• Thomas

    Ahoj Vsem. Kamarad se rozhoduje mezi temito stroji.Diky za kazdej Vas nazor do ceho by jste sli VY.

    www.fahrrad.de/…07/3584.html

    www.fahrrad.de/…06/2571.html

    www.fahrrad.de/…06/6351.html

    0 0
    • kurýr na bajku  

      Kubík je dle testů jasnej favórit.

      0 0
    • tomek  

      Mám stereo od loňska a super

      0 0
      • mountaineer  

        Jak mam dostat Sterea do Linkage2?Nasel jsem jenom Stinga,premyslim o zmene ramu:o)

        0 0
        • MlokCZ  

          Buď si ho můžeš sám vyrobit v plné verzi, což se dá, ale zabere to nějaký čas. Nebo musíš počkat a doufat, že se objeví. Zatím je teď v plné verzi ke stažení pouze Sting a AMS 125ka. Bohužel oba modely (jak sting, tak AMS 125ka) jsou označeny read only, takže je nemůžu uložit a případně někomu poskytnout (pokud někdo neví, jak to jednoduše obejít, já to nezkoumal a zkoumat nebudu, protože si ten model kdykoliv můžu z té centrální databáze otevřít, uložit to nepotřebuju).

          0 0
          • mountaineer  

            Kdyz si zakoupim plnou verzi abych si ho namodeloval jak ale zjistim rozmery respektive souradnice-polohu cepu?

            0 0
            • MlokCZ  

              Dost modelů je děláno dle kvalitní fotky, což už není tak špatné. Pokud je fotka kolmo ze předu a ne z úhlu a je v dobrém rozlišení, tak už se podle toho dá udělat model s přesností na pár mm v umístění čepů, což už je je hodně vypovýdající (u všech modelů je napsáno dle jakých podkladů byly vytvořeny a z fotek ve větším rozlišení je jich hodně). A když budeš mít plnou verzi, tak ani nemusíš celý model tvořit znovu. Vezmeš nejpodobnější model, který není read only (a většina z nich není) a jen ty čepy posuneš.

              0 0
            • MlokCZ  

              Ono stejně když si nemůžeš hrát v demu s nastavením tlumiče, abys minimálně mohl porovnat všechny modely se stejně nastaveným tlumičem, tak to není ono a moc se srovnávat nedá.

              0 0
          • cabbage  

            printscreen nejde?

            0 0
            • MlokCZ  

              To samozřejmě jde, ale on chce stejně Stereo, který tam není vůbec. A u print screenu to bude pouze s jedním konkrétním nastavením tlumiče, které toho moc neřekne (když nebude mít jiná kola se stejným nastavením).

              0 0
    • Trojci  

      Pokud hledáš pohodlí a originalitu a máš vůli se o kolo starat, tak doporučuji Stereo. Sting se mi zatím moc zamlouvá.

      0 0
    • MlokCZ  

      Tady je test Stinga: data.mlok.net/en­duros_2500euro_0806­.pdf Je to sice vyšší zdvih, ale systém je to stejný a chovat se bude stejně. Bohužel je v testu se swingerem, který výsledný průběh ovlivnil. S RP23 ten průběh bude určitě lepší. Stereo jsem bohužel zatím ještě neprojel, i když jsem ho měl chvíli v ruce (ale svést jsem se nemoh). S tuhostí zadní stavby to není tak špatné, i když je o malinko horší. To uložení tlumiče je ale dost debilní. Nutnost dodělat kryt na tlumič + není přístupná páčka propedalu. A pokud se ten průběh výrazně zlepší s RP23 (oproti tomu testu), tedy, že počátek bude citlivější a konec méně progresivní (předpokládám, že jo, otázka je o kolik), tak to bude mít srovnatelný průběh s AMS 125-kou nebo konkurencí jako Canyon,… Takže chodit to bude slušně, ale nic zázračného to za tu podle mě ne moc ideální konstrukci nepřinese. Já bych do něj tedy nešel (loni při objednávání kola jsem ho měl také ve výběru a vyřadil ho). Navíc proti AMS 125ce je ještě o chlup dražší. Takže to už bych raději šel do 125-ky s K24 a Talasem.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tady ještě test přímo Sterea, bohužel opět se swingerem. data.mlok.net/a­llmountainfullys2500e­uro_0706.pdf

        0 0
        • Trojci  

          Bohužel opět se Swingerem? Myslíš kvůli pohodlí? Já když vozím minimální tlak v SPV (50 psi) tak se mi zdá zadní stavba pořád aktivní až moc. Foukám tedy na 70–90 psi. Sting je kolo na maratony – to nemá být houpačka.. Stereo je v podstatě už enduro – tam je zamozřejmě užití SPV diskutabilnější.

          0 0
          • MlokCZ  

            U Stinga to beru, v tom prvním testu je samozřejmě Fritz a ne Sting (muj omyl v popisu příspěvku), který je Stereu bližší než Sting. Ale jinak záleží na preferencích a konkrétním kole. Já mám teď taky jen 100mm vzadu na Cubu AMS Pro. A projížděl jsem ho i se swingerem, který byl na minimálních 50psi a vůbec se mi to nelíbilo. Houpačka to není rozhodně ani s tim MC 3.3 tlumičem a to ho jezdím pořád otevřený. A nemyslim si, že by Sting byl s tlumičem bez SPV nějaká moc velká houpačka. Ale samozřejmě beru, že někomu to může s SPV tlumičem sedět.

            U Sterea mi to ale přijde nevhodné určitě.

            0 0
      • MlokCZ  

        Omlovám se, v testu je samozřejmě Fritz, ne Sting.

        0 0
    • MITY  

      Mě se nejvíc líbí ten CUBE, ale bál bych se toho, že by všechen bordel šel na tlumič, takže asi neopren ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.