• MichalHK

    Zdarec,

    mám tyto brzdy a s původním kotoučem Shimano (nějaký obyč) to je OK. Vyměnil jsem je oba za 160mm ICE SM-RT86, bohužel jsem zjistil, že oba dva kotouče při brždění silně rozvibrují vidlici. Následně jsem se dozvěděl, že (pravděpodobně) potřebuji jiné destičky. Zkusil jsem tam dát XT destičky z druhého kola a zjistil jsem, že je tam nenacpu, jsou tak o 1–2mm širší. A teď co stím? Jaké pořídit destičky, jestli vůbec takový pro moji brzdu jsou?

    Nyní mám destičky Deore http://www.kupkolo.cz/…ymer_z90276/, které jsou vyšší a asi zabírají i tam kde nemají, ikdyž hlava mi to nebere.

    Nemáte někdo stímto zkušenost?

    Díky

    0 0
    • ALLforBIKE  

      Ahoj, Brzdové desky jsou širší a zassahují do paprsků kotouče. Podle tohoto manuálu http://productinfo.shimano.com/#… zjistíš kompatabilitu, které desky (třmeny) a brzdové kotouče je možno kombinovat. Tam taky najdeš, že M447 (M446) nesjou se SM-RT86 kompatabilní. Nejsem si jistý zda desky od nějakého jiného výrobce nebudou užší, ale origo Shimano desky, které jsou pro XT kotouč a pasujou zároveň do třmenu M447/446 nenajdeš. Ještě by se to dalo zbastlit tak, že ty desky co máš, prostě vemeš smirkem tak aby nezasahovaly do paprsků, ale to je vždy jen dočasné řešení. Nebo dát jiné kotouče, které budou širší než ty XT

      0 0
    • Newli  

      Tema me zaujalo. Pred asi 14 dny mi na kole instalovali v bikeranchi nove brzdy (Shimano M785) a bohuzel nemeli (pry ani v centrale Shimano) originalni kotouce. Doporucili mi kotouce XON a dela mi to to same. Pri intenzivnim brzdeni citim jen lehke klepani v rukach, ale pri mene intenzivnim brzdeni se rozvibruje vidlice i riditka. Kotouce jsou profilovane do zubu s tim, ze desticka brzdy zabira vice na okraji kotouce, tj. vnejsi cast „brzdne kruznice“ na kotouci je v zubech na kotouci, ale mimo zuby je kotouc kratky. Muze ty vibrace zpusobit toto (tj. okraj pohybujiciho se kotouce jezdici v desticce) nebo se jedna o nekompatibilni materialy nebo neco jineho?

      0 0
    • MichalHK  

      Tak jsem si označil kotouč fixem a opravdu destička zasahuje do paprsku. Tak 2–3mm. Zkusím ji upravit, snad to bude ok, přinejhorším nahodím opět původní kotouče. Trochu to je podle mě habaďůra, člověk se nikde nedočte, že kotouč není kompaktibilní (kromě ofic stránek někde hluboko v katalogu) – asi jsem jedinný, koho to nenapadlo :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.