mereni tepu vs. mereni kadence - co je dulezitejsi??

12 nepřečtených
  • honza.biker

    Budu kupovat novy tachac – mam zatim vybrane 2 – jeden ma mereni kadence a druhy mereni tepu.. nikde jsem nenasel zadny ktery by mel bezdratove mereni kadence a zaroven mereni tepu. Zatim jsem na starem tachaci nemel ani jedno, tak nevim co je dulezitejsi a co vic vyuziji…

    Anketa: Je dulezitejsi mereni tepu nebo frekvence??

    29x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • orca  

      pro bika asi jen tep …

      0 0
    • Pebe  

      na bika asi stačí jenom tep ale třeba Polar CS100 a výš má bezdrátovou rychlost i kadenci

      0 0
    • littlebiker  

      tepy,optimalni kadenci si najdes sam,ale tepy se odhadem hodne blbe urcuju

      0 0
    • Troll  

      Zalezi taky na tom, PROC to chces merit. Obecna odpoved by byla tepovka, ale mozna mas nejaky specialni duvod pro mereni zrovna kadence?

      0 0
    • Jirikus  

      Kup si radši tacho bez kadence a bez tepu, bude to levnější a bude to stačit. Podle mně je kadence a tepovka důležitá hlavně při tréningu na silnici. Na MTB tepy hodně skáčou nahoru a dolů a pak se podle tepů stejně jezdit nedá. Kdybych si chtěl koupit nějakou hračku na kolo, tak vezmu tacho s výškoměrem, což může být docela gut. Pokud tepovku, tak něco samostatného, co se dá vzít i na běh, chůzi a tak a nebudou do toho skákat ostatní tachometrové fce.

      0 0
    • Beeda  
      1. je spravene:-) tepu i kadence, oboji je nedilnou soucasti tr..

      akorat nevim na co se vlastne ptas?, zda existuje T+C wireless tak ano, kolem 1800 – VDO DSx(loni shit) Sigma, a pak drahe pres 5kkc

      0 0
    • heretik  

      Pokud bys chtěl hlídat obojí (tepy i kadenci), tak buď kup něco, co obojí má (viz výše), nebo kup ten s kadencí, a tepák zvlášť. Protože tepák nejspíš využiješ i mimo kolo, zatímco kadenci určitě ne :-P Pokud jen jedno, určitě tepák – podle tepů se jezdí, v tréninku i v závodě, kadence mi přijde spíš jako orientační, jestli to zbytečně nerveš, ale to si můžeš někde vyzkoušet na půjčeným bajku…

      0 0
    • Mug  

      Osobně si myslím, že nejdůležitější je tepovka. V terénu se kadence stejně nedá rozumně uhlídat. Na silničku klidně obojí, ale je to jen pro specifickej trénink, kde se snažíš udržet optimální kadenci a nemáš měření výkonu (napadá mě třeba na časovky). Jinak nejlepší by byl asi ten PowerTap s měřením výkonu v náboji. Ale to má opět význam když systematicky trénuješ a chceš vyhodnocení a srovnání výkonnosti. Nehledě na jeho vysokou cenu.

      0 0
    • maxtor  

      Kdybys sháněl obojí, tak to má Polar S725× a k tvému problému: Na silnici mám měření kadence a celkem jsem si na to zvykl – má to něco do sebe. Pořídil jsem si to i na bika a příjde mi to v terénu, kdy měníš kadenci z vteřiny na vteřinu, naprosto zbytečné a hlavně to nestíhám sledovat. Tepovka naprosto stačí.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Na bika je kadence naprosto zbytečná. Přesně jak píšou ostatní, tam se mění kadence každou vteřinu. Kup si radši tepák. Ale pokud nechceš nějak cílevědomě trénovat, tak i to je možná zbytečná investice… ;))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.