Juniorske kolo superior team 27 issue

18 nepřečtených
  • Sandra77

    Dobrý den, ráda bych vás poprosila o názory na kolo superior team 27 issue (odkaz přikládám). Dítě vysoké 138 cm, na kole jezdí aktivně, navštěvuje cyklo kroužek se kterým jezdí na závody. Bude přecházet z velikosti kola 24. Kolo pojedeme samozřejmě vyzkoušet. Chtěla bych také vědět váš názor na váhu kola. Výrobce uvádí váhu něco málo přes 10 kg. V případě výměny odpružené vidlice za neodpruženou odlehčenou, by se váha o něco snížila. Měla jsem možnost sestavení kola s váhou nižší cca 8,5kg, ale cena byla pres 40tis. Děkuji za názory. S.

    https://www.kola-online.cz/…-2022/d81367

    0 0
    • Tomcat  

      Vzhledově hezký, komponentama ujde, váhou teda na osm a půl rozhodně se nedostanete s konvenčním výrobkem.

      0 0
    • tompca  

      Váha bude přes 10kg s pedály tak okolo 11.5–11.8kg, Superior již u nových modelů váhu neudává nebo aspoň jsem to na jejich webu nedohledal.

      0 0
      • scalar  

        To asi i víc, vidlice má po ocelové vnitřní nohy.

        0 0
      • Sandra77  

        Kolo jsem nakonec koupila. Nechala jsem rovnou na prodejně vyměnit pláště + duše za lehčí(bylo mi doporučeno), dokoupila jsem lehké pedály a zjišťuji, co by se dalo případně vyměnit, aby se váha kola dostala o malinko níž. Všimla jsem si, že některé děti u těchto kol mají pevné vidlice. Když jsem se divala, tak konkrétně na tomto kole vidlice váží cca 2,5kg. Dá se vůbec sehnat a vyměnit za lehčí dejme tomu do 5tis.? Kolo jsem koupila úplně nové pod 30tis. i s výměnou plášťů a pedály. Váha na prodejně s původní výbavou, bez pedálů byla 11kg

        0 0
        • Tomas_82  

          Cca o půl kila lehčí kolem 5000Kč by se dal koupit SR Raidon, ale aby to mělo větší význam, chtělo by to větší investici a koupit SR Axon, nebo RS Sid, kde bude větší úspora hmotnosti i lepší funkce. Ta stávající RS Judy by určitě šla za rozumné peníze prodat, tak by se ve výsledku k těm 5000Kč navíc dalo přiblížit.

          0 0
    • trpaslik72  

      Nějak nechápu jejich myšlení, že na takhle celkem slušný dětský kolo, za né úplně málo peněz, nedají alespoň Recona, kterej by sundal hned snad půl kila dolů :(

      0 0
      • scalar  

        Vidíš, stejně to někdo koupí:-)

        0 0
      • Tomas_82  

        Já nechápu, proč vůbec někdo dává na kolo Judy…

        0 0
      • Tommit  

        Koukám na specifikace – Recon Silver a Judy Silver mají 2303g a 2258g (Tapered a boost) – cena Judy je o 30E nižší

        0 0
        • trpaslik72  

          No ta čísla mě celkem překvapila. Na bike24 jsou přesně ty hmotnosti, co uvádíš. Já ten rozdíl teda plácnul na základě hmotností u verzí na rychloupínák, kde se to liší 1960g vs. 2545g.

          0 0
    • Tomas_82  

      Judy silver (tapered a boost) co jsem měl v ruce naposledy měla skoro 2,6kg navíc i funkčně za Reconem zaostává, takže těch 700Kč navíc by určitě každý rád dal:-)

      Když už tedy nutně v téhle cenovce dávat RockShox…

      0 0
      • Tommit  

        To nepopírám, ale také vím, co všechno udělá velkoprůmyslník pro 30E úspory…Ono také bůhví, co kde byli schopni sehnat…

        0 0
    • Sandra77  

      Podařilo se mi oslovit pána, který shodou okolností loni stejneho superiora 27 upravoval. Výměnou vidlice plus ještě nějaké menší úpravy a dostali se na váhu 9 kg. Do 40.000 i s úpravami se vlezeme, tak je to pořád lepší, než ceny, co mi byly sděleny v případě sestavení kola.

      0 0
      • gersa  

        Když si to postaví člověk sám, tak se dá dostat na cca 30–35k s karbonovým rámem z Ali a Rebou

        Kolega z práce teď staví pro dceru na rámu Author a rozpočet je do 20k

        Ale pokud to nechá někoho skládat, tak pak ceny letí vzhůru

        0 0
        • Sandra77  

          A v tom je ta výhoda, když si člověk pro sebe nebo pro své děti, dokáže postavit kolo sám. Já jezdím na kole aktivně a vedu k tomu i svoje děti, ale sama ho poskladat bohužel nezvládnu. Po oslovení několika osob,, které kolo poskladaji, mi tato možnost vyšla jako nejlepší.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.