Pojeďte do Velkých Karlovic na Noční stopu Valachy, do 28. 1. je zvýhodněné startovné

Pojeďte do Velkých Karlovic na Noční stopu Valachy, do 28. 1. je zvýhodněné startovné

Namažte běžky, přibalte čelovku a vzhůru do Velkých Karlovic!

Už v sobotu 3. února se tu uskuteční tradiční Noční stopa Valachy, běžkařský závod s jedinečnou atmosférou, která vás zaručeně nadchne. Ještě do 28. ledna můžete využít levnější startovné a registrovat se výhodněji. A nezapomeňte vzít i děti! Pro ně se chystají kratší závody ještě před setměním a v cíli je čeká perníková medaile. On-line registraci najdete zde.

Noční stopa Valachy

Noční stopa Valachy má opět start i cíl u karlovického hotelu Galik, v jehož útrobách se také můžete pohodlně převléknout, zahřát i občerstvit.

Děti závodí na kratších trasách ještě za denního světla od 16 hodin, po nich v 18 hodin nastoupí do stopy dospělí. „Start závodu nejen dospělých, ale i dětí je intervalový, což je pro všechny maximálně komfortní. Dospělí mají na výběr dvě distance – jeden okruh na 7,5 kilometrů nebo dva okruhy v délce 15 kilometrů. Závodí se klasickou technikou a u dospělých je povinnou výbavou čelovka,“ zdůrazňuje Bohuslav Komín, hlavní organizátor DATART Valachy tour a Dětské Franz Josef Kaiser Valachy tour.


A na co se ještě můžete při Noční stopě Valachy těšit? Třeba na setkání se zajímavou a inspirativní sportovní osobností. Startérkou Noční stopy Valachy totiž bude Eva Vrabcová Nývltová, trojnásobná účastnice zimní olympiády, jejím největším úspěchem bylo skvělé 5. místo v roce 2014 v Soči. Eva se postaví i na start, takže s ní můžete poměřit síly. A ještě předtím, od 13 hodin, zve nejen účastníky závodu na krátké vyjetí ve stopě. Ideální příležitost potrénovat s osobou z nejpovolanějších a třeba od ní vyzvědět tipy k tréninku či technice. Počet míst vyjížďky je omezený, registrujte se zdarma zde.

Na své si na Noční stopě Valachy přijdou závodníci i jejich nesportující doprovod. Zábavu nabídnou stánky partnerů, soutěžní „ponožková“ výzva pro každého, u hotelu Galik bude on-line živé vysílání se záběry z trati, testování běžek YOKO nebo zábavní zóna s Datartem. Kdo ze závodníků bude potřebovat na místě servisovat a namazat běžky, může se zastavit na stánku HYRA SPORT.

Noční stopa Valachy

Noční stopa Valachy je součástí sportovního seriálu DATART Valachy tour, který letos vstupuje již do svého 12. ročníku. Zahrnuje čtyři závody v různých disciplínách během všech ročních období: po běžkách bude následovat triatlon Valachy man (včetně kategorie XTERRA), maraton horských kol Bike Valachy a závod v terénním běhu Běhej Valachy.

To vše v krásné přírodě a členitých terénech Velkých Karlovic a okolí. Součástí jsou vždy i dětské závody ve stejných sportovních disciplínách. Jejich titulárním partnerem a podporovatelem je značka Franz Josef Kaiser.

Noční stopa Valachy

Co je ještě dobré vědět:
  • Registrujte se do všech závodů Valachy tour už teď bez obav, že vám do toho nakonec něco přijde. Startovné dospělých je automaticky pojištěno na storno ve spolupráci s pojišťovnou Kooperativa.
  • Věnujte startovné jako dárek. V e-shopu Valachy tour najdete poukazy na všechny závody včetně Valachy mana.
  • Prodlužte si návštěvu závodu o krátkou dovolenou. V blízkém Spa hotelu Lanterna ještě mají volné pokoje, po závodě si můžete užít prvotřídní wellness, saunové rituály, exotickou masáž a prvotřídní jídlo. Více se dozvíte zde
  • Potřebujete si před závodem doplnit sportovní výbavu? Využijte speciální slevu u partnera HYRA SPORT v jeho e-shopu. Kód a další info najdete zde

Zdroj fotografií: archiv pořadatele
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Noční stopa Valachy i přes nedostatek sněhu bude: přesune se do biatlonové arény

Noční stopa Valachy i přes nedostatek sněhu bude: přesune se do biatlonové arény

Běžkařský závod Noční stopa Valachy, který byl kvůli nedostatku přírodního sněhu málem zrušen, se nakonec v sobotu 3. února ve Velkých Karlovicích přece jen uskuteční. Díky nabídce místního biatlonového klubu a obce Velké Karlovice se pro tentokrát přesune do karlovického biatlonového areálu s uměle zasněžovaným okruhem.
Valachy tour přilákala dva tisíce sportovců, dvanáctý ročník odstartuje Noční stopou Valachy

Valachy tour přilákala dva tisíce sportovců, dvanáctý ročník odstartuje Noční stopou Valachy

Téměř dvě tisícovky sportovců se během roku 2023 zapojily do DATART Valachy tour, tradiční série sportovních akcí na Valašsku. Do nadcházejícího dvanáctého ročníku seriál vstoupí v sobotu 3. února 2024 populárním běžkařským závodem Noční stopa Valachy ve Velkých Karlovicích.
BLINDURO 2023: Jaké bylo a který závod byl nejlepší?

BLINDURO 2023: Jaké bylo a který závod byl nejlepší?

Vzhledem k tomu, že jsem loňský rok absolvoval všechny závody série Blinduro (kromě jeho gravel odnože), rozhodl jsem se Vám sepsat zážitky a dojmy z pohledu průměrného hobby jezdce, pohybujícího se na konci první poloviny startovního pole.
keyboard_arrow_up