0
          • jiriga  

            mam silnicni trertry s kompozitni podrazkou a look pedaly , ale i kdyz jsem preditim jezdil s MTB tretrama a spdeckama, tak mi to zase tak velky przdil neprisel. Ale ja jsem rekreasni jezdec:) Zrova minuly tyden jsem mel mtb tretry, protoze byla zima a ja mam mtb tretry zapteplene, tak jsem si prehodil i pedaly.Ted uz to mam zase zaptky. Dle meho soudu , mtb boty/spd naprosto v pohode

            1 0
          • Jason Voorhees  

            Přesně tyhle jezdím na dvojce + Shimano XC 501 a pohoda.

            Na jednici karbon pedále + karbon Mavicy a je to jinej kosmír no.

            Ale zastavíš někde na kofolu a jedno a je problém dojít se vychcat v hospodě. Dlaždičky jsou jak led, radši se držím zdi :-D.

            0 0
    • VojtaXY  

      Pokud mam MTB tretry, tak asi neni duvod uvazovat o necem jinem.

      Tema silnicni vs MTB tretry je kontroverzni a nekdy se ukazuje maly rozdil, ktery pro rekreacni jizdu je snad i nemeritelny.

      2 0
    • oberleutnant Weiss  

      Jestli na tom nehodláš závodit nebo najíždět dvoukila, na rekreační svezení MTB tretry stačí, a pokud v nich hodláš občas popojít dál než jen na pumpu pro kafe, budeš za ně i rád…:-)

      Na jednici a koze mám silniční Look Kéo, na ostatních staré dobré PD-M520…

      1 0
    • Singlespeed  

      Samotná bota je de facto stejná ať jde o silniční nebo mtb tretry. Odlišné jsou jen prvky zespodu podrážky.

      0 1
      • nooski  

        Sidi je poměrně netypický příklad. Jejich silniční tretry mají fakt tlustou podrážku a jejich karbonová biková podrážka je k smíchu – to je opravdu silniční kus se 4 kusy plastu.

        0 0
    • nooski  

      Nech MTB pedály a tretry. Pokud tě to chytne, tak časem koupíš lepší silnici a třeba i silniční tretry a pedály. Za mě je rozdíl značný ve prospěch silničního systému, ale to už člověk fakt řeší blbosti. Silniční tretra může být tužší (nemusí), většinou bude lehčí, bude mít nižší podrážku. Silniční pedály pak jsou výrazně stabilnější než MTB, opět jsou nižší a celkově je v nich noha jistější. Ale chodí se v nich na pytel a kufry rozhodně nevydrží to, co MTB.

      1 0
      • vapes  

        Souhlasím, MTB tretry, dá se v nich relativně chodit (vlak, prodejna, přenášení…) Sám mám a střídám oboje, ale na takové to ježdění kolem komína budou MTB rozhodně lepší volba. Silniční budou v tomhle případě jen vyhozené peníze.

        0 0
    • PLATYPUS3  

      Mně teda na silničních tretrách (kufry viz foto Singlespeed) sejří že ty kufry vržou, jako ne furt, když se do kopce přišlápne nebo jak se jim zrovna chce. Když jsou nový tak je relativně klid začne to až po čase, jo občas zkusím dotáhnou:)

      0 0
      • nooski  

        Me uz Shimana nevrzou. Looky obyc i Keo vrzaly. Ale vrzou mi MTB, protoze je tam guma podrazky v kontaktu s telem pedalu. Clovek si nevybere :-)

        0 0
        • PLATYPUS3  

          Píšeš už, znamená to, že jsi to nějak vyřešil?

          0 0
          • nooski  

            No vyresil odchodem z Looku :-) Mam troje SPD-SL a vsechny jsou potichu

            0 0
            • PLATYPUS3  

              Jo díky, mně až posléze docvaklo, že jsi to vyřešil tím přechodem na jinou značku.

              0 0
    • nomecz  

      Mam karbonove mtb tretry a vozim je na silnice, CX, i trail biku protoze mi proste sedi :) ale nevim jestli sem berna mince kdyz jezdim i na enduru v lycre a na silnicku si beru batoh :D proste jezdi v tom co ti vyhovuje

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.