• pee.tr

    Ahoj. Možná to sem úplně nepatří, ale zkusím, třeba se tu najde odborník. Uvažoval jsem o možnosti montáže elektrického pohonu na kočárek pro postižené dítě, protože vzhledem k váze stroje i pasažéra je často v kopci i s kvalitním povrchem komunikace problém. Fyzická montáž kola s motorem ve výpletu přes rychloupínák (jako přední pohon jízdního kola) na místo třetího kola kočáru by asi měla být bez potíží. Snad jen bude potřeba zaplést menší ráfek. Jde mi ale o ovládání. Nikdy jsem na elektrokole nejel, nevím, jak přesně to funguje a jaké jsou případně varianty ovládání. Dokáže to jet rychlostí chůze a reagovat na tlačení kočáru, nebo ta pomoc elektrického pohonu spočívá v něčem jiném? Díky za jakýkoliv námět či radu.

    0 0
    • Roxteedy  

      Tady elektriku nemaji radi :)

      Byt tebou, zkusim vyguglit esi se tim nekdo zabyva.

      Nebo kontaktovat firmy co prodavaji komponenty na prestavby.

      0 0
    • raschi  

      Legální elektrokolo by mělo jet pouze když se šlape. Ovšem k zápletovým elektromotorům jde běžně doplnit „ruční plyn“, v podobě páčky nebo otočné rukojeti, někdy bývá k dispozici režim asistence při tlačení, kdy po stisku tlačítka jede kolo samo rychlostí cca 5km/h. Takže tvoje aplikace je určitě řešitelná, prodejci přestavbových sad ti poradí.

      0 0
    • adam1  

      Zajdi do nejbližšího krámu s koly /e koly a oni ti tam určitě poradí a jestli to je solidní podnik tak ti kolo i půjčí např. Na víkend ?

      Kvalitní ekolo ale není žádná láce ,ale v tvém případě se dají různé dotace/příspěvky ?

      0 0
      • raschi  

        Ale on nechce ekolo, chce pohon z ekola naroubovat na kočár.

        0 0
        • adam1  

          A jo sory ,ale i tak mu tam poradí?

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            To by měli. Potřebuje v podstatě hlavně odpovídající řídící jednotku s asistentem chůze. Trochu problém by mohl být s nastavením odpovídající velikosti kol (kvůli snímání rychlosti pohybu) v jednotce, ale jinak už jen samé hmotné jistoty, protože asistenty fungují do 6 km/hod na normálních kolech, tedy na menším kočárkovém by to mohlo být ještě adekvátně pomaleji.

            A šikovní borci s čiptuningem by měli být schopni sadu upravit přímo pro potřeby a rychlosti kočárku.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.