Adrenalinové centrum Karviná: zajezdit si pod střechou

Nemusíte být pouze příznivci freestylových disciplín abyste navštívili karvinské Adrenalinové centrum.

Pokud vás trápí zimní období zavřených bikeparků, chtěli byste si prostě zaskákat či vyzkoušet vysněný trik, pak jste také na správném místě. Jedná se o krytý skatepark, kde se lze s trochou omezení svézt i na celoodpruženém enduro kole.

Halu naleznete v areálu Kovony na adrese Sportovní 898/4 vedle fotbalového hřiště. Otevírací doba areálu je pro všechny dny rozdělena na denní ježdění (8:00 - 14:00) a večerní ježdění (16:00 - 20:00). Zejména ve všedních dnech se na tuto otevírací dobu ale nevyplatí spoléhat, proto vždy předem volejte správci, abyste se ujistili, že bude hala opravdu otevřená (telefonní číslo je zveřejněno na webových stránkách areálu adrenalinovecentrum.cz).


Co se překážek týče, naleznete zde na ploše 800 m2 širokou škálu možností a kombinací průjezdu. Jednou z nejvyužívanějších je místní funbox s vyvýšeným resi dopadem (kdy dopadáte na měkkou vrstvu gumy). Potřebnou rychlost naberete z cca 5 metrů vysokého rozjezdu. Za resi dopadem pak následuje otáčecí rádius s možností bočního resi dopadu. Zpátky k rozjezdu se můžete vracet přes pyramidu (lemovanou malým wallridem) až k rádiusu pod rozjezdem (z plošiny rádiusu se na rozjezd dostanete pomocí schůdků).


Využít lze také spinu (překážka, která je z obou stran tvořena rádiusy, spojených krátkou plošinkou), která se nachází v prostřední části parku a umožňuje tak přejet na druhou stranu haly. Tu reprezentuje část s foampitem (skok do molitanové jámy). Rozjezd na foampit představuje funbox a otáčečí vertový rádius.

Pokud se tedy chcete na foampit rozjet, je ideální sjet z funboxu směrem k vertovému rádisu, v tom se co nejvýše otočit, skočit funbox a pokračovat k samotnému foampitu. Rychlost na foampit lze však získat i bez skočení funboxu, tak že se z jeho plošinky prostě rozšlapete. Napravo od foampitu se dále nachází nepříliš využívaná minirampa.


Hala tedy poslouží všem, kteří rádi posunují své vlastní hranice. Ideálním náčiním je zde samozřejmě freestylové kolo (jak BMX tak i MTB), s trochou omezení ale i kolo celoodpružené. Velkou část návštěvníků pak tvoří jezdci na freestyle koloběžkách. O víkendech je zde zejména v zimních období doslova narváno, proto z vlastní zkušenosti doporučujeme přijet spíš ve všední den.


Pokud se v popisu překážek tak trochu ztrácíte a rádi byste se zorientovali v jednotlivých tricích, nevěšte hlavu a sledujte dál MTBIKER. Brzdy vám na toto téma přineseme speciální článek.
Zdroj fotografií: archiv autora
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
VojtechMTB94 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Dream Hall Valašské Klobouky - ideální místo pro freestyle (nejen) v zimě

Dream Hall Valašské Klobouky - ideální místo pro freestyle (nejen) v zimě

Zima byla letos sice velice mírná a většina z nás už zahájila sezónu. Každopádně, pokud zrovna počasí nepřeje, je zde stále možnost indoor ježdění – alespoň toho freestylového.
Barcelona: bikepark La Poma a další cyklistické atrakce

Barcelona: bikepark La Poma a další cyklistické atrakce

Letošní zima byla velice mírná a tak nebyl problém s ježděním v našich končinách. Myšlenka návštěvy Barcelony a nedalekého kultovního bikeparku La Poma mě ale lákala už dlouho.
Cyklo aréna Vysočina: pro každého něco

Cyklo aréna Vysočina: pro každého něco

Viděli jste záběry ze světového poháru horských kol v Novém Městě a říkali jste si, že všechny ty rock gardeny, to je přesně pro vás? Nebo jste si naopak s hrůzou v očích pomysleli, že k takovému místu se radši ani nepřiblížíte? Mám dobrou zprávu pro všechny: v Novém Městě si každý najde to své.
keyboard_arrow_up