• Toulavejvlk

    Čau lidi. Pozítří vyrážíme, s moji pesanou Bowie, naší zatím nejdelší cestu, z Prahy, po labský stezce do Hamburku, Dánsko, trajektem do Švédska a potom ideálně k polárnímu kruhu a druhou stranou zase zpátky.

    Pokud bys chtěl nabrat nějakou inspiraci, nebo se namotivovat, budu to pravidelně dokumentovat na svém fb “toulavi vlci”, a na YouTube- extreme dogventure.

    Ať se daří

    14 0
    • ken-t  

      Stastou cestu a at vam to jede a pocasi je dobry. Svedske pocasi muze byt dost spatny i v lete :) Urcite se podivam na YouTube.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Toulavejvlk  

        Díky, vyrážím dřív jednak kvůli psovi, už teď mi přijde že je přes den dost teplo, a druhak kvůli komárům, který prý na severu začínají být aktivní až v červnu a dýl. Tak snad se jim vyhneme

        0 0
        • ken-t  

          Doporucuju dat k videum anglicke titulky. Mel bys vic lidi na YouTubu.

          0 0
          • Toulavejvlk  

            Přemýšlel jsem nad tím, ručně se mi to dělat nechce, tak až prijedeme, kouknu jak je na tom AI, jestli něco takového dokáže.

            0 0
            • ken-t  

              I kdyz to nebude perfektni tak ti to pomuze s divaky. Urcite to musi byt AI protoze uz to ted vidim hodne casto a te preklad je nekdy az srandovni :)

              0 0
        • Hrabex1  

          zase abys to neprehnal. Zrovna ted koukam, ze teprve chvilku po zapadu slunce tam docela slusne mrzne. Ani nechci domyslet, jak tam bude rano.

          0 0
          • Toulavejvlk  

            Kamarádka mi zrovna posílala video 100km od jižního cípu, kde napadlo asi 40cm sněhu :). No jsou to ještě 3 týdny, to se tam to jaro snad dostane :)

            0 0
            • Hrabex1  

              za 3 tydny snad bude jih v pohode, ale na ten polarni kruh je od nas 3× dal nez ten jih a tam budou podminky uplne jiny.

              0 0
            • MichalOld  

              Jezdím do Švédska asi 20 let. Nejčastěji kolem jarního slunovratu, ale i létě a na podzim. Hlavně na polární kruh a kousek nad něj. Komáry mít budeš, hned jak nabere slunce trošku síly. Úplně v klidu se líhnou ve vodě kolem 8 st. Téhle teploty to dosáhne v krajině plné mokřadů a rašelinných (hnědých) jezírek velmi brzo. Líhnou se v několika generacích. nejvíc je jich na jaře a ca. do konce srpna. pak už ubývají. Dobrej repelent je Mygga (Švédský), ale poslouží i jiné běžné repelenty od nás – např Predator. Budou tě *****, ale musíš si zvyknout. Nejlepší je být na větru a slunci – to nedávají :) Na severu počítej s tím, že se počasí rychle může změnit – stačí když se otočí proudění vzduchu na severní, a během pár hodin jsem zažil v červnu chumelení jak nic. Ale zrovna tak můžeš mít v Kiruně přes 30. Země je to nádherná, ale až tak od poloviny nahoru a čím dál od pobřeží, tím líp.

              1 0
              • Toulavejvlk  

                Děkuji za zkušenosti. Repelent je právě pry lepší koupit až tam, ale asi si teda ještě rychle objednam někde moskitieru :)

                Jakou mas zkušenost s divokými zvířaty? Vozim se sebou paralizér jako obranu před volně pobíhajícími psy. Mám trochu strach z těch losů, hlavně kvůli psovi..

                0 0
                • Hrabex1  

                  doporucuju i takovou moskitieru jako klobouk na hlavu. Za slunecnich dni mas 2 moznosti – schovat se do stinu, kde te sezerou komari, nebo se pect na slunci. Vitr tam byva chladny, u more i ledovy, ale slunce ma strasnou silu.

                  0 0
                • cibi  

                  nevím jestli není v Německu paralyzer zakázaný…

                  0 0
                  • Toulavejvlk  

                    Je zakázány v Německu i Švédsku. Ale bezpečí je na prvním místě a útočného psa na volno jsem už potkal..

                    1 0
                • MichalOld  

                  Absolutně se nemáš čeho bát. Losa těžko překvapíš. Má tak citlivej sluch a čich, že o tobě bude ve volné krajině vědět dostatečně dopředu. K týhle krávě s telátkem jsem se díky silnýmu větru ze správnýho směru dokázal dostat asi na 20 metrů. Obnášelo to ale opravdu značný úsilí, a štěstí. Medvědů, vlků i rosomáků strašně málo k tak obrovským rozlohám. A opět by o tobě věděli dřív, než by tě napadlo, že tam nějaká šelma je ;) Největší nebezpečí, přesně jak píšeš, nějakej čokl ve městě…

                  1 0
              • Jason Voorhees  

                Michale, jarní slunovrat neexistuje. Pouze letní a zimní. Na jaře/podzim je rovnodennost ;-).

                0 0
    • ken-t  

      Taky podivej se na YouTube Omni Tierra_Dogpacking .

      0 0
      • Toulavejvlk  

        Od toho jsem čerpal inspiraci na ten zadní nosič. Mám to vlastně okopirovaný od něj

        0 0
        • ken-t  

          No jo ted jsem si vsimnul. :) Jeho kolo je super to byl dobrej napad to okopirovat.

          0 0
          • Toulavejvlk  

            On má nějaký divny kolo, dozadu prodloužený. Me ta přenoska vlastně hodně trčí za kolo, což je občas trochu nebezpečný kvůli balancu

            0 0
            • ken-t  

              Jo to ma. Mam pocit ze v jednom videu s Ryanem Van Duser povida ze kolo je udelany na miru. On mel podobny kolo co mas ty kdyz byl poprvne v Mexicu.

              0 0
              • cibi  

                tyto kola najdeš pokud si zadáš do googlu longtail (cargo) bike.

                0 0
    • cyklista86  

      Doufam, ze ti je jasny, ze hafan z toho asi neni uplne nadseny a radsi by preferoval s tebou chodit na prochazky a zbytek dne vegetit na pohovce pekne v teple, ale protoze sveho panicka bezmezne miluje a veri mu, tak s nim pujde i na konec sveta.. :)

      3 6
      • Toulavejvlk  

        Doufám že ti je jasný, že si mého psa nikdy neviděl a nemáš tušení, co chce a nechce dělat.

        Potom bys možná věděl, ze jsem si kolo koupil před půl rokem jenom kvůli ní, protože jsem ji vzal jednou na přijížďku po okolí a zjistil, co ji baví a naplňuje. A tak jsem si koupil kolo, který jsem nikdy nesnášel a začal jezdit kvůli ní na kole. To bys věděl, kdyby ses neznažil vycpat svůj názor cizím lidem na internetu anižbys je jakkoli znal :)

        7 1
        • -b-n-x-  

          Ber ten jeho příspěvek jako takové potvrzení, že ses rozhodl dobře :-)

          2 0
        • Radek Broz  

          Většinou když tady na b-f kritizuje něco někdo s číslovkou v nicku, tak je opak správně.

          2 1
      • ken-t  

        Podivej se na Omni Tierra_Dogpacking na YouTubu aby sis dokazal predstavit jak to funguje. Je to velka starost a celkem to nekdy zpomalure cestovani ale hafani to milujou.

        0 0
    • Cen da H  

      Jen dotaz, psa nemám tak mi chybí představa. Kolik toho pes uběhne za den? A kolik km tak obvykle dáte za den? Chápu že ten koš je potřeba když fenka už nemůže nebo je to z kopce a může se svézt zadarmo.

      Jinak idea cestovani se zvířecím kamarádem se mi líbí, přeji šťastnou cestu. Kdysi kamarád vozil na vandry svoji kočku. Zní to neuvěřitelně, ale dle toho jak se chovala asi byla v minulém životě psem. Rád se na nějaké reporty z cest poďívám!

      1 0
      • ken-t  

        To zalezi na veku, plemeni, trainingu a terenu. 15–25 km za den na aktivni plemeno v idealni kondici s dobrou stravou, dostatkem vody a nejaky ten odpocinkovy den.

        0 2
      • Toulavejvlk  

        Je to hodně individuální. Pokud bych měl mluvit za moji pesanu, tak na 2–3 denních trasach běhá tak 70–80km denně, na delších 30–40km. Za den je schopná v pohodě přes 100. Ale člověk ji to musí samozřejmě rozložit podle toho, jestli dalsi den prospí na gauči, nebo poběží, to ona nikdy neví. V koši jezdí hlavně po asfaltu. Jinak pro představu, mám nabaleno asi 8kg doplňků stravy pro psa, 4 různé věci, přes den i pred spaním na regeneraci. Člověk to musí dělat hlavně hlavou, některý psi jsou magoři a uštvali by se.

        1 1
        • scota  

          No momentálně je v sousedním Fisku ve městě Kittilä (skiresort Levi) cca 400km za polárním kruhem asi 1m sněhu ;-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.