• Adrenaline

    Zdravím, Vás něco jse našel ale moc ne jedná se mi o to že mě po delší době začnou pálit chodidla od kufrů, mám tretry Sidi, a je v nich vložka na nic, oplatí se koupit nějaké drahé vložky typu sidas bo specialized BG? Nebo dopouručíte něco levnějšího? Já jsem nic velice nenašel. Děkuji za každou radu.

    0 0
    • Richi  

      Jestli tě pálí chodidlo nad kufry, není to spíše měkkou podrážkou?

      Ono papír snese všechno a kdejaká tretra je skvělá a naprosto dokonalá, alespoň na letáku od výrobce, ale skutečnost je smutná.

      SPD pedál je dost malý a myslím, že oproti silničnímu pedálu a silničním tretrám by logicky měla být tretra na MTB s podstatně kvalitnější – tvrdší podrážkou, jinak je to na prd.

      V silničních tretrách Time jsem kdysi jezdil uplně v pohodě, teď mám na bike Exustar s „karbonovou“ podrážkou, mimochodem vložka žádná a dodělával jsem si ji na nohu sám, a žádná velká paráda to ohledně tvrdosti podrážky po cca. 3000km není.

      Problém vidím v tom, že tretry, co vypadají slušně, mají neslušnou cenu. :-)

      0 0
    • Milvus888  

      zajdi si na ortopedii tam ti nakou primo na nohu udelaji ale rekni jim ze to chces na sport do cyklistických treter. nebo skus posunout kufry …

      0 0
    • smith22  

      Co tohle?

      A hlavně ať nikdo zas proboha nevyvolá flame ALA LIDL!

      Mohl bys prve zkusit něco takovýho levnějšího a kdybys ucítil, že je to vložkou tak pak mužeš investovat do něčeho lepšího, třeba od Spešlu apod.

      0 0
      • zdenek  

        Mně tyhle vložky pomohly. Měl jsem problémy s nožní klenbou a po vyvložkování všech bot se to zlepšilo.

        Ale nevím, jestli to vyřeší jeho problém. Zvlášť jestli je to způsobeno měkkou podrážkou, jak někdo odhadoval.

        0 0
    • winter78  

      Stvrdnutá koža na chodidlách. Kúp si taký pilník na chodidlá a po kúpeli (je potom mäkšia koža) si tie miesta opilnikuj od tej stvrdnutej kože. Mal som rovnaký problém s neznesiteľným pálením a pomohlo mi to na 100%.

      0 1
    • Smazaný účet  

      nestačilo by slézt z těch kamen?

      0 0
    • Mikikuba  

      Ahoj, doporučuji navštívit podologa a nechat si udělat vložky Formthotic viz můj článek

      http://www.hankaebertova.cz/index.php…

      0 0
    • Corydalis  

      Mám tretry Shimano a po delších vyjížďkách jsem měl problémy s nepohodlím a pálením v tretře. V lékárně jsem si koupil ortopedické sportovní vložky. A od té doby klid. Vložka vypadá jak klasická ortopedická kožená, ale je z jiného materiálu a snad i nějaké ionty stříbra jsou v ní. A cenově do dvou stovek.

      0 0
    • Adrenaline  

      Mohl jsem napsat že jsou hodně tvrdé podrážky z karbonu jak na silničních tak na bikových, v tretrách za ty peníze mohly být aspon nějaké lepší. No zkusím nějaké obyč třeba to bude dobré, popřípadě koupím sidas… Na předchozích mi to nedělalo. Ale i tak děkuji za Vaše rady a tipy. Biku zdar

      0 0
    • capo  

      Začal jsem trochu víc jezdit na silnici než dřív. Mám už léta nějaký silniční tretry od Sidi (tuším první carbon Erga). Při poslední jízdě jsem měl pocit že by mi pomohlo kdybych měl trochu podepřenou vnější část chodidla abych šlapal přirozeněji tou vnitřní, jakože víc palcem. Vím že můžu jít k podiatrovi a udělat si vložku přímo na míru, ale chci se zeptat zda můžete doporučit nějaké klínky (nepotřebuju zrovna od spešlu) nebo jiné vložky které jsou vhodné na kolo a stály by za zkoušku? Mám doma navíc sportovní vložky od Scholl, ale je v ní gel pod patou a to si nemyslím že je na kolo to pravé…

      0 0
    • jIrI___  

      Mohli byste mi doporučit nějaké rozumné vložky do treter? Pořídil jsem Sidi za nekřesťanskou cenu v domnění, že kvůli ní už nebudu muset nic řešit a dostanu kvalitní výrobek a ouha. Dodávané vložky, jestli se tak těm dvěma plackám pěnovky dá říkat, jsou naprostá tragedie…

      0 0
      • Radovan84  

        Spešl? A vybrat dle chodidla.Mají tři druhy a změří tě v obchodě. Cca 700kč. Mám je a jsou nesmrtelný.

        0 0
      • adam1  

        Ano je to tragédie :),ty spešly jsou fajn ,zřejmě i ty sidas oboje jsou tlustší /vyšší než ty původní v sidech ať tě zas někde netlačí ?

        0 0
      • žvejk  

        Jo vložky v sidech jsou tragické, nechapu vyrobce tak dobrých bot , ktery neumi udelat vložky , které by byli alespoň pro různé klenby. Pozor na některé výrobce, delaji vložky hodně široké, nebo různě tvarovane v pate a do všech , hlavně zavodneji laděných treter nemusí pasovat , ok da se někdy zastřihnout… Nejuniverzálnější jsou asi ty Specialized a dobrou zkušenost mám i s SqLab.

        0 0
      • zdenek  

        Low cost řešením jsou gelové vložky třeba z Lidlu. Nejsou špatné, ale univerzální tvar a tuhost.

        Jinak si občas nechávám vyrobit ortopedické na míru. Platí se buď celá cena (1000+ podle výrobce) nebo recept od lékaře + doplatek.

        0 0
      • MartinRHC  

        Ahoj. Tady na fóru jsem se dočetl, že ani ty lepší vložky které Sidi nabízí nejsou žádná sláva. Koupil jsem vložky do pracovních bot v canis za pár korun, které si vystříhneš podle potřeby a dal je pod originální vložky. Komfort znatelně lepší. Když jsem je tam neměl, byl očistec v tretrách vydržet dvě hodiny.

        0 0
    • Cernass  

      Vozím pár let tyto a v pohodě.

      „Sidas – vložky FLASHFIT BIKE“ https://www.sidas.cz/…7069123.html?…

      0 0
    • milan.v  

      Vzhledem k zajímavé problematice ohledně kombinace treter a vhodných vložek naváži na naši debatu, kterou jsme vedli v jiném vlákně…

      http://www.bike-forum.cz/…-v-praze-jit#…

      Budu rád, pokud se někteří podělíte se svou zkušeností a které vložky vám sedí nejvíce…

      V minulosti jsem vozil BG-Fit vložky od Specialized, protože mi byly doporučeny při fitech kol, za sebou mám vyzkoušené vložky od Bontrageru, Ergonu, nyní testuji běžecké z nejvyšší řady Decathlonu (tretry S-Works už mají v sobě integrovanou oporu klenby korespondující s modrými BG-Fit vložkami).

      Kdo všechno používáte Sidas, resp. jejich custom vložku?

      https://www.sidas.cz/110-vlozky?…

      https://www.sidas.cz/…ike-pro.html

      0 0
      • cyklista86  

        Cele je to o tom jakou mas klenbu. Jestli vysokou, takovou stredni a nebo mas plochou nohu..

        0 0
        • milan.v  

          Mně radit nemusíš, mě zajímají tipy od ostatních a co používají… ;o)

          0 0
          • JachymP  

            Sedí mi origo tenký vložky Sidi. Nevím jestli tě zajímá i tohle? ;) Každý má jinou nohu, takže logicky každýmu může sedět něco jinýho.

            0 0
            • milan.v  

              Ne, to mě opravdu nezajímá, Jáchyme…

              Pokud bys uvedl, že používáš například Solestar vložky, protože ti sedí jejich tloušťka, jsou tenké ve špičce, bylo by to něco jiného… ;o)

              0 0
              • cyklista86  

                Ty to stale nechapes co. Kdo ma plochou nohu(propadlou klenbu) tomu staci ve vetsine pripadu to co uz prijde s tretrama, ale kdo ma vysokou klenbu potrebuje pevnou vlozku(kterou jen tak neohnes) a musi podporovat tu klenbu aby se noha nerozjizdela. Protoze pak prave zacnou ty problem s bolestma, palenim a pod. Noha se rozjede do delky a sirky a zacne utrpeni. Cyklo botky s tuhou podrzkou proste nejsou pro nohu prirozene a tak je potreba tomu chodidlu pomoct, vykompenzovat to vlozkou. Jestli ani nejsi schopen si stoupnout mokrou nohou na kus kartonu a zjistit jaky typ chodidla mas, tak je to s tebou fakt neresitelny problem.. Jak uz tu nekdo psal idealni je proste zajit za odbornikem, nechat se vysetrit a nechat si udelat vlozky na miru. Bude to palka, ale urcite to za to stoji.. Ja osobne jsem problemy mel vzdycky u karbonove podrazky po cca hodine jizdy. Zjistil jesm, ze mam vysokou klenbu. Zelene vlozky od speslu pro vysokou klenbu pomohly vyrazne, kdy se posunula doba, kdy zacne bolest z hodiny na 3 hodiny, ale furt to neni idealni. Asi potrebuji i podporu pricne klenby, takze asi taky budu muset si je nechat udelat na miru..

                0 0
                • milan.v  

                  Já se bike-fittingem zabývám, mohl jsi ušetřit čas, jak už jsem psal, zajímají mě tipy, proč a co kdo používá, teoretických poznatků mám dost, i v hlavě…

                  Někomu k jeho problémům stačí málo, někdo musí k tomu podiatrovi, protože to jinak nejde…

                  0 1
                  • milan.v  

                    P. S.: Jo a byl jsi někdy u toho podiatra a viděl, jak se dělají ty vložky na míru? Já ano… ;o)

                    0 0
      • doubleingram  

        Sidas držák ale moc tlustý a hodně zmenšují prostor v botě.

        Teď zkusím ty modré ortopedické co dává podolog, ty sou tenčí.

        0 0
      • žvejk  

        Mam spesly vložky i tretry s-works v silničních zelene v mtb modré, ale trochu jsem oboje obrousil tak aby mi vic sedly. Ještě mam vložky scott v zimních tretrach, maji výměnné části pod klenbou, celkem ideální. Jinak každá vložka nejde do každé tretry. Mel jsem fiziky R1 a do to nepasovalo snad nic, byly pod klenbou divně tvarovane a z venkovni strany mě všechny vlozky tlačili a ty origo vložky fizik jsou leta tak na úplně plochou nohu…

        0 0
      • horolezec  

        Stručně pokusím popsat svou nedávnou zkušenost. V dubnu jsem si pořídil první silniční boty Mavic Cosmic Elite. Do té doby jsem používal SPD s poměrně velmi tvrdejma Shimano botama a neměl jsem zásadní problémy. Ze začátku se vše jevilo super, ale postupně mě začala bolet a pálit příčná klenba v místě kufru na levé noze. Nejdřív jsem laboroval se všemožným nastavením kufrů, různé nebo žádné vložky apod. Nic pořádně nepomohlo a došlo to až tak daleko, že už po deseti km mi „mrtvěla“ levá noha v tom místě. tak jsem ještě jednou vše pořádně zanalyzoval a porovnal s SPD Shimano a zjistil, že boty Mavic jsou o něco užší a měkčí.

        První co jsem tedy vyměnil byly boty a rovnou to nejlepší, aby to stálo za to:) Pořídil jsem Bonty Vaypor S (byly „jen“ za 5000,–, no nekup to, že). Můj problém se nevyřešil, ale bylo to rozhodně lepší než Mavicy. Zkoumal jsem tedy dál, co by mohlo být příčinou a po tom co jsem si vzpomněl, že tu mám staré gelové vložky a po jejich nasazení do Bontů se situace opět malinko zlepšila. Nastal tedy poslední krok, vyšetření na podologii a výroba vložek na míru do Bontů.

        Samozřejmě jsem uvažoval o zakoupení různých Sidasů, Specialized vložek apod., ale zpětně můžu říct, že ta podologie byla pro mě nejlepší krok. Už z vyšetření jsem se dozvěděl, jak nesprávný mám došlap a propadlou právě příčnou klenbu a proto mě to zlobí (asi i v souvislosti s o něco vyšším letošním nájezdem). Na levé noze asi proto, že jí mám o něco kratší a jinak jí zatěžuju. Nechal jsem si tedy udělat vložky na míru a začal procvičovat příčnou klenbu. Situace je od té doby (cca měsíc) podstatně lepší. Minulý týden jsem jel 350 km jízdu a bez problému.Tu klenbu stále ještě cítím, ale noha mě nebrní ani nepálí, pomáhá tomu určitě oboje, jak vložky, tak cvičení.

        Za mě tedy, pokud má někdo vážnější problémy s chodidly, určitě doporučuju zajít na podologii a nechat si udělat kvalitní vyšetření došlapu. Samotné vložky problém nikdy 100% nevyřeší (na chvíli určitě mohou), ale je to také hodně o starání se o nohy a celý pohybový aparát.

        1 0
    • milan.v  

      Tak jsem dal vložkám Ergon IP3 Solestar ještě šanci, zkusil jsem je dát do nových treter Lake CX403.

      Stejně jsem formoval podrážku tretry teplem, tak šly do trouby i s vložkami…

      Musím říct, že si to celkem sedlo, na rozdíl od integrované podpory klenby u treter S-Works 7, tam už to bylo moc a nic příjemného pro chodidlo…

      0 0
      • deekay  

        CX403 maji nejak formovatelnou i podrazku? Ja myslel, ze jen ten zadek kolem paty a boky? Musim rict, ze me taky zadna vice tvarovana integrovana podpora klenby nesedi. Radsi placate a dohonit vlozkama – na to byly super giro. Lake, co mam jsou vic tvarovane a budu si muset pohrat jeste trochu s patni casti, resp vypodlozenim vlozky

        0 0
        • milan.v  

          Ano, špatně jsem to napsal, formovat se dá ta část prakticky za kufry dál k patě.

          U těch S-Works 7 to má integrovanou podporu klenby jako jsou modré speciální vložky, to mi sedělo dobře, v kombinaci s těmi Ergon vložkami to bylo jako španělská bota…

          No, doba si žádala nové tretry, takže přišly Lake a ty jsou uvnitř tak profilované, že to je až neuvěřitelné… Když má člověk ty jejich vložky v krámě, tak to trochu srovná ta pěna, není to nepříjemné, stejně jsem ale počítal s jinými vložkami… Chtěl jsem mít možnost ty tretry naformovat dle svého…

          0 0
          • milan.v  

            Oproti tomu například Bonty jsou fakt „bath tube“, beze svých vložek, pokud potřebuješ nějakou podporu klenby, se v nich prakticky nedá jezdit, jak jsou tuhé a neprofilované… A to je také dáš do trouby a můžeš je více přizpůsobit svému chodidlu…

            0 0
            • deekay  

              Ja prave u vetsiny treter tu profilaci naopak „rovnam“. Specialne na pate. Zatim jsem nemel jedine tretry o kterych bych mohl rict ,ze mi sedi dobre. Vzdy je to ve smyslu – no ok, tohle nejak pujde. Treba od BOntu jsem si sliboval uspech, tim ze pisou ze je to delane na chodidla co pripominaji taco :D (coz je moje),ale absolutni pruser, to je bota co mi sedla snad nejhur. I se svou vlozkou.

              0 0
              • milan.v  

                K Bontům je to jak píšeš, také jsem si sliboval více, rozhodně jsem nečekal, že budou tak nekompatibilní s mými chodidly, a to i přes použití mých vložek s podporou klenby… Takže jsem musel experimentovat, dal do nich jiné vložky a posunuly se na trenažérové tretry, které za dva, tři roky oddělám, jezdit s nimi kratší věci můžu, i přes kilo na tom trenažéru se dá, ale znovu je kupovat nebudu…

                0 0
    • POC74  

      Take Jsem hledal vložky nové do sidi bot a po pár zkoušeních jsem skončil u této. Parádní a mohu vřele doporučit.

      0 0
      • cyklista86  

        Vřele doporučit komu. Kdo má vysokou klenbu treba jako já, tak pro nej asi ideální nebudou..

        0 0
        • POC74  

          Je třeba to zkusit…

          0 0
          • cyklista86  

            Nezlob se na mě, ale vubec nevíš o cem píšeš.. Tahle značka dělá přímo cyklo vložky pro vysokou klenbu.. Tyhle mají mírnou podporu. Je to takový střed..

            0 0
      • milan.v  

        Také jsem chtěl vyzkoušet, ale bohužel jsem nenarazil na velikost 46–47, kde by je měli skladem… :o/

        0 0
        • POC74  

          Pro info… Mám velikost 45 sidi ale vložka přesně padla L, což mají jako 42–43.

          0 0
          • milan.v  

            Dobře tedy, zkusím 44–45 XL, ty jsou skladem v Endorphin Republic…

            To ti je tvarovali na míru při nákupu?

            0 0
            • milan.v  

              Takže jsem koupil v Endorphin Republic jednak ty Flashfit Bike+ v XL a Bike Custom Fit v XXL, nicméně na místě jsem se dozvěděl, že ty Custom Fit mi neupraví na míru, to mají jen ve své druhé prodejně v Jinonicích, takže jsem je tam nechal a odnesl si jen Flashfit Bike+…

              Dnes první dlouhá jízda ve spojení s Laky CX 403 (+ oranžové Varus vložky Specialized na špičku kvůli srovnání trajektorie kolen) a musím říct, že jsem velmi mile překvapený, jak mi sedly…

              V tretře celkem OK, možná dva milimetry jim na špičce chybí, to ale není nic hrozného…

              Budu testovat dál, ale zdá se, že jsem konečně našel favorita ve vložkách, no, uvidíme…

              0 0
              • milan.v  

                Ty Custom se nazývají přesně Custom Bike Pro…

                https://www.sidas.cz/110-vlozky?…

                0 0
                • adam1  

                  Kluci a nezdají se vám ty sidas celkem vysoké /zabere to více místa v botě což muže být problém ?Velikost x vložka?

                  0 0
                  • doubleingram  

                    Rozhodně zabere, to mi na nich dost vadí, protože jinak vydrží nesmysl. Asi teď spíše půjdu takových modrých co dávají podologové, ty vydrží také nesmysl, vytvaruje je podle podle toho jak člověk potřebuje a jsou dost tenké

                    1 0
                    • milan.v  

                      No, mně zase tak vysoké nepřijdou a ty Custom jsem držel v ruce, vytvarují ti je podle nějakého otisku do písku (stejně jako u BG-Fit Custom) a je to taková tenká placka…

                      0 0
                      • doubleingram  

                        Nějaké starší, a ty jsou tlusté tak 3 mm až 5, což prostě hodně zmenšuje vnitřní prostor boty

                        0 0
                  • milan.v  

                    Já osobně si nemyslím, že by to na výšku bylo nějak extrémní, to třeba modré BG-Fit Specialized jsou dle mého vyšší… Zkusím příští týden schválně srovnat několik vložek vedle sebe… Na druhou stranu, pokud má vložka plnit svou funkci, nemůže to být šlupka jako u Laků, Bontů,…

                    0 0
                    • doubleingram  

                      Tak potřebuješ podržet klenby, není třeba mit tlustý matroš pod prstama apod, pak máš nohu v botě zmáčklou.

                      Jinak už chci jenom tretry s širokou špičkou, Bont apod.

                      Sice ještě žádný nemám ale věřím že to bude výrazně lepší pro nohu

                      0 0
    • POC74  

      Sedli mi na první dobrou. Žádné úpravy. Chtěl jsem jen vyhodit ty základní, které jsou po roce KO a skončil na této verzi.

      0 1
    • Smazaný účet  

      Ahoj mám troje Sidi mtb a všechny více či méně dělají co píšeš ,nejhorší jsou ty nejdražší …na silnici je mám taky a tam v pohodě ,došla mi trpělivost a koupil jsem NW..jinak jsem zkoušel všelijaké vložky a nic moc změna

      0 0
    • cyklista86  

      Tak to je dobry. Ja chtel objednat tyhle vlozky https://www.sidas.cz/…7069123.html?… ktere od pohledu vypadaji, ze podpora pro mou vysokou klenbu bude dostatecna a prijdou me tyhle cerne placate. Ted me odepsali, ze prej to je nova verze a ty zlute se uz nedelaji.. A ze by se obtezovali aktualizovat fotky to ne.. Neuveritelny.. Muzu se zeptat ma tu nekdo ty delane na miru ty sidas. Jak tvrda je ta vlozka po vytvarovani? Ja potrebuju, aby byla pevna a nepruzila az moc. To pak u me neplni vubec ucel..

      0 0
      • milan.v  

        Já jsem objednaný a koncem měsíce si jedu nechat vytvarovat ty tvarovací vložky Sidas na míru, tak uvidíme…

        Zkušenost mám právě s těmi, co jsi vložil na fotce, budu mít srovnání.

        0 0
        • ra.ma1  

          Hoj, jak dopadlo prosím srovnání vložek Sidas? Sháním taky něco pro vyšší klenbu do treter Fizik Infinito Carbon 2, zkoušel jsem dát zkusmo Superfeet Carbon Pro Hockey, které mám do bruslí, ale je to o ničom…popř.máte nějaké jiné nezmíněné tipy?

          0 0
          • milan.v  

            Ty vložky na míru mohu jen doporučit, jsou pochopitelně lepší než standardní, o trochu vyšší, okopírují chodidlo, tretry Lake CX403 jsou díky tomu pohodlnější…

            0 0
      • POC74  

        Jezdím je rok a dole jak je karbon je to pevný a pruzi jen malinko a nedám na ně dopustit. Ani mě nepálí plosky při dlouhých jízdách na slunci v kopcích. Špička malinko otlacena.

        0 0
      • BikerM  

        Nemam sidas v tretrach na kolo, ale planuji je. Vozim Sidas ve skialpovych i sjezdovych botach, kde si na tvrdou vlozku potrpim, zaroven na citlivost a pohodli. Skialpove mam nekdy na nohou i deset hodin, sjezdove zas treba az 8–10 hodin. Jsem maximalne spokojeny. Nemam jim co vytknout.

        0 0
        • adam1  

          Ty jsi 8–10h /den ve sjezdových botech ?:) tak to klobouček teda :))

          0 0
    • makimaki  

      Zkusím zde: nezkoušel jste někdo vložky do treter od Force? Trvanlivost, funkčnost?

      https://www.global-sport.cz/…-cerno-modre?…

      0 0
      • tomxxx  

        Na obrazku vypadá jak od spešlu za 3× tolik.

        0 0
        • adam1  

          Jo to jo ,ale moje zkušenost že co je od force většinou nic moc :) nechci psát přímo že to stojí za …..:))

          1 0
      • Tencovozikmin  

        Tak je to novinka,ale taky me to zajima.

        0 0
      • makimaki  

        Tak jsem je nakonec koupil, vyhovují. První jizdy dobrý pocit, nyní po pár měsících už je nevnímám, vylepšení to asi je. Koupil jsem modré.

        1 0
    • abernas  

      Prosím vás, dá se něco dělat s tretrama, když mi z kufrů mravenčí nohy? Koupil jsem nějaké force boty s (na oko) tvrdou podrážkou. Ve skutečnosti ale zřejmě tak tvrdá není, protože po 15km už je cítím a začínají mi mravenčit chodidla. existuje nějaká tvrdá vložka, která by tomu pomohla nebo jak to řešit? Díky

      0 0
      • jecnak  

        Řešení jsou pořádné tretry. Ideálně s karbon podrážkou. Nejvyšší modely Shimano mají navíc teplem tvarovatelnou vložku s výměnnýmmi/nas­tavitelnými oblouky do klemby.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.