Unboxing: Marin Headlands 1 – karbonový dobrodruh

Headlands je kopcovitá pobřežní část Kalifornie, plná štěrkových cest, výhledů na oceán i na známý most Golden Gate. Tento karbonový gravel je poctou tomuto místu.

Už na první pohled je evidentní, že kolo je jako stvořené pro bikepacking. Vnitřkem vedená kabeláž vám nebude překážet při uchycení brašen a tašek, kterých můžete díky četným návarkům pověsit na rám víc než dost. Totéž platí i pro karbonovou vidlici z dílny výrobce Marin.

Jednoduchost a výdrž 11rychlostního systému oceníte i při toulkách mimo civilizaci. Spolehnout se můžete také na hydraulické kotoučové brzdy či 44 mm široké pláště. Kolo se vyrábí v šesti velikostech, nám se do unboxingu dostala velikost 56.

Specifikace

  • Rám: Karbonový, Unidirectional Carbon Beyond Road Platform, určený pro jednopřevodník, průchodnost pláště: 700c x 45 mm/650B x 50 mm, úchyt třmenu: Flat Mount, pevná osa: 142 x 12 mm, vnitřní vedení pro kabeláž teleskopické sedlovky, integrované vedení bowdenů, návarky na blatník a zadní nosič, návarky na uchycení tašek a příslušenství,
  • Vidlice: Marin, plně karbonová, tapered sloupek, pevná osa: 12 mm, úchyt třmenu: Flat-Mount, návarky na blatník
  • Řazení: Shimano GRX RX600
  • Přehazovačka Shimano GRX RDX812 Shadow Plus
  • Kazeta: Shimano CS-M8000, 11rychlostní, rozsah: 11-42 zubů
  • Řetěz: KMC X11
  • Kliky: hliníkové, kované, dutá CrMo osa, Převodník: Narrow Wide, 40 zubů
  • Brzdy: Shimano GRX, hydraulické, kotoučové, průměr kotoučů: 160/160 mm
  • Brzdové páky: Shimano GRX
  • Ráfky: Marin, hliníkové, dvoustěnné, vnitřní šířka: 21 mm, výška: 21 mm, bezdušové
  • Náboje: kované, hliníkové, počet děr: 32
  • Špice: 14 g ocel, černé, nerezové
  • Pláště: Vee Tire Co., G-Sport, rozměr: 700C x 44C, Tubeless Compatible
  • Sedlovka: Marin, hliníková, průměr: 27,2 mm
  • Sedlo: Marin Beyond Road Concept
  • Představec: Marin, hliníkový, 3D kovaný
  • Řídítka: Marin, hliníková, zeslabovaná, kompaktní tvar, 16° vyosení dropu, šířka: 44 cm
  • Omotávka: Marin, antivibrační
  • Hlavové složení: FSA Orbit IS, utěsněná průmyslová ložiska, 1 1/8” x 1 1/2”
  • Středové složení: Externí, utěsněná průmyslová ložiska

Geometrie

geometria rámu Marin Headlands 1

Unboxing

Bude co rozbalovat i separovat. Aby bylo karbonový rám za co bezpečně uchytit do stojanu, jako první věc nainstalujeme sedlovku. Ta je hliníková, o průměru 27,2 mm a pochází od výrobce Marin. Pro jezdce holdující drsnějšímu terénu rám umožnuje použít teleskopickou sedlovku s vnitřním vedením kabeláže.

Marin Headlands 1Marin Headlands 1
Marin Headlands 1 unboxing
Práci máme tentokrát jednodušší. Začneme řídítky. Při velikosti rámu 56 cm jim přísluší šířka 44 cm. Uchycují se do představce o délce 60 mm. Tyto komponenty jsou v režii výrobce, včetně omotávky z materiálu absorbujícího vibrace.

Pokračujeme směrem dolů k vidlici, kde je třeba uchytit brzdový třmen. Ten je demontován kvůli ochraně během transportu. Uchycuje se dvěma šrouby na platformu Flat Mount, která umožňuje použití většího, 160 mm brzdového kotouče.

Posledním krokem je upnutí předního kola pomocí pevné osy o rozměru 12 x 100 mm do celokrabonové vidlice.

Marin Headlands 1 unboxing
Marin Headlands 1vidlica Marin Full Carbon

Gravel Marin Headlands 1 máme tímto krokem poskládaný. Vyhotovený je ve vkusné, stříbrno-červené kombinaci, doplněný černými nápisy a ve většině případů i černými komponenty.

gravel Marin Headlands 1
bicykel Marin Headlands 1vidlica Marin Full Carbon, Vee Tire Co. G-Sport 700x44C

Pohon kola tvoří jednopřevodníkový systém s jedenácti rychlostmi. Jedná se většinou o specifickou sadu pro gravelová kola, a to Shimano GRX. Vzadu najdeme přehazovačku GRX RD-812 se systémem Shadow+. Ta přesouvá řetěz KMC X-11 po XTčkové kazetě CS-M8000 s rozsahem 11 - 42 zubů.

Jednopřevodník vpředu má 40 zubů. Je vyhotoven se střídavým profilem zubů Narrow Wide, což zajistí, že řetěz bude držet na správném místě i během jízdy po nezpevněných cestách.

prehadzovačka Shimano GRX RD-X812 Shadow Plusreťaz KMC X-11
kazeta Shimano XT CS-M8000 11-42T
Bezdušové ráfky pocházejí z dílny Marin, mají vnitřní šířku 21 mm a stejně jsou i vysoké. Obuty jsou do plášťů Vee Tire Co. G-Sport o rozměru 700 x 44C. Konstrukce rámu umožňuje v případě 700C rozměru použít 45 mm široké pláště a rozhodnete-li se jít do 27,5” kol, použít můžete až 50 mm široké pláště.

Vee Tire Co. G-Sport 700x44CVee Tire Co. G-Sport 700x44C

Profil plášťů je určen zejména pro rychlou jízdu po zpevněných cestách. A rychlost je třeba i korigovat, resp. umět také bezpečně zastavit. To dostaly na starost hydraulické kotoučové brzdy Shimano GRX. Výrobce neudává přesnou specifikaci, o kterou řadu se jedná. Ovládány jsou Dual Control pákami řazení, tedy Shimano GRX ST-600. Vpředu i vzadu najdeme 160 mm brzdové kotouče, s montáží na šest šroubů. Hadice i řadící bowdeny jsou vedeny vnitřkem. Platí to samozřejmě i pro vidlici.

Shimano GRX ST-RX600 Dual Control, Hydraulic leversMarin Headlands 1

Zřejmě čekáte i na to, jestli jsme kolo zvážili. Samozřejmě, že ano. Hmotnost pro velikost 56 bez pedálů je 10,23 kg.

hmotnosť Marin Headlands 1, veľkosť 56 cm, 10,23 kg

Fotogalerie

Marin Headlands 1Marin Headlands 1 unboxing
Marin Headlands 1sedlo Marin Beyond Road Concept
Marin Headlands 1Marin Headlands 1

Marin Headlands 1 už čeká na svého dobrodružného majitele. Stačí doplnit vhodná zavazadla a vyrazit na výlet, třeba křížem přes republiku. Rám poskytuje dostatek možností pro převoz potřebných věcí i na několikadenní cyklodovolenou či bikepackingové závody. Jeho doporučená cena je 73 899 Kč, ale v našem MTBIKER eshopu ho najdeš za 2 599 €. Tvá cena se odvíjí od našeho věrnostního programu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Unboxing: Titici ALL-IN - i hliník může být exkluzivní

Hledáš něco, co nemají všichni, něco, s čím se neztratíš v davu? Pokud máš rád ruční práci a ceníš si netuctového přístupu k technologiím, podívej se na tento gravel.
Unboxing: Marin DSX 2 - řešení pro nerozhodné?

Unboxing: Marin DSX 2 - řešení pro nerozhodné?

Víte, jak se řekne na tři písmena kolo, které bude vhodné na cyklostezky, výlety po zpevněných cestách, dojíždění do práce či fitness ježdění? Přece DSX.
Unboxing: Marin Kentfield 1 - „retrobike“ v moderním hávu

Unboxing: Marin Kentfield 1 - „retrobike“ v moderním hávu

Tentokrát si trochu odpočineme od zdvihů a výkonů a místo toho se podíváme na „klasiku,“ se kterou můžete vyrazit ať už na kávu do města nebo na cyklostezku.
keyboard_arrow_up