Unboxing: BULLS Wild Edge Trail - na traily i maratony

Wild Edge Trail kombinuje rychlost XC kola s všestranností maratonce. Vezměte ho na dlouhé výlety nebo na závody. Odměnou vám bude zábava a rychlost.

Lehký karbonový rám s vyváženou geometrií spolupracuje s odpružením RockShox. Kromě toho je zde osvědčená a spolehlivá výbava Shimano Deore XT s řazením 1x12 a s hydraulickými kotoučovými brzdami. Pro maximální volnost pohybu na trailech a sjezdech je samozřejmě nutností teleskopická sedlovka.

Spolu s lehkými koly a plášti od Schwalbe je Wild Edge Trail všestranný terénní závodní stroj, který vám dodá potřebnou rychlost a plynulost na trailech s maximálním sportovním vyžitím. Vyrábí se ve velikosti M, L a XL. Na našem eshopu máme velikost M a na výbavu se detailně podíváme v unboxingu.

Specifikace

  • Rám: Wild Edge Trail, karbonový
  • Vidlice: RockShox SID Select RL-R
  • Tlumič: RockShox SIDLuxe Select+ RL-R
  • Řazení: Shimano Deore XT SL-M8100, rapidfire+, I-spec-EV
  • Přehazovačka: Shimano Deore XT RD-M8100 shadow+
  • Kliky: Shimano Deore XT FC-M8100, převodník: 32 zubů
  • Řetěz: Shimano SLX CN-M7100
  • Kazeta: Shimano SLX 12rychlostní, rozsah: 10-51 zubů
  • Brzdy: Shimano Deore XT BR-M8100, kotouče: 180 mm, Center Lock úchyt
  • Kola: DT Swiss X1900
  • Pláště: Schwalbe Wicked Will EVO, Super Race, TLE-bezdušové, rozměr: 62-622
  • Řídítka: Race Face Turbine, hliníková
  • Gripy: Ergon GA20
  • Představec: Race Face Turbine
  • Hlavové složení: Acros ZS44/ZS56
  • Sedlo: Selle Royal Sirio S1
  • Sedlovka: Limotec Alpha 1 lite, teleskopická, průměr: 31,6 mm, zdvih: vel. S M: 100 mm, L: 125 mm, XL: 150 mm

Geometrie

BULLS Wild Edge Trail geometria

Unboxing

Kromě klasické ochrany rámu je BULLS znám také psychologickou ochranou, a to v podobě kamufláže vyobrazení televizoru s velkou úhlopříčkou na přepravní krabici. Jednoduše proto, aby přepravce manipuloval s krabicí nanejvýš opatrně. Uvnitř je téměř vše chráněno bublinkovou folií, což by v dnešní době, kdy je používání materiálů z obnovitelných zdrojů a minimalizování odpadů téma číslo 1, nemuselo být.


Co se týče montáže, BULLS nenechává téměř nic na našich mechanicích – kromě srovnání řídítek s tímto kolem mnoho práce není. Můžeme se tedy rovnou pustit do prohlídky kola a jednotlivých komponentů.

Zmínili jsme vycentrování řídítek. Ty spolu s představcem pocházejí od výrobce Race Face, z řady Turbine. Šířka kokpitu je 780 mm, což jasně říká, že Wild Edge Trail je stvořen kromě závodění i pro techničtější trailové vyžití. S tím úzce souvisí také teleskopická sedlovka Limotec Alpha 1 Lite – pro velikost rámu M se zdvihem 100 mm. Na jejím konci pak najdeme sedlo Selle Royal Sirio S1.

Race Face TurbineLimotec Alpha 1 Lite, Selle Royal Sirio S1

Po odstranění všech ochranných prvků se můžeme pustit do vážení. Po zavěšení na váhu se hmotnost ustálila na 12,44 kg.

hmotnosť BULLS Wild Edge Trail
Pohon a větší část převodových komponent tvoří osvědčená a skvěle fungující sada Shimano Deore XT. Zahrnuje nejen samotné řazení a přehazovačku, ale také kliky, které jsou osazeny 32 zubovým převodníkem. Řetěz a kazeta jsou již ze sady SLX, která je v podstatě stejně spolehlivá jako XT, ale má o něco vyšší hmotnost.

Shimano Deore XT RD-M8100 shadow+, Shimano SLX 12-speed 10-51TShimano Deore XT FC-M8100

Abychom zůstali ještě u komponentů Shimano XT, přejdeme ke brzdám. „XTčkové“ brzdy není třeba asi nikomu představovat. Vynikají vysokou účinností, výbornou modulací, jakož i více možnostmi nastavení. Spolupracují se stejnojmennými kotouči s technologií Ice Tech Freeza a průměrem 180 cm vpředu i vzadu.

Shimano Deore XT BR-M8100Shimano Deore XT BR-M8100

V původní specifikaci byla kola MAVIC Crossmax. Byly však zřejmě z důvodu dostupnosti nahrazeny koly DT Swiss X1900. Obuty jsou v pláštích Schwalbe Wicked Will. Jedná se o verzi se směsí speedgrip s hnědou bočnicí, které lze používat i jako bezdušové.

Schwalbe Wicked Will 29x2,35” TLE Addix Speed, DT Swiss X1900Schwalbe Wicked Will 29x2,35” TLE Addix Speed, DT Swiss X1900

Jednou z hlavních věcí, která jistě zajímá potenciální zájemce, je odpružení. U BULLS Wild Edge Trail si ho vzal na zodpovědnost výrobce RockShox v podání vidlice SID Select RL-R a tlumiče SIDLuxe Select+ RL-R. Obě jednotky pružení disponují spojeným uzamykáním pohodlně z řídítek. Zdvih vidlice je 110 mm a zadní stavba disponuje zdvihem 100 mm. Sportovní posed a geometrie zahrnují hlavový úhel 67° a úhel sedlové trubky 73°.

RockShox SID Select RL-RRockShox SIDLuxe Select+ RL-R

Pokud je něco, co na tomto kole zaujme, je to design tohoto celokarbonového rámu s vnitřním vedením kabeláže. Jemně šedá barva podkladu je vkusně doplněna decentní grafikou znázorňující hory – místo, kam toto kolo jednoznačně patří. Zbytek doplňují menší černé nápisy, které ladí k černým komponentům. Celek působí uhlazeně a zároveň dostatečně sportovně.

BULLS Wild Edge Trail 29BULLS Wild Edge Trail 29

Zaujměte sportovní posed, postavte se na start nějakého maratonu a vyrazte dopředu. Díky ideálnímu poměru rychlosti, stability a hravosti si užijete moderní cross-country tratě i nástrahy maratonů, které vedou hřebeny nebo traily. Doporučená maloobchodní cena je 118 999 Kč a najdete ho na MTBIKER eshopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Unboxing: Haibike Nduro 6 - mullet do těžkého terénu

Unboxing: Haibike Nduro 6 - mullet do těžkého terénu

Hledáš ebike na ty nejtěžší traily, enduro závody a zdolávání náročného terénu? Možná právě Nduro bude pro tebe to pravé. Jsi zvědavý na výbavu? Čti dál.
Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Zažijte rychlost ve stoupáních a úsměv na tváři cestou dolů. Klidně i několikrát po sobě. Dostatek výkonu a jízda plná zábavy jsou hlavními rysy modelu Trance X E+ 3.
keyboard_arrow_up