• lefty2

    Zdravím, řešil někdo zadrhavající lanko řazení u Canyonu Exceed? Mě to mezi 2 a 3tím nejmenším pastorkem špatně odřazuje. Po kontrole hazky a všech možných doporučení jsem došel k závěru, že na nejnižších pastorcích už nemá pružina takový tah a nepřetáhne odpor lanka v bowdenu. Samotný bowden jde hladce, problém je uvnitř rámu v kolébce pod středovou osou, kde je lanko umístěno v koncovce, která má takovou trubičku jako ochranu od nečistot. Tato trubička se v kolébce ohýbá i s lankem do radiusu tvořeným kolébkou a zploští se. To pak vytváří zmiňované tření a odpor lanka. Tuto koncovku požívá Canyon i nahoře v rámu pro vstup bowdenu od řazní, ale tam to chodí hladce. U středu jsem koncovku vytáhnul, nahradil ji klasickou a lanko chodí hladce. I tak se mi zdá toto řešení nešťastné, uvažuji , že tam dám bowden v celku, tím se zvětší radius okolo středu, zmenší tření a vše bude fungovat dle mých představ. Aby neklepal bowden v rámu nasadím na něho PUR izolaci. Ma-li někdo lepší názor, nebo zkušenost, budu rád. Laďa

    0 0
    • Gwaihir  

      Co tam máš za pohon? Já mám na Exceedu slx 2×11 a šlape jako hodinky, ale jsem sváteční jezdec, mám najeto asi jen 500km.

      0 0
    • Doyle  

      Dej si tam bezdrát AXS jako já a nemusíš tento problém řešit. A teď beze srandy, před tím jsem jezdil rok mech. XX1 a žádný problém jsem s řazením celou dobu neměl, akorát bovden k hazce jsem dal co nejkratší, aby tam nebyl téměř žádný oblouk.

      0 0
      • lefty2  

        Zkusím dát nový kratší bowden k přehazovačce a uvidím, jestli se to zlepší, pak když tak zkusím bowden v celku. Snad to pomůže někomu, kdo neustále ladí přehazku, vzdálenost kladky od pastorku , já nevím co ještě a přitom je problém úplně jinde.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já se u Artura kdysi naštval a od středu to vzal venkem, pak to bylo v klidu…

          0 0
        • Cray  

          na Exceedu jsem s tím zápasil taky dlouho, škoda že soudruhy nenapadlo vést bowden celý v kuse. Vyřešil jsem to kratším bowdenem hazka-střed. Koncovka s hadičkou je bohužel kvůli debilnímu řešení s kratkou nutná. Byl to porod

          0 0
          • lefty2  

            No vida, nejsem sám. Ta první věta jako by mi z pusy vypadla. Já jsem tu kladku promazal vazelínkou a zvnějšku přelepil páskou, aby dovnitř nešel bordel. Zkusím teda ještě zkrátit ten zadní bowdwn a uvidím. Je fakt, že bowden v kuse by byl problém. Musel bych převrtat horní koncovku a to by byl nevratný proces.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.