Rezervoar na vodu. Prosim o objasnenie - mam v tom hokej!!

43 nepřečtených
  • Jumo

    Nesmejte sa mi, ale skutocne sa v tom nevyznam. Chcel by som niekoho poprosit aby mi vysvetlil ako je to s tymi camelbackmi. Chcem si kupit tu vec co sa nosi v batohu na chrbte, ale vobec sa tomu nerozumiem. Precital som si tu aj starsie prispevky, ale tam som sa nedozvedel co som potreboval. Ako je to vlastne? Kupim si erzervoar na vodu a ten strcim do nejakeho batohu? Alebo je to uz jedna vec batoh + rezervoar dokopy? Alebo je to konkretny batoh na konkretny rezervoar? Mam doma totizto batoh od Trek Sportu „Biker 20“ Dal by sa ten rezervoar strcit do toho batohu? Alebo to mam kupit cele uplne nove? Co mam vlastne robit? :-)))) A pripadne mohli by ste mi nejaky odporucit? Slovo „camelback“ je zanacka, alebo nazov systemu? Vopred vdaka za odpovede.

    0 0
    • blue  

      Camelbak s velkym C je znacka – firma, ktera tenhle system privedla do sirokeho povedomi, vyrabi specializovany batohy nejen pro sport, ale treba i pro armadu

      camelbak s malym c – je uz obecne pouzivany termin pro system vaku na piti v batohu

      teoreticky si muzes koupit jakykoliv rezervoar na vodu a strcit do jakyhokoliv batohu, ale pokud neni batoh alespon trochu prizpusobeny, budes muset resit problem, jak upevnit uvnitr vak, kudy vyvest hadicku ven…

      batohy prizpusobene pro vak maji vetsinou uvnitr oddelenou komoru, aby vak neprisel do styku s ostatnima vecma a zabranilo se tim treba proriznuti, dal ma takovej batoh vetsinou vyreseny vyvod hadicky a jeji upevneni na popruhu

      samotny vaky na vodu jsou taky reseny rozdilnym zpusobem, at uz jejich uzaver, nebo naustek, nejdokonaleji je na tom asi prave ten Camelbak (i kdyz cena odpovida znacce), nebo Hydrapak

      urcite sem neco vynechal a nekdo to doplni

      0 0
      • Jumo  

        Aha, diky. Takze si mam kupit zvlast rezervoar a zvlast batoh? Alebo sa predavaju aj batohy a rezervoary urcene aby fungovali len spolu? Cize chapem tomu tak, ze ten rezervoar sa proste strci do batoha ako hocico ine a da sa kedykolvek v pohode vybrat?

        0 0
        • blue  

          prodavaji se jak kompletni reseni, tak samostatny batohy a samostatny vaky, zalezi na tobe, jaky mas pozadavky, kolik penez na to mas atd. atd.

          0 0
        • Kohout  

          Kup axon, za 490,– batoh i s vakem. Maj to v akci na jednom intnetovým obchodě. Za tu cenu je super.

          0 0
        • Třé?a  

          Prodavaj se batohy s rezervoarem. Nebo jen rezervoary na zada. Ale můžeš vzít klasik batoh a přizpůsobyt to pro rezervoar.

          0 0
          • sis  

            No to je muj pripad…Nezkousel nekdo nacpat vak do batohu, ktery na to neni az tak delany? mam 30l batoh Vape a zda se mi zbytecne mit 2 mensi batuzky. Ma tam nejakou „kapsu“, hadicka by sla nejak pres zip. chci tam nacpat vak Camel.unbottle 2.mel by se tam vejit.Nemate to nekdo odzkousene?dik

            0 0
      • Kohout  

        Myslím, že není co dodat, poslal jsi to dokonale.

        Já mám vak i batoh od AXON. Kupoval jsem to s tím, že budu vak používat i v batohu BOLL (který má kapsu na vak). Ale chyba lávky. Axon vak má upínání na suchý zip (který je součástí batohu) a Boll nikoliv. Takže se v batohu Boll dost plácá. Když teda někdo má konkrétní batoh a chce dokoupit vak, vak by měl mít stejný upínací systém. Tak bacha na to.

        0 0
    • Pan F.  

      POdle myho nemusis kupovat batoh, ten od treksportu by mel byt uzpusobeny pro vak na vodu. Staci jen koupit pytel.

      0 0
    • Jumo  

      Kohout: a v ktorom obchode? Daj sem link. Pan F: No ved prave, ten batoh od Trek sportu ma taku dierku na hadicku, ale vnutri nema zvlast prepazku na vak. Takze by to tam asi lietalo. Praveze by som chcel taky batoh kam by som dal este nejake veci – jedlo, naradie, dusu, oblecenie, fotak a pod… Do toho AXONa sa to zmesti?

      0 0
      • kovar  

        a co takhle Camelbak Ventoux? NA prvni pohled zajímavě vyřešené odvětrání zad (Exo Air)

        0 0
      • Kohout  

        To Jumo: Maj to www.trinniti.cz. Ten axon je malý. Dáš tam tak max. náhradní duši a malé nářadí.

        0 0
        • senožrout  

          No, pro mne je minimum tak 15litrů. Abych to měl na kolo a v zimě na běžky, jako batůžek pro přítelku a bylo to trochu univerzální. Prázdný to váží minimum. Nevidím smysl koupit malinkej báglík, kam se ti nevejde ani pořádná svačina procelodenní akci ani větrovka, nebo flísková košile, když v zimě večer přituhne. A taky do batohu menšího než 15litrů těžko vtrazíš rezervoár na 3litry. Pokud nemá speciální konstrukci jako MULE. Teda nevím jak vy, ale pro mne by byly 2 litry málo. Obecně bych řekl, že batohy od oudoorových firem mají lépe řešený záda a odvětrání (viz karrimor, vaude, salewa, deuter, doldy atd.), považuju je za praktičtější. Líbí se mi taky Authory, ale to těch nedáš vak 3l od Camelbaku. No a pak se mi taky líbí Camel HAWK, jiný Camely moc ne. Rezervoáry to je jiná. Camel je Camel. Můžeš si ho koupit samotnej v izolovaným obalu a uchytit třena i do horolezeckýho batohu 70l. Ze vnitř i z venku. To povazuju za nejpraktičtější. Mít rezervoár a vždycky ho vrazit do batohu, podle účelu. V tomhle nejsem až tak stylovej biker :-). Dovoluju si ještě znovu upozornit na reklamovanou existenci , leč faktickou neexistenci systému Hydroguard v blankytně modrých rezervoárech u Camelu. S tím systémem jsou jen ty tmavě modrý (už ho mám doma). Ten systém, znamená postříbření vnitřího povrchu rezervoáru a hadičky a funguje to jako inhibitor šíření plísní. Viz starší příspevky. Tak dobře kup :-)!

          0 0
          • kovar  

            BTW: odvětrání zad už má i Camelbak jaksi konečně snad vyřešené (Exo Air) u modelů Ventoux, Rocket?

            0 0
      • blue  

        projdi si weby vyrobcu batohu, temer kazdy uz dneska dela cyklisticky batoh pripraveny pro vak na vodu, pak si muzes projit weby vyrobcu specializovanych cyklobatohu (camelbak, hydrapak atd.), pak se zkus podivat po obchodech, jak vypadaji v realu, jestli maji treba uvnitr jeste nejaky mensi oddeleny kapsy na drobnosti atd. atd.

        pak si dobre rozmysli, co vsechno do nej budes davat (nekdo ma ve zvyku vozit na vyjizdky celou svoji dilnu, nekomu staci jen piti a tycinka, na celodenni vyjizdky v horach neni od veci myslet na nejaky drobny obleceni pro pripad zmeny pocasi) a teprve pak jdi kupovat

        0 0
    • mars  

      Ahoj, ja mam CamelBak Rouge s 2l rezervoarom (cca 1500 Sk) a aj batoh ako Ty – Treksport Biker II (cca 1500 Sk). V tomto batohu je prepazka urcena pre rezervoar (neviem, ci bola uz v Biker I), do ktorej sa da dat v pohode rezervoar z Camela. Takze, ak beriem cisto tekutiny, pouzivam Camel, ak beriem aj ine veci, pouzivam Bikera s rezervoarom. Samotny rezervoar sa da tiez kupit (do 1000 Sk).

      0 0
      • Jumo  

        Tak som to vyriesil a kupil som si batoh EXITREK Arauca v akcii za 600,– Sk. No nekupte to?! Zatial to vyzera velmi dobre, dnes s tym chcem ist na prvy svih.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Nam co mame bezproblemove camely za 9.90€ se to zda moc :)

          0 0
        • Palo TT  

          Arauca je v pohode. Rezervoar je sice z tvrdsieho plastu – kvalitou to nie je camel, ale nekup to za tu cenu ;) Ma ho kamos uz asi rok a tiez som ho kupil pritulkini.

          0 0
    • RomanP  

      Já mam Camelbak MULE a jsem naprosto spokojenej. Potřebuju 3litry protože piju jako suchá houba a taky někam dát bundu, svačinu, lepení, nářadí, prachy doklady klíče, pumpičku (vše v nejlehčím provedení co jde). No a když to není na bundu sváču a 3litry, stáhnu ty gumy a pásky a zmenším objem, zkrátka variabilita a spokojenost. Větší jsem na tří až osmihodinový výlety nechtěl a menší zase o tolik menší nejsou a už i do tohohle to občas docela peru. MULE mi přišla jako vyváženej kompromis.

      0 0
      • MirkoCarver  

        To vážně vyrážíš s 3kg vody na zádech + tak kilo na hadry a nářadí? To by mi zlomilo záda. Není jednodušší si cestou jon?ák namíchat? Já vozím maximálně dvě půllitrový lahve a další si cestou namíchám. Každý šetří s váhou na kole jako blázen a potom dát čtyři kila na záda? Je v tom logika?

        0 0
        • Lister  

          Už to bylo mnohokrát napsáno. 3 kila na kole je něco úplně jiného než 3 kila na zádech. Navíc ruku na srdce kdo z nás namá rezervu ve své vaze. Není problém trochu si přitrénovat a dostat se s vlastní váhou níž a seš na tom stejně. Já mám Hydrapak Overflow. 3 litrový vak + 8 litrů na náklad. Každý pije jinak. Pro mě jsou ty tři litry tak na 2 hodiny. Kdybych měl furt míchat jonták tak bych se s toho zbláznil. Navíc voda není vždy po ruce.

          0 0
          • MirkoCarver  

            To teda piješ třikrát rychleji než já. Pokud opravdu piješ tímto tempem, tak ty 3litry vody opravdu potřebuješ. Ale musím tě zklamat v tom, že 3kila na zádech jsou úplně stejné 3kila jako kdekoli jinde na kole, tedy ve výjezdu. Při sjezdu je výhodnější mít je na zádech než na biku pro lepší ovladatelnost kola, ale do kopce je to fuk. Tu polohovou energii jí musíš předat, a? ji máš kdekoli. S tou vlastní váhou máš pravdu, shodit jedno kilo není problém, ale sundat ho z biku, to je záležitost hodně nákladná.

            0 0
            • Lister  

              Tak já tu vodu fakt potřebuju, páč se potím jako p*ase. Jednou jsem vyrazil na Praděd se dvěma litri o došlo mi asi 2,5 km pod vrcholema pak to bylo fakt terno. Myslel jsem, že umřu. Dokonce mě předbíhaly pěší turisté.

              0 0
              • RomanP  

                Já tu vodu taky potřebuju a nechci jet od hospody k hospodě a míchat si tam na hajzlu pitíčko, to by mi hráblo (navíc občas v lesích možnost není), už tak dost na tom, že po vypití těch tří litrů si někde doplním další (samotnou vodu), tentokrát už podle toho, jak daleko pojedu. Jednoznačně 3 kila na zádech nejsou 3 kila na kole a do kopce radši vyvezu kilčo navíc, než v polovině vyschnout jako rozjetá žába a udělat si větší peklo, než s tím kilem navíc. Suma sumárum, nejsem postavou zrovna kulturista, ale 4 kila na zádech mě nezlomí, vyjel jsem tak už pár kopců.

                0 0
                • Lister  

                  Naprostý souhlas. Ze začátku vnímáš. že máš něco na zádech, ale když si zvykneš tak o tom batohu ani navíš a jediný pocit, který nezmizí je lehkost kola.

                  0 0
                  • BiSon  

                    A obcas bolava zada nebo otlacene ramena :-)

                    0 0
                    • Lister  

                      To je ale spíš problém určitého batohu(asi uzký popruhy), nesprávný výběr pro tvou postavu nebo jednostanná zátež.. Já nemám problém. Na záda doporučuju hodně plavat. Když hodně jezdím tak chodím tak 2× až 3y týdně plavat a záda už mě dlouho nebolela.

                      0 0
                      • BiSon  

                        mam nejlevnejsi batoh, co jsem sehnal, jiny by byl mozna lepsi. Jenom jsem chtel upozornit, ze to ma i nevyhody. ale stejne jezdim furt s batohem, vyhody u me prevazuji :-) a zada me nastesti moc neboli, kompenzuju to jeste cvicenim :-)

                        0 0
    • MirosPikos  

      Nechci zakládat nové vlákno, tak umísťuji svůj dotaz zde…

      Mám starší batoh, připravený na camelback. A chci si ho do něj dokoupit. Máte nějaký tip? Potřebuji aby to nebyla úplná nudle, něco takového:

      http://www.yate.cz/…feel-3l.html

      nebo menší

      http://www.haven.cz/…tex,824.html?fi=

      Díky

      0 0
      • mr.nikdo  

        Osvedcene tipy:

        Hydrapak a Camelbak…

        0 0
        • MirosPikos  

          Díky,

          ještě jsem objevil tento za podobný peníz. Dle recenze by mohl být ok a dle vzhledu ještě o malinko širší.

          Jinak, Hydrapak vypadá zajímavě, až mi doslouží batoh, tak koupím Lagunu.

          0 0
          • Petan.  

            Source jsem měl a byl super, hlavně čištění a sušení vaku. s hadičkou to bylo horší, nešla vůbec odpojit od vaku. Ale ten co máš v odkazu už má rychlospojku, takže to bude bez problémů.

            0 0
          • PHiLiPZ  

            Ten Source mám a okrem náustku je vynikajúci. Náustok nie je zlý, ale Camelbak ma lepší.

            0 0
            • Slash  

              To je o zvyku a preferencich. Ja mam Source a bracha Camelbak. Source ma lepe vyresenou ochranu proti spine, na Camelbaku mi vadi, ze cucam bahno (jo, jsem dycky zasranej celej, bahno, prach, obcas nekde neplanovane vystoupim :-) )

              Fakt je to o preferencich a z obou jsem schopen se napit stejne rychle a stejne pohodlne.

              0 0
      • wallot  

        rezervoar Osprey. diky vyztuze to neni naforemnej pytel jako treba camelbak. a ma magneticke uchyceni naustku.

        http://pitne-vaky.heureka.cz/…eservoir-3l/

        dela se i v 2l variante

        0 0
        • RadeHr  

          Nekdě jsem nečetl, že existuje hydrovak s hadicí, ale ještě k tomu s uzávěrem jako má petka na druhym konci. Nevíte jak by takovej vak na vodu mohl vypadat? Je to něco jako mají e-outdooru? Nevíte, tušim se to jmenovalo něco jako convetube, ale nedokážu si představit jak by to mohlo vypadat..

          0 0
          • PHiLiPZ  

            Source ma hadicu k PET flaškám, mohli by mať v Hudy Športe.

            0 0
        • mr.nikdo  

          Ten magnet ma i Hydrapak ;-)

          0 0
      • hrajem  

        Vem klasicky Camel, ale letosni Antidote. Ma super system pripinani a odepinani hadice jednim klikem, prepracovany tvar (placatejsi, kdyz ho naplnis vodou), curamenty pro suseni, skvely naustek a je overeny. Mam ho asi mesic a do niceho jineho uz bych nesel :)

        0 0
    • kyjosek  

      teď mi v pondělí přijde batoh deuter x race a k němu vak source, takže jak budu mít zkušenosti dám vědět, dřív jsem používal Camelbak classic, ale do toho se krom rezervoáru nic nevešlo, camel má určitě super náustek, starší typy vaku omega se blbě suší

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.