Jak účinně bojovat proti větru a chladu

Na teplé počasí si musíme ještě nějaký ten pátek počkat, ale jezdit nám nikdo nezakazuje. S kvalitní výbavou se to dá vždy.

Roeckl Rofan - 1499 Kč


Protože se při cyklistice dlaně hýbou asi nejméně, je jejich ochrana o to důležitější. Rukavice Roeckl Rofan ji zajišťují zejména materiálem Gore-Tex Infinium™ Windstopper® v kombinaci s ochrannou manžetou, takže teplo neuniká ven. O pohodlí se stará výplň Flex-Foam společně s polstrováním Roeckl Comfort-Innovation. Samozřejmostí jsou reflexní prvky nebo možnost ovládání telefonu. Cena rukavic je 1 499 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Force Over - 499 Kč


Návleky na tretry nejsou jen ochrana proti chladu. Otevírají mnoho možností ježdění, nevyjímaje ani déšť nebo sníh. Návleky Force Over jsou vyrobeny z 3 mm silného neoprenu. Aby byla zajištěna delší životnost, jsou špičky návleků vyztuženy kevlarem. O bezproblémové navlékání a upínání se stará zip v kombinaci se stahovacím páskem. Tento pásek i další detaily návleků jsou z reflexního materiálu. Cena návleků je 879 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Shimano Wind Control - 729 Kč


Rukavice Shimano Wind Control jsou praktickým kouskem výbavy, využitelným za mírně chladných podmínek. Proti větru a chladu bojuje vnější tkanina ve spojení s tenkou vnitřní vložkou a membránou. Pro jistější vybírání zatáček a kontrolu nad kolem je dlaň potažena silikonem a anatomicky tvarovaná. Nechybí ani speciální potah na palci pro ovládání dotykového displeje nebo bezpečnostní reflexní prvky. Cena rukavic je 869 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Alé Klima Man 2199 Kč


Nejteplejší termoprádlo v celé nabídce této italské značky. Vděčí za to zejména neobyčejně teplému a výborně izolujícímu materiálu. Tkanina Nilit Heat, ze které je termoprádlo vyrobeno, v sobě spojuje lehkost a s ní spojenou prodyšnost, ale zároveň odolnost a skvělou termoizolaci. Za každých podmínek přilne k tělu a zachovává pocit suché pokožky, navíc s deodoračním efektem. Cena termoprádla je 2 199 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Craft ADV Offroad SubZ - 3149 Kč


Švédský kousek najde své uplatnění při horské cyklistice nebo při rychlé jízdě na gravelu. Ať už bude volba kola jakákoliv, rozhodující jsou podmínky, a tyto kalhoty toho snesou mnoho - od větru a chladu až po déšť či sníh. Kromě zateplení se tu totiž nachází větru a částečně i vodě odolná membrána Ventair X a voděodolné lepené švy. Navíc jsou za účelem vyšší odolnosti strategicky vyztužené. Jejich cena je 3 749 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Sportful Infinium - 1469 Kč


Cyklistické návleky Sportful Infinium jsou určeny pro silniční cyklisty, kteří si od “žiletky” nechtějí odpočinout ani v zimě. Jsou vyrobeny výlučně z materiálu Gore-Tex® Infinium™, díky kterému jsou návleky odolné vůči vodě i větru. Spodní část je flexibilní, aby co nejlépe dosedla na tretru. Pohodlné je i nasazování za pomoci zipu na boční straně. V zadní části návleků se nacházejí i reflexní detaily. Cena za pár je 1 999 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Craft ADV SubsZ Siberian 2 - 1149 Kč


Rukavice od výrobce Craft se hodí pro ty nejmrazivější zimní výjezdy. Vnější strana rukavic je vyrobena ze softshellového materiálu s membránou Ventair Wind, zatímco uvnitř se nachází fleecová podšívka zajišťující tepelný komfort. Ergonomický střih je zakončený manžetou na suchý zip, díky které rukavice dokonale padnou. Na prstech se nachází protiskluzový silikonový potah. Cena za pár je 1 369 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

ASSOS Spring/Fall - 1099 Kč


Návleky na kolena jsou skvělým pomocníkem, když se zima chystá dát své poslední “sbohem”. Největší výhodou návleků je jejich všestrannost - je možné je použít nejen v přechodných a chladných podmínkách, ale i později za letních dní. Důvodem je zejména výborný odvod vlhkosti, díky kterému v zimě hřejí a v létě chladí. Kromě toho poskytují ochranu proti UV záření a rovněž i kompresi. Jejich cena je 1 119 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Pokud tě zajímají i další kousky, které tě ochrání v nepříznivých podmínkách před chladem, stačí navštívit náš MTBIKER shop.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
keyboard_arrow_up