Garmin Dakota 10 cyklo - problém s trasováním

10 nepřečtených
  • MoVoo

    Ahoj, zakoupil jsem si navigaci Dakota 10 a mám problém. I když dám vedení po silnici pro čas, stále mi ukazuje přehnaně dlouhé trasy. Pro porovnání. Jsem jsem z vesničky kousek od Berouna. Mapy.cz mi ukázali že to je trasou pro cyklisty 42km a cca 2,5 hodinky jízdy. avigace mě ale vedla velkou oklikou a najel jsem celkem 69km za cca 4 hodiny. A i když přepnu na vedení po silnici pro vzdálenost, ukáže stejnou trasu. Neporadíte mi někdo prosím? Doufám, že j to nějaká moje blbost a že to není nějaká vada.

    p.s.: je to má první navigace na kolo

    Díky za rady, MoVoo

    0 0
    • borda  

      Zkus dat misto kola automobil.

      Jinak od map a routovani CZ ToPO a CyKLO necekej zazraky. Je to sunt. Nic lepsiho (rozumej nic, cemu by rozume vydrzeli baterky) ale bohuzel neni.

      Kdyz porovnam topo mapy picodasu s mapama treba seznam.cz, tak je to kvalitativne tak o 100 trid nize. A to nemluvim o celkovem prekladu systemu do cestiny. To bych blil. Napriklad: poc. kil. dil. c.

      No co to ***** ma bejt?

      Jinak – routuje vam topo pro 2013 mimo silnice? Me se to jednou povedlo aa uz zase ne :-(

      0 0
    • d_USA2  

      Mám verzi Dakota 20 a naviguje v pohodě. Napiš přesně odkud kam si jel těch 69km, zkusím to ve svojí, co to vyplivne.

      0 0
      • borda  

        Ono ale spis nez na modelu navigace zalezi na tom, jak ma nastaveny trasovani a jakou tam mapu ;-). Takhle to tady muzete zkouset do aleluja a niceho se nedoberete a je fuk, jestli je to desitka, dvacitka nebo treba oregon.

        0 0
      • MoVoo  

        Jel sem z vesnice Drozdov(Beroun) do Plzně…

        0 0
    • Njaji  

      Já se tím natrápil také dost a dost. Nikdy to nebude ideální. Prostě ty krabičky neumí pořádně routovat. Vlastním Vista Etrex a nakonec to dělám tak. V počítači (BaseCamp) si zvolím trasovat po přímce. Poté si nakreslím trasu, mám k dispozici až 250bodů. Když překročím body, tak trasu prostě rozdělím na dvě části. Klidně si to naplánuji mimo silnice i po neroutovaných cestách. Poté to nahraji do navigace. Při výběru trasy zvolím možnost navigovat „mimo silnice“ a pak se zvolené trasy držím. Je s tím trošku práce, ale funguje to :-)

      0 0
    • Jarous1  

      Se kterou mapou Ti to blbne ? Jestli se jedná o letošní TOPO Czech 2013 Pro, tak tam je to routování po silnicích opravdu pokažené…

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Musím potvrdit. Ale dělá to jen u Basecamp, Mapsorce je OK! v navigaci taky vše ok – oregon 450

        0 0
        • Turbo  

          Taky mám stejný problémy, takže to řeší Mapsource. Co je to za verzi? Nějaká tourist?

          0 0
      • MoVoo  

        Ano, jedná se o Topo Czech 2013 =/

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.