• Killer_Aici

    Čest @ll!Jen se chci zeptat jak bych mohl získat sponzora?Já toho moc neumím ale stačil by mi jen nějaký který by mi alespon trochu financoval bike :-) Já vím že o mě nikdo asi stát nebude ale rodiče taky nemužou sponzorövat a na brigadu ještě nemůžu!

    No nic ale štve mě to :-((((

    0 0
    • McBlacky  

      už jsi někde na závodech zajel nějaký výsledek? jestli ne tak jsi si odpověděl sám :-)

      0 0
      • Killer_Aici  

        ještě ne já jezdím street na bmxku a mam třeba rekord v bunny hopu 47 cm!Na to že mam LeaderFoxe celkem slušný ne?Včera jsem zlomil řidítka :-(¨a na reklamaci mam do 30 dnu ze zakona lhůtu!Jenže to už bude sních :(

        0 0
        • McBlacky  

          já to asi nechám na Pádlistovi, on ti určitě poradí, sice má bunnyho jen dvakrát takovýho, ale zase u něj neláme řidítka :-)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            No chtel jsem napsat hned ze zacatku. Tak sis pobrecel a ted supej na brigadu, ale nechtel jsem byt tak drsny :) No myslim, ze na nejakyho sponzora je jeste brzy obzvlast jestli dava bunnyhop 47cm. Rekord je nekde pres 150cm a ani takovy lidi nemaji svuj chleba jistej. Dobry je jestli jezdi freestyle, ze tam se sponzoring rozjizdi docela dobrym tempem. Nejdriv bych zasel do nejakyho kramku a zkusil to tam. Hlavni je neco umet a jezdit po zavodech, abys mel vysledky a byl videt. Jenze pritom se projezdi spoousta penez a znici spousta materialu, takze je to bludnej kruh. Abys byl aspon ziskovej, tak to chce byt tak do tretiho na X-games :))) A riditka? Kup si nejaky s technologii 41Thermal a kdyz je ohnes nebo zlomis dostanes novy. Jenze to bys asi musel prodat leaderfoxe :) Biking je i o penezich bohuzel :(

            0 0
            • Killer_Aici  

              No to asi jobudu muset hodně začít šetřit a tak za 1,2,3 roky možná budou řidítka :-)!Ja vim že rekord je přes 150 ale to neni na malim bmx ne?Ja si myslim že na Leadra je to slušnej výkon!to j jedno jezdim pro zábavu a teď ještě k tomu s kámošem stavíme dirt skok!to bude něco…chudák kolo :D!Stačil by mi třeba author buzzy nebo něco takovýho.........

              To je jedno moc díky

              0 0
              • Martyss  

                On je bohužel velkej rozdíl mezi ježděním pro zábavu a pro peníze. :-/

                0 0
    • pitelboy  

      ty vole ja si po brigadach videlavam od 13 !! jaks prisel na to ze nemuzes """ ty mozna tak nechces !!

      0 0
      • Martyss  

        a měl si na to tenkrát smlouvu,viď:-)

        0 0
      • Killer_Aici  

        Hele klídek mohl bych jedině ¨nečerno tak klid a nečerno já nejdu brygády jsou až od 16!

        0 0
        • Killer_Aici  

          Jejda ja jsem taky spravna čecha :D ja napisu brYgady lol!!sry omluvuju se vsem :P

          0 0
        • pitelboy  

          zatim jedine ne cerno, zatim nepotrenuju,aby mi zamestnavatel platil pojisteni apod. a nehodlam sypat prachy navic tem kokotum ve vlade…

          a placeny sem to mel dobre…

          0 0
          • Martyss  

            No pokud máš tento názor na nelegální zaměstnávání, tak je vidět, že se máš ještě hodně, co učit…:-/

            0 0
            • hanz  

              Hodně učit se máš možná ty, nebo možná žiješ v jiným státě. Už jsem zažil role brigádníka, zaměstnance a zaměstnavatele. Věř tomu že vždy je spousta situací kdy práce na „černo“ je výhodná pro obě strany.

              Brigáda se dá také snadno najít pouhou otázkou třeba u sousedů jestli nepotřebujou něco udělat třeba na zahradě(možností jsou tuny) Osobně jsem od svých 12 let kopal různý díry, natíral ploty, sekal a hrabal trávu, vyklízel sklep atd. atd. V takovýhle případech je smlouva absolutní nesmysl a **********. A když nebudeš lempl tak se to okolí dozví a příště za tebou rádi přijdou sami. Taky ti můžou pomoct rodiče že to řeknou svým spolupracovníkům a uvidíš co budeš mít o výkendech práce placený na ruku(sám bych ted potřeboval zazimovat zahradu)

              dokážou mě nakrknout lidi co jim smrdí práce a vymlouvaj se na vše možný-na věk, na smlouvy, na.....

              jestli chceš prachy tak musíš makat a když budeš makat budou aj prachy a věř tomu že když rodiče uvidí že pracuješ abys sis něco koupil tak ti ještě rádi přridaj protože uvidí že už si uvědomuješ cenu peněz.

              a věř tomu že práce nesmrdí

              0 0
              • TinkTink  

                Souhlas…prace nesmrdi…a hlavne nesmrdi penize…

                Prace na cerno…myslim si ze v dobe CSSD to je jedna z vylozene se nabizejicich moznosti…

                S tema rodicema to samozrejme plati jenom do urcity doby, ale v tech 13 je to pravda…

                0 0
              • Martyss  

                Samozřejmě máš když budeš nátírat sousedů plot, tak v rámci důvery se to samozřejmě dá, ale vezmi si případ, že děláš u neznámého zaměstanvatele. Pokud se ti něco stane v zaměstnání, tak nemáš nárok na odškodnění od zaměstanvatele(sa­mozřejmě, že můžeš jít k lékaři a nakecat, že se ti to stalo při něčem doma) a za druhé ti zaměstanavatel nemusí dát vůbec žádnou výplatu(to se stalo mému známému). btw Nevím jestli osočuješ z lenosti mě nebo jenom nadáváš obecně, ale osobně pro mě jsou v pracovním vztahu rizika do kterých bych prostě nešel. K té vládě. Taky nesouhlasim s někrerými kroky vlády, ale co si lidi zvolili, to mají.....:-)

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Jasne. Kazdy narod ma takovou vladu jakou si zaslouzi. Takze co si zVOLYli, to maj. :)

                  0 0
                  • hanz  

                    Z lenodti osočuju všeobecněne, netušili by jste jakej je problem v dnešní době sehnat zaměstnance kterej bude dělat alespon obstojně svoji práci, nebude se házet marod jen tak a bude na něj aspon trošku spolehnutí. Jinak bohužel jsou i zaměstnavatelé co neplatí, pro mě je to věc cti, kdybych někomu nezaplatil za práci co pro mě udělal asi bych sám před sebou dost spadl na žebříčku lidských hodnot.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      To zalezi. Nekteri zamestnavatele se divi, ze jim zamestnanci marodi. Jenze, kdyz ho nemoc vyjde financne lepe nez almuzna od zamestnavatele…

                      0 0
                      • McBlacky  

                        při vyšším platu (cca před dvěma lety než 12kč) bez připojištění se to nevyplatilo, jak je to dneska nevím, ale o moc se nezmění. Z logiky konstrukce procent z vyměřovacího základu, odvodů a daňové sazby…

                        0 0
                      • hanz  

                        To asi nebude ten správnej argument protože nemocenská nedosahuje ani výše minimální mzdy. Je to ale o melouchách a nechuti pracovat.

                        Jako uplně přesně to nevím, to nechávám na mojí personální, ale když řeším někomu nemocenku tak vím že mu pak dojdou dost směšný prachy.

                        0 0
                • McBlacky  

                  trochu k věci :-) je mi sice už víc než 13, ale například letos zima/jaro jsem pracoval na recepci jednoho hotelu v centru Prahy na poloviční úvazek bez smlouvy/načerno a bylo to pro obě strany výhodné. A nebylo to poprvé ani naposled. Zaměstnavatel rád přihodí 1/4 platu navíc a ty nemusíš platit soczdra a daně, takže ve finále na tom vyděláš slušněj balík. Úraz je problém, výplata je věc dohody, když je to na dýl, tak to není problém. Samozřejmě že v případě dospělých jsou ještě jiné problémy (léta započítavaná na důchod -to je spíš vtip-; podmínky pro podporu v případě nezaměstnanosti, neexistence nemocenské,…)… já ty rizika klidně snesu, zatím :-)

                  0 0
                  • hanz  

                    Toto je přesný příklad, běžně tak funguji s brigošema, nechtěl jsem ho hned uvádět aby mě tu pak někdo „svatý“ neosočil z nedodržování zákona. A čím déle brigoše mam tím lépe pro obě strany.(on dostane přidáno a já nemusim nikoho znova zaučovat, shánet…)

                    0 0
                  • Martyss  

                    Nerad bych byl,aby to vypadalo, že bráním stát. To ani náhodou, protože by se hlavně stát měl šetřit nejdřív u sebe a pak na nás a ne naopak jako to dělá. Já si prostě jenom říkám, že mě to za to riziko nestojí. Jistě chápu důvody, proč je to výhodnější nelegálně, ale vzhledem k tomu, jakou mám zkušenost, tak bez smlouvy opravdu jenom k dobrým známým a jenom k tomu důchodu. Nečekám, že by mě stát zajistil…:-(

                    0 0
                  • Volf  

                    Hele to je fakt dobrý. Ty nemusíš platit zdravotní a sociální, zaměstnavatel odvody prostě všichni spokojený. Já jen doufám, že když jdeš potom k doktorovi tak platíš keš, protože bych byl pěkně nasranej pokud bych tvý ošetření platil ze svých daní. Tady se jasně ukazuje, že každej systém kterej je založen na solidaritě nestojí za nic a jen nahrává parazitickýmu jednání.

                    0 0
                    • hanz  

                      netahej to absurdna, já třeba využívám brigádníků abych ulehčil práci zaměstnancům, když mě brigoš vyjde kuli smlouvě o dost dráž tak se na něj vyprdnu a zaměstnanci maj smůlu.

                      A klidně ti ted něco řeknu, a docela mě mrzí že tě neuvidím až tou nasraností praskneš- z tvejch (ale i mejch a všech) daní se platí zdravotní všem studentům v republice, důchodcům, nezaměstnaným atd (jasně je tam pak dalších asi milion položek + koryta) Takže radši zaplatim z daní zdravotní někomu kdo si ale jinak dovede vydělat a tím podpořit stát než někomu kdo nechce makat a cucá třeba deset let životní minimum ze socky.

                      Kdy už si lidé v téhle republice uvědomí že černé fondy a černé peníze (třeba i z drog-vedlejší aspekty neberu v úvahu) jsou pro stát mnohem užitečnější než kdybi bylo vše ofic přiznané a zdaněné.

                      ps: ohledně McBlackyho but klidnej-timto se oficialně přiznávám že ho platím ze svých daní já a jsem rád že vím kdo to je, ty si ted musíš najít jinýho......:-)

                      0 0
                      • Martyss  

                        Ty peníze, které do mě cpeš jako do studenta, tak já ti zase vrátim až ty budeš v důchodu. Teda možná. Pokud se nějak radikálně změní systém. Pokud ne, tak budu spořit sám a stát dlabu…:-)

                        0 0
                        • hanz  

                          Jako mě to vůbec nesere že cpu peníze do studentů apd. a už jsem smířenej že je cpu aj do koryt a do projektů který jsou už od počátku jasnej tunel na stát-to je prostě život a dane k němu už patří.

                          taky jsem studoval a taky budu v důchodu( snad jednou, jestli do té doby neposunou hranici na 100 let), jen jsem reagoval na ty „svatý“ co nepracujou na černo, nejezdí po chodnících, nepřechází na červenou a každý ráno pijou actimel od danone.......:-)

                          jo a výše důchodu se ti nepočítá z celého produktivního života ale jen z jeho konce, takže jestli ve svejch třeba 25 budeš státu dávat třeba miliony tak to ještě nic nezaručuje.

                          zatím to vypadá že kdo nenaspoří tak bude těžko přežívat.

                          0 0
                          • Martyss  

                            No moje idea je taková. Pokud stát do mého nástupu do práce radikálně nereformuje důchodový systém, tak si budu spořit pouze sám a státu nebudu dávat na svůj důchod nic.

                            0 0
                            • Manas  

                              Zajimave zdravej nazor od 13tyho cloveka … to se ceni. Nicmene je smutny ze i kdyz se clovek snazi tak stejne diky socialnimu prispeje na duchod. AD predchozi: Pokud nebude reforma duchodoveho systemu tak si nalepim na helmu nalepku Vitejte v Argentine a odstehuju se ke znamym do Nemecka ( Ty jsou taky v kelu, ale maj lepsi sk8parky :-) )

                              0 0
                              • Martyss  

                                Mě není 13:-)

                                0 0
                                • Manas  

                                  Aha, jezis sorry, sem to v zapalu cteni nepostreh … :-) To je tak kdyz si clovek plete nejen uz jmena ale i nicky.

                                  0 0
                    • McBlacky  

                      TO VOLF tak bacha já v tý době regulérně studoval denní studium, takže bys mě platil tak jako tak. Kromě toho po 4 letech makání na plný uvazek při kombinovaném studiu 1998–2002, kdy jsem průměrně platil nějakýho cikána dost vysokým cashem jsem už nehodlal v tom dále pokračovat :-) bud klidnej ted hledám job regulérní… třeba další přiídělek DTPko dělám už dva roky taky jen systémem práci za cash z ruky do ruky, k čemu doklady, bych to musel archivovat, dělat účetnictví, živnosták, fuj…

                      0 0
                      • Martyss  

                        Je vidět, že si měl moc lehkou školu:-)

                        0 0
                        • McBlacky  

                          jo a jsem rád :-) jsem si užil studentský život at its finest :-)

                          0 0
                      • Volf  

                        To McBlacky víš nemáš pravdu, protože tím brigádničením totiž někoho připravuješ o regulérní místo a toho já potom platím ze svejch daní na pracáku. A tvůj názor se změní ve chvíli kdy neseženeš flek jen proto, že se někomu vyplácí makat načerno.

                        0 0
                        • hanz  

                          To je pravda, ale existuje spousta míst, ktere jsou vysloveně jen pro brigoše.

                          0 0
                        • Tomcat  

                          protože tím brigádničením totiž někoho připravuješ o regulérní místo… …To je teorie jako že pokud si někdo nekoupí pirátský DVd tak si koupí originál. To trochu utopistická představa.

                          0 0
                          • Volf  

                            Očividně nevíš o čem mluvíš, ale co chtít od člověka který nerozezná rozdíl mezi černým brigádničením, které může někoho legálního dostat až do chudoby a rozebíráním legálních a nelegálních DVD.

                            0 0
                            • Tomcat  

                              Ale vim, v tomhle státě není výhodné být načerno zaměstnán, ale hlavně taky načerno zaměstnávat. Myslíš, že opravdu pokud by u něj nzaměstnával na černo tak byl uněj byl automaticky někdo legálně? Podle mně ne tu práci by rozdělili mezi ostatní zaměstnance neby by to baly třeba externí firmě atd…Ale kus zakus je moc ideální. Prostě úbytkem černého pracovního místa automaticky nepřibívá jeden zaměstnaný. Proto to srovnání s DVD. Vydavatelstvý se taky snaží potlačit prodej nelegálních, protože žije v představě že z jedno černé bude jedno legál.

                              To samí naše vláda pokud zvedne minimální mzdu naopak asi nezaměstnanost stoupne protože na některý věci lidi chtít platit. Není důležitý lidi motivovat pracovat , nato musejí přijít sami ,ale důležitý je aaby zaměstnavatelé tu chtěli vytvářet trvalá pracovní místa (žádný daňový prázdniny s frnk pryč).

                              0 0
                              • McBlacky  

                                ono legální zaměstnávání u soukromníka není o moc lepší, na pásce minimální mzdu a zbytek na ruku bokem, kdo by cáloval pojištění zaměstnavatele za zaměstnance, který se nelogicky odvíjí od výše mzdy že jo…

                                0 0
                        • RomanH  

                          Zatim jsem vzdy pracoval legalne, ale obcas jsem si cast vyplaty domluvil v naturaliich, pripadne pres cestaky. Stve me to, ze stat mi na danich sebere z hrube mzdy pres 30–40 procent a dalsich 50–60 strhnou zamestnavateli. Jo, jasne, co v pripade nemoci a tak, ale bez svehou soukromeho pojisteni stejne nedostanes vice nez nejakych 12–13 tisic, tak co. Ze sveho celkem vysokeho platu odvadim dane jako blbec a ve finale z toho budu mit jen o nejakou stovku vyssi duchod nez ten, kdo mel dane minimalni (a to kdovi jestli). Jeste horsi pripad je to u zen – poctive pracuji a plati dane a kdyz jsou doma na materske, nedostavaji vlastne nic – ten prispevek je 3500 na dite a o zenu se musis postarat sam. Pak se divis, ze se to tady kazdy snazi nejak ojebat.

                          To uz je ale hodne mimo B-F. Chtel jsem jen rici, ze si vazim lidi, kteri jsou ochotni pracovat a nehledaji vymluvy, proc to nejde.

                          0 0
                    • TinkTink  

                      Neboj, v tomdle state cash nikdo platit nebude – ja bych byl u nekterych veci pro platbu cash hned… – pokud to aspon trosku sledujes, tak tech snah tu bylo vice…a NIC.

                      Ale neboj, ja jako student, bych bral praci na cerno hned…radsi nez legal…z prostyho hlediska – zadny slozity problemy pri placeni dani…zadny odvody vlade ktere neverim a nesouhlasim s jejich projidanim penez atd atd atd…

                      Jo…solidarita neni nic pro cechy si myslim…

                      0 0
                      • McBlacky  

                        solidarita? proč? hele nic tady skoro nefunguje… když jdeš na úřad tak čekáš *******, i odeálním případě to bude fungovat s problémama, když jde můj známý ve Francii, čeká že vše půjde hladce, problémy nezná… pro příklad řízení převodu bytu do OS, ze zákona 60dní max, v reálu? 6–12 měsíců (Praha) nebo nemocnice? to je vtip, dva roky mě léčili na jinou nemoc, po komplexním vyšetření, kdy jsem ležel 14 dní in se sedmi dědkama nad hrobem, stále nevěděli co mají dělat… nebo Sáva a její diagnoza zlomeniny 2 měsíce po? mám pokračovat? jo ještě neco, proč přidávat třeba policii, když za 3,5 roku, my vykradli 6krát auto na Vihohradech v PRaze, kde je údajně nejnižší kriminalita, nebo čorka mého kola v a reálu CZU. kde je ochranka? no dobře moc jsem se rozepsal, ale fakt nebudu zbytečně platit peníze do systému který nefuguje. Ano nejsem solidární a je mi to jedno…

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Mne solidarita neni jedno, ja jsem nesolidarni ramcove.

                          0 0
                        • nemo  

                          dle statistik umírá 70% lidí na jinou nemoc než na jakou byli léčeni… takže vo co gou?

                          0 0
                          • Mamutt  

                            Až napíšeš „Dle statistik umírá 70% lidí na léčení nemoci, kterou neměli,“ zečnu se bát ;-)

                            0 0
                        • Mamutt  

                          6 z 5 pacientů doporučuje soukromé lékaře.

                          0 0
                    • RomanH  

                      Dopis od daňového poplatníka naší současné vládě

                      Vážený státe, rád bych věděl, kam mám zajít, abych se mohl úplně odhlásit ze státního penzijního systému. Mám na mysli podepsání nějakého prohlášení(re­verzu), že až budu starý, nebudu od státu požadovat žádný důchod a na oplátku teď nebudu na tento systém muset platit. Rozhodl jsem se totiž, že bude jistější, když i sám budu spořit ve fondech, založím si akciové portfolio a koupím si na hypotéku nějakou nemovitost, kterou pak v důchodu buď prodám, nebo pronajmu. Mám totiž obavu, že jinak teď budu platit vysoké daně a až mi bude 65, stát řekne „sorry, nejsou peníze na důchody – můžou za to předchozí vlády to my ne. Jo a vy jste si vedle toho spořil do státem podporovaných penzijních fondů? Sorry, ale inflace produkovaná minulým vedením ČNB tyto úspory znehodnotila, nehledě k tomu, že vám ty úspory zdaníme sedmdesáti procenty, aby bylo na důchody pro ty, kteří si nespořili. Jak by k tomu ti chudáci přišli, že…“ Zároveň bych chtěl úplně přestat platit sociální pojištění, protože si myslím, že v mém oboru je riziko nezaměstnanosti relativně malé. Platit si toto pojištění má smysl přeci pouze pro ty, kteří mají reálný důvod se nezaměstnanosti obávat, ne? Kdyby mi patřila Petřínská rozhledna, asi bych si ji také nepojiš?oval proti povodni… A nebo bych se možná i proti nezaměstnanosti pojistil, ale rád bych si sjednal individuální podmínky v nějaké komerční pojiš?ovně, protože mám pocit, že rozumnější (pro obě strany) je odvíjet výši pojistného od míry rizika a ne od výše příjmů. Také bych se rád zdravotně pojistil u nějaké komerční pojiš?ovny, opět podle míry mé zdravotní rizikovosti (sportuji, nekouřím, nepiju, nedýchám uhelný prach v dole, nebrousím sklo, nepracuji s trhavinami) a ne podle výše mého příjmu. Také bych někde rád podepsal papír, že na smrt mé matky přísahám, že v životě nepoužiji služeb Českých drah, aby mi mohla být refundována část daní, která do ČD teče. Také si myslím, že už stát za mé základní a střední vzdělání dostal ode mne daní dost. Zas tak dobré ty školy nebyly! Vysokou školu si platím sám, takže na školství bych již platit rád přestal. Nepřijde mi zrovna moc rozumné ani spravedlivé platit si školu sám a ještě ji platit někomu jinému jenom proto, že se u nás stát neobtěžoval zřídit studijní obor, který zrovna potřebuji studovat. Také by mne zajímalo, jak se vyreklamovat z pravomoci Ministerstva pro místní rozvoj. Přijde mi totiž poněkud nespravedlivé, že sousední státní činžák, kde žijí vyvolení za poloviční náklady, než jaké platíme my přes ulici v družstevním domě, je nákladně rekonstruován také z mých daní. Když si budeme chtít opravit náš družstevní dům, budeme si to muset zaplatit ze svého, ale ty daně, které platíme i na rekonstrukci sousedního státního domu, nám už nikdo nevrátí. Přitom v tom státním domě zcela jistě nebydlí sociálně potřební občané, nejhorší auto, co před ním parkuje je Octavia. Také bych se chtěl zeptat, kde na magistrátu se odhlásit od služeb městské policie. Ona totiž naši čtvr? navštíví jen občas a to výhradně z důvodu montáže botiček na auta, která opět díky městskému rozhodnutí nemají kde jinde parkovat. Bohužel již tato městská policie nijak nebrání pravidelnému vykrádáni aut či sklepů. Když jsem na toto městské policisty upozornil, doporučili mi, abychom si zřídili „domobranu“ po vzoru některých sídliš?, nebo abychom si najali hlídače (ta drzost!). To druhé bych velice rád udělal – spočetl jsem si, že kdyby se náš blok složil na nočního hlídače, vyšlo by to na cca 100Kč na jednu domácnost. Věřím, že o té doby by krádeže ustaly. Jen nevím, jak odhlásit a neplatit služby městské policie, kterou bychom pak nepotřebovali. Proto bych se chtěl zeptat, vzhledem k tomu, že prý žijeme ve svobodném státě, na jaký úřad mám zajít, abych si mohl zaškrtat, které služby od státu chci a které ne. Je přeci nesmysl platit něco, co nepoptávám, ne? Myslím, že bych s chutí odhlásil i služby Statistického úřadu, Výzkumného ústavu pedagogického, Školských úřadů, Ústavu státu a práva, Úřadu pro státní informační systém a několika stovek dalších. Také by bylo dobré, kdyby bylo možné nějak určit cenu jednotlivých služeb, které nám stát poskytuje. Proto je ale zapotřebí, aby tyto služby byly nabízeny na tržním principu a v prostředí konkurence. Když si totiž jdu koupit housku za 5Kč, jasně tím demonstruji, že ta houska pro mne má větší cenu, než mých 5Kč, resp. že houska je pro mne to nejlepší, co si za těch 5Kč mohu koupit. Také koupí té konkrétní housky demonstruji, že právě tato houska od tohoto konkrétního pekaře je to, co preferuji. Každý den tak vlastně svými peneženkami hlasujeme, co je pro nás důležitější a vhodnější. Se státními službami to tak není. Neznáme jejich cenu. Nevíme, zdali by je konkurence nenabídla levněji a kvalitněji. A hlavně nemáme možnost se rozhodnout, zda-li o ty služby za daných podmínek stojíme. Můžeme odmítnout státní vzdělání a zaplatit si soukromou školu, ale povinnosti platit na státní školství nás to nezbaví. A tak je to se všemi státními službami – buď si jejich poskytování stát monopolizuje úplně, takže vůbec nemáme volbu, nebo na výběr máme, ale přesto pak musíme platit i tu státní službu, kterou jsme ale nahradili placenou službou od konkurence. Bylo by dobré, kdyby antimonopolní úřad přinutil stát vzdát se svých monopolů (na sociální pojištění, na emisi peněz, na rozhodování sporů, na zajiš?ování pořádku, atd…). Také by ten antimonopolní úřad měl postihnout sám sebe za monopolizaci práva na rozhodování antimonopolních kauz. Problém asi bude v tom, že instituce, které by nás měly i před státem chránit (od Antimonopolního úřadu až po Ústavní soud) jsou vlastně jeho součástí. A tak bych byl rád, kdybyste mi poradili, jak mám zajistit svoji svobodu, jak přestat být nevolníkem, jak platit pouze za to, co poptávám, jak sám rozhodovat o svém životě a majetku.

                      Děkuji

                      0 0
                      • wroum  

                        AMEN!

                        0 0
                      • McBlacky  

                        bylo to to i vtipný, kdyby to nebyla pravda :-(

                        0 0
                      • J.A.V.  

                        ***** to sedí :((

                        0 0
                      • TinkTink  

                        Neco mi rika, ze lidi v USA by se timdle pobavili :o))..

                        Ja ale fakt ne.

                        0 0
                        • Martyss  

                          To možná ano, ale já se zase bavím nad některými věcmi z USA:-)

                          0 0
                      • enjoy  

                        to muze fungovet v maly spolecnosti,ale ne ve state s 10ti miliony lidi.kazdej bude rikat ja tohle nepotrebuju,na to platit nebudu… to by bylo kecu. at si zalozi vlastni stat.neni to az tak slozity.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          no problém je že tě musí uznat OSN a ty tě neuznají pokud nedokážeš po určitou dobu vykonávat správu nad určitým územím (nevím jak min. velkým). Ještě tě můžou uznat za povstalce když budeš prokazatelně a systematický vézt boj za sebeurčení (dnes též konflikt=válku) a pak někdy možná za národ a stát. Dost jsem mezinároda flákal, ale založit vlastní stát je trochu pruda, jinak bych už jeden dávno měl :-)

                          0 0
                          • enjoy  

                            no ja videl nejaky navlastni oci a ten chlapek co si vlastni stat u nas zalozil vypadal docela v klidu a ze by s tim mel zrovna moc potizi to nevypadalo:-)

                            0 0
                            • McBlacky  

                              Bolek Polívka? Valašský království :-) ne vážně to bylo asi trochu přitažený za vlasy, já na TV nekoukám, informační hodnota je tak nízká že to nemá cenu, zase to naháněj na kvantitě :-)

                              0 0
                              • enjoy  

                                no uz to par let bude,co sem to videl.mel teda tusim nejaky dost velky pozemky a vydaval i vlastni pasy atak:-).no proste sranda.

                                0 0
                        • RomanH  

                          A proc to podobne funguje v USA ? Ne, ze bych tam chtel zit, ale to kvuli jinym vecem. Neplatis si pojisteni, Tvoje vec, pak si treba… Je mi jasny, ze bychom se ted museli z nasich dani postarat o soucasne starsi lidi, nicmene uz by se dalo postupne zacit, treba temi individualnimi uc­ty…

                          Toto uz je opravdu mimo

                          0 0
                          • Volf  

                            Hele to co jsi napsal naprosto sedí a možná by to byl zajímavej volební program. Ptáš se ale proč by to u nás nemohlo fungovat. Já si myslím, že důvod je ten, že celá naše politická klaka / bohužel nemůžu použít slovo reprezentace / má neuvěřitelně silnou potřebu žít a chovat se jako novodobá šlechta a to něco stojí a proto musíš mít na takovýto způsob života vazaly a nevolníky, kteří ti budou na šlechtické radovánky přispívat. Proto se snaží vytvořit pro ně ideální systém, který jim umožní z tebe vysát pokud možno všechny prachy a potom za obrovskejch mzdovejch nákladů na bandu darmožroutů ti zase nějakou malou částku nutnou k přežití vrátit. Umíš si představit některého z těch panáků jak se tetelí blahem, že už konečně má pokoj od občana, protože byl vytvořen systém samoplátců?

                            0 0
                            • Manas  

                              Presne tak, pod tohle a prispevky vyse se klidne podepisu. Nejhorsi je ze dane rostou cim dal vic a kdyby to aspon rovnalo schodek a dluh tak jo, jenze roste i schodek a dluh a uroky z dluhu. Jak nekdo trefne popsal, a dokonce spocital !!! pri stejnem tempu zadluzovani si v roce 2010 budeme pujcovat na splaceni uroku z dluhu … opravdu kampak tohle asi povede. Zatim rikam ze srandy ze bych emigroval … ale cim dal tim vic to beru jako mozne a stale realnejsi reseni pokud se nezacne neco delat. Je to smutny.

                              0 0
                              • McBlacky  

                                no nejhorší na tom je, že zde panuje podvědomí, že stát jako takový nemůže zkrachovat, no může viz. třeba Argentina. Bohužel bych nejraději taky emigroval, nebo alespon žil a pracoval na čas v jiném státě, ikdyž pak by se mi už asi nechtělo opět přivikat na tenhle lupičský bordel, kde podniká každá pleška s bouchačkou a 120 kg :-(

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  …přivykat… ježiš to jsem tomu zase dal :-)

                                  0 0
                                • vlk  

                                  jejda, ty jsi nějak zaspal dobu dnes už se nekrade s bouchačkou a 120kg živé váhy.Dnes kradou na pohled slušní lidí ve fraku s kufříkem a v mercedesu.A na­kradou si víc než ten borec s bouchačkou.To politici, se snaží tyhle jakoby podnikatele dohánět, tím, že jim pomáhají.

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    to je mi jasný, mě ale vadí tyhle lidi. Jejich arogance a přístup. Jinak mi nemusíš říkat, kde se vytočí největší cash, jako ekonomovi-diplomatovi je mi to docela jasný :-)

                                    0 0
                                • RomanH  

                                  I kdyz se nemam zrovna spatne, tak bejt po skole a svobodnej, asi bych odjel do Australie, JAR nebo Jizni Ameriky. Pokud se cloveku chce pracovat, tak se jinde za stejnou praci bude mit lepe. A myslim to uprimne.

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    v Australii si moc nevyděláš (vážně)… v USA seženeš jenom inferior jobs, ale prachy to hází JAR no trošku divoký, ale dobrá volba, záleží kam Jižní Amerika :-))))) snad radši ne… už jsem o tom taky uvažoval, ale nejdřív nějakou expu doma a pak ven spíš směrem FR, BE, GB, ale klidně i na východ, HU je pohoda nebo PL – milý lidi…

                                    0 0
                                    • RomanH  

                                      V techto statech pro mlady vicemene funguje to, co mi zde schazelo. Proste mas praci a od toho se zacinaji odvijet rozumne hypoteky a muzes zacit normalne zit. V Australii mam par znamych v ruznych koutech zeme a pracujici v ruznych oborech, vsichni si pochvaluji. A co se tyce JAR-u a Jizni Ameriky – nebal jsem se v Pakistanu, kdyby nevtrhli Amici do Afganistanu, chteli jsme jet i tam. Z Pakistanu jsme tam meli take namireno, ale Pakistanci nas tam nechteli pustit. Pokud dodrzujes zvyky dane zeme, nemusis mit strach. To i tady muzes spadnout treba zitra pod auto. Ted bych ale treba do Afganistanu ani Iraku nejel, takovy blazen zase nejsem.

                                      Nyni mi jeste zbyvaji dva roky splatek na byt a auto, navic mam rocni dcerku, tak se mi to tady nechce opoustet a zacinat jinde znovu, i kdyz by to slo jinde rychleji. A Evropa me nelaka, je preplnena.

                                      0 0
                          • enjoy  

                            v USA fungujou i jiny veci…,proto je to to zeme magoru.bal bych se tam i jenom na jeden den jet,natoz tam zit. umis si vubec predstavit o kolik vic lidi by se snazilo nejakym zpusobem ochcavat stat,kdyby si museli platit vlastni pojisteni atd?

                            0 0
                            • RomanH  

                              A koho by jsi chtel ochcavat ? Narok na lekarskou peci se odviji od vyse pojistky. Neplatis, je to Tvoje vec. Pak si bud zaplat v hotovosti, nebo si treba umri. Sorry, je to tvrdy, ale zalezi na kazdym, co si zvoli. Jinak souhlas s temi magory – jak jsem psal, ja bych tam zit nechtel, jen se mi libi libi ten pristup, ze kazdy rozhoduje za sebe.

                              0 0
    • Tomcat  

      Neni to lehký téma hodně by ti vo tom řek třeba Von Dráček , Benny ,Márošák, Pólis a spol. Pokud nebudeš mít dobrý vysledky aspoň v lokálních závodech tak je šance na sponzora fakt malá. Zkus někde něco vyhrát a pak obcházej třeba skateshopy a bikeshopy.

      0 0
      • McBlacky  

        je to těžký hlavně proto, že kazděj race tě stojí ranec a materiál na kterým se dá něco zajet taky není zadara. já počítám na mtb průměrně tak 1000kč/race, když to je něco většího a to je ráno tam večer back, startovný a nějaká výživa. Když se táhne přes víkend nebo je to hodně daleko od Prahy, tak to radši ani nepočítám… Brigády se třeba v Praze daj i pod 16, ale je to o hubu a hodně blbě placený.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Odhadls to dobre… radeji nepocitat :)

          0 0
        • Killer_Aici  

          Ja mam ješte jeden problem sem z usti nad labem a tady se nic takovyho nikdy nejelo !Alespon co ja vim! a dlouho se nepojede

          0 0
          • Pá-dlista1  

            A i kdyby se jelo, tak budes maximalne nejlepsi na sidlisti a to je na sponzoring trochu malo.

            0 0
            • Killer_Aici  

              to maš pravdu ale za skošku by to stálo ne?a treningem by se to nejak zvladlo ale poslední bych snad nebyl

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No dobre, ale na takovych zavodech si bude cca 98% lidi platit vsechno sami. O to ti snad nejde.

                0 0
                • Killer_Aici  

                  No to ne ale to je jedno moc díky a už to neřešte já to nějak zvládnu

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    No budes muset. Zkus pak nejakej kram nebo klub atd. Treba ti budou aspon nechavat veci se slevou. Ale nejdriv musis jezdit. Bud rad, ze nejezdis na horskym. Na prcka poridis vsechno levne. Cely kolo v cene nasich vidlic.

                    0 0
    • hajkis  

      O sponzorovi nevím, ale s těma brigádami bych měl radu. Jestli seš z Prahy nebo okolí skus se zapsat do nějaký filmový agentury jako komparzista. U filmu věk nerozhoduje a máš na to normální smlouvu. Práce tam sice není pravidelně, ale dají se tam vydělat docela slušný prachy a zpravidla se dostávej hned po práci na ruku :-)

      0 0
      • pucháč  

        Jo-to by šlo nebejt tý debilní vyhlášky naší inteligentní vlády o práci dětí, kterou teď povoluje Úřad práce, na základě povolení od rodičů a to asi jen na 30 minut denně… MYSLÍME TO UPŘÍMNĚ

        0 0
    • cabbage  

      ad sponzoring- mam kamose co jezdi zavodne 4X,bikros parkrat rocne se podival mimo ČR kde mu stravu a ubytovani hradil svaz(sajuz), sponzuroval ho nejakej obchudek(servis, dostal ram) jinak jeho generalnim sponzorem sou rodice- sance ziskat sponzora je minimalni

      nebo to zkus jako Lempl- udelal si v katmaru licenci a ma slevu na komponenty.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        … a jses skoro na cene za jakou si to koupis na netu :(

        0 0
      • Tomcat  

        nebo to zkus jako Lempl- udelal si v katmaru licenci a ma slevu na komponenty… :o) a má slevu 15% na věci co sou dražší o 20% a to se vyplatí :o) LOL

        0 0
        • TinkTink  

          No jo…ale pokud je liny nakupovat na netu, tak ma prirazku uz jenom 5% :o)))

          0 0
          • Vrci  

            Spatně, má přirážku 2 %. (1,2*0,85=1,02) Procenta se násobí nesčítají. :-)

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ale oboje tyhle procenta jsou procenta z MOC. No nevim, skoly nemam, ale tech pet procent se mi zda vic :)

              0 0
            • TinkTink  

              Vono je to jedno, protoze tam je porad prirazka :o)

              0 0
    • J.A.V.  

      Hobluj každej den tak 5 hodin bikrosku a s trochou štěstí vyhraješ za 4 roky OH v Pekingu. Pak už si sponzory budeš vybírat…

      Do tý doby budeš muset spořit, hákovat a tak vůbec jako všichni ostatní. V lepším případě seženeš sponzora ve smyslu slevy na nákupy, ale že ti bude někdo dávat matroš za úsměv, je představa naivitou odpovídající tvému věku :))

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hmmm, já vim že s brigádkama pod 16 je to neska těžký, ale… Jako malej jsem chodil vracet flašky z domova, abych měl na zmrzku. To samý papír, ale ten už je mimo. Když mi bylo 14 a chtěl jsem kompresorek ke stříkací pistoli, kerej stál 900,–, jezdil jsem měsíc po škole sbírat šípky a odvážel je do sběrny, dávali tušim 20 za kilo, takže když byl dobrej keř, dalo se dělat i za 25–30 kč/hod, za odpoledne to dalo 100,–, za sobotu třeba 200–300. Naprosto legální práce. Vim že neska je to trošku jiný, že 900 je hovno, a nehodlám tvrdit že jsi línej, vím že takovádle pakárna ti nepomůže, ale pro příklad. Mně to za to stálo, jiná možnost jak si vydělat nebyla, nejsem zvyklý říkat rodičum o peníze a nechtělo se mi čekat na vánoce. A když sem si ten kompresorek koupil, ******** sem si ho vážil.

      0 0
    • TinkTink  

      Tak me napadlo, ze se k tomu taky vyjadrim, kdyz jsem se prave pasoval do nove situace :)

      Jsem student a prave medituju nad tim, jakym zpusobem jezdit pristi rok CP DH HT…byl by to prvni rok a me schopnosti nejsou tak daleky, abych mohl sponzora shanet.

      Vysledek: pomoz si sam a snad ti bude pomozeno.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Muzu ti dat nekolik uzitecnych rad skoro zadarmo :)

        0 0
        • TinkTink  

          aaaano…pocloukam :)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Az tam. Nechci radit zadarmo ostatnim :)

            0 0
            • TinkTink  

              TZN: tady se nerozsekej? :o)))

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Nejak tak. Nebo tady pust brzdy. Bud te to podrzi nebo spadnes ve vetsi rychlosti :)

                0 0
                • TinkTink  

                  No…vidis :o)

                  Jako jsem docela zvedavej, jestli se mi podari to uskutecnit :)

                  Kazdopadne…mi­nimalne Hanz tam bude zavodit…s tim pocitam :)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Na fullech to neni ono :) To by umel kazdej.

                    0 0
                    • TinkTink  

                      noooo..sou lidi, kteri to daj na HT rychlej nez na Fullovi :)

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Treba v Bystrici by nejlepsi HT skoncil v Hobbykach o pul vteriny sestej. Zatimco ja sotva 32., ale par bych jich taky zariz :) Si kazdyho odpruzenyho skalpu patricne cenim :)

                        0 0
                • Manas  

                  Hele ja to resim tak ze to pustim, malicko si prislapnu a necham to jet .. kdyz me nic neprekvapuje tak jeste prislapnu a tak dal. Jakmile me neco prekvapi, nastesti se to stava malokdy, tak bud zpanikarim nebo upadnu. Kdyz zpanikaris tak:

                  1. jeste prislapni a ono se to samo srovna
                  2. pokud se to nesrovna tak to zahod :-)

                  Takhle jsem jezdil a vysledek to melo :-)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.