• kubicka

    Ahoj,

    už přišel můj čas pro výběr nového kola, to staré už je.. no, staré a dlouho už sloužit nebude.

    Na kole budu pravidelně jezdit do práce a několikrát měsíčně ho určitě vytáhnu na výlet tzn. cyklostezky, les a asfalt. Budget je 20tis. Kč. Kolům jako takovým moc nerozumím, proto jsem přišel sem na forum.

    Měřím 173 a vážím 74kg a chtěl bych, aby kolo bylo o průměru 29.

    0 0
    • cyklista86  

      Ted je to s vyberem kol kvuli COVIDu spatny, ale jinak stoji kolo horak aby mel takovou tu minimalni vybavu, ktera je funkcni tzn. vzduckova vidlice, hydraulicke kotoucovky a idealne pevne osy se pohybuje kolem tech 25–30 tisic. Treba casto doporucovany kellys gate 30 je do 25 tisic a uz to je MTB na kterem muzes i jezdit zavody.. Ten rozdil mezi kolama do 20 tisic a do 30 tisic je fakt velky. Blby je, ze ted fakt vyber neni. Jestli to kolo co mas je stale pojizdne, tak bych na nem jezdil, dosetril a na pristi rok si uz muzes vybrat hodne slusne kolo do tech 30 tisic. Na kterem jak rikam kdyz te to chytne (coz na kvalitnejsim kole je velka pravdepodobnost) tak uz snese ostrejsi zachazeni v narocnejsim terenu a nebude te v nicem omezovat.. Jinak ted bych urcite denne sledoval bazary a kdyz se to neco bude zamlouvat tak tady muzes s lidma konzultovat jestli to je dobra nabidka nebo ne..

      0 0
      • kubicka  

        Na dojíždění do práce ještě vydrží, to se nebojím, ale na delší cesty už ho moc brát nechci.

        Takhle.. ten budget určitě můžu navýšit o peníze ani tak nejde, spíš jsem měl mylně zažité to, že pořídit kolo třeba do 15k není problém, ale dle toho co slyším a čtu, tak je to skoro nereálné. Proč jsou ty levná kola tak špatná? Nejsou jen hodnocena z pohledu profíka, spíš než hobíka?

        0 0
        • cyklista86  

          Mezi kolem za 15 tisic a kolem za 30 tisic je opravdu znatelny rozdil. Jak jsem psal na tom kole za 25–30 tisici uz jsou funkcni komponenty delane na sportovni jizdu. Kotoucove brzdy, vzduchova vidlice nastavitelna podle vahy, lehci ram a kola. Pevne osy na vidlici i zadni stavby ramu coz je dneska taky uz u MTB zaklad.. Ty rozdily na ktere se ptas, ze oceni spis zavodnik jsou spis mezi kolama v cenova hladine 30tisic vs 50tisic.. Obe kola uz jsou delana na sportovni jizdu v terenu, ale to drazsi bude lehci, bude mit jeste lepsi brzdy, kvalitnejsi lehci vidlicu. Mozna i ram z karbonu misto hliniku apod.. To uz clovek jako ty za ten cenovy rozdil neoceni, ale ver, ze ocenis ten rozdil v kole za 15 a 25–30 tisic.. Jestli to stare je na jezdeni do prace ok, tak bych na nem jezdil dal a jak jsem psal sledoval bazary a jinak pockal az zase budou k mani prave ty kola za cenu kolem 30 tisic, ktera se prodavaji nejvic.. Dneska kdyz jdes do prodejny tak jsou tam fakt strepy a nebo ten opacny extrem kola za 50 tisic a vic..

          0 0
    • kubicka  

      Co tohle kolo? Sice už to není v budgetu, ale vypadá celkem dobře.

      https://www.mojekolo.cz/…k-pearl-red/

      0 0
    • pocestny  

      V této cenové relaci se nevyznám a je to dost vyprodané, takže vybírat teď něco je fakt bída. Chce to obejít pár obchodů, co tam reálně mají, vyfotit si typ kola a probrat zde nějaké pro a proti. A hlavně se nenechat zblbnout tlakem prodejce, jako například s tím 20" rámem. Jo?

      No, zkusil jsem na zboží-cz vyjet pár kol za 17000–26000, a jedním z nich je například tento bike https://www.ramala.cz/…t-blk-2020-m (vzduchová vidle + 1×12). Dala by se na něm kritizovat třeba zadní osa 141QR. Vidla je základní vzduchová. No… není to moc muziky za ty prachy, ale fungovat to bude, kdyby se nic lepšího nenašlo.

      0 0
    • Baf13  

      https://www.moolbike.cz/…me-cerna-29/

      https://www.moolbike.cz/…metaliza-29/

      Kola jsou nad rozpočet, ale za 20k v dnešní době nic slušného nekoupíš, nebo se dívat po bazaru a mít štěstí (dohužel i prodávající na bazarech vědí jaký je stav a snaží se vytěžit maximum).

      0 0
      • pocestny  

        dobrý tip, tohle je lepší než ten Mongoose, co jsem dal výše

        0 0
      • kubicka  

        S tím, jaká je teď situace jsem se smířil a počítám, že budu muset budget zvednout na minimálně 25k

        0 0
        • kubicka  

          Ještě mi tak napadá co se týče přehazovaček, do teď jsem jezdil na 3×7 krosovém kole a vyšší stupně převodů mi dost vyhovovují, když jezdím delší trasy po silnici, bude ta 1×12 dostatečná?

          0 0
      • kubicka  

        https://www.moolbike.cz/…metaliza-29/

        Tohle je tedy dobré?

        0 0
        • pocestny  

          Jo, je to docela slušné kolo. Brzdy a náboje bych hodnotil jako „dostatečné“ (trošku ošizené, ale funkční), vidlici jako „základní“, ale zbytek kola je fajn, a v rámci toho, co je momentálně k dispozici, je to dobrý kup.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.