Slavex trails – nováček mezi trail parky

V Bílých Karpatech, nedaleko města Slavičín a pouhých 5 km vzdušnou čarou od hranice se Slovenskem, se v nenápadném lesíku rozprostírá nově zbudovaný trail park.

Univerzální trailová lokalita pro všechny bikery, kde najdete dva traily modré a červené náročnosti s celkovou délkou necelých dvou kilometrů. Trail krajem lesa doplňuje nově vybudovaná asfaltová cyklostezka, která usnadňuje výjezd na start, a přispívá tak k vyšší bezpečnosti na trailu.


Co vás čeká

Modrý trail s vysokými a rychlými klopenkami, kde najde tu pravou flow jak začátečník, tak i ostřílený biker, dostal od místních riderů přezdívku užovka. Červený trail lišák. Už podle přezdívky je znát, že na tento trail je potřeba mít nějaké ty zkušenosti. Charakterizuje ho skok přes díru, na který narazíme na začátku trailu. Taky velké klopenky, lavice a v neposlední řadě dva dropy. Značí to, že půjde o nekompromisní zábavu. Zázemí na začátku samozřejmě nesmí chybět. A pro potěchu oka stojí za to ještě připomenout i krásné výhledy do malebné krajiny Bílých Karpat, které lze z trailů spatřit.


Jak to začalo?

Jen krátce k historii trail parku ve Slavičíně. Myšlenka, kterou nosili dva strůjci - zakladatelé delší dobu v hlavě, se začala realizovat minulý rok na podzim, kdy se vyhlašovaly dobrovolné brigády. Místní nadšenci, ale i lidé z okolí přišli pomoct a dodali naději na úspěch. Chodila vždy větší parta kamarádů, která budovala to, o čem se jí dřív jen zdálo. Po necelém půl roce pilné práce bylo hotovo. Po namáhavém půl roce, do kterého byla zapojena dřina a cílevědomost. Na pomoc přijela i technika. Všechno šlo podle plánu.


Nakonec, nebo spíše na začátek, byla uspořádána řádná otvíračka se vším všudy. S živou hudbou, s občerstvením i s možností si koupit něco na sebe. Uskutečnil se i 1. ročník funrace závodu pro všechny kategorie. Byla to povedená akce, která přiblížila traily místním bikerům, ale i těm, kdo přijeli zdaleka. A tak začal trail žít.

>

Okolí

Poblíž Slavičína najdeme další podobné lokality - namátkou např. Klobucké stezky, Trail u Jericha nebo Bike arénu Vsetín. V blízkém okolí Bílých Karpat je nádherná příroda, která zdobí nadupané trailové lokace, jako například Slavex Trails, které rozhodně stojí za návštěvu.


Plány do budoucna

Mluví se o vybudování pumptracku, který by měl být v blízkosti trailů. Pomohl by tak k rozvoji techniky a k celkovému zlepšení sebejistoty. Co bylo v plánu, a už probíhá, jsou bike kurzy jak pro děti, tak i pro dospělé. Certifikovaní instruktoři pomohou a dají základ pro jízdu na trailech. Lze si také zařídit i individuální výuku. Je jen na vás, co si vyberete.

Všechny informace najdete i na stránce trailcentra.

Autor foto: archív redaktora
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Beskydský masakr… radost ze sebezničení

Beskydský masakr… radost ze sebezničení

Rád se toulám po Beskydech na bajku. Ono se to docela nabízí, mám je za rohem, takže stačí párkrát šlápnout a jsem tam. Beskydy poskytují, co se cyklistiky týče, naprosto luxusní podmínky.
Cyklo aréna Vysočina: pro každého něco

Cyklo aréna Vysočina: pro každého něco

Viděli jste záběry ze světového poháru horských kol v Novém Městě a říkali jste si, že všechny ty rock gardeny, to je přesně pro vás? Nebo jste si naopak s hrůzou v očích pomysleli, že k takovému místu se radši ani nepřiblížíte? Mám dobrou zprávu pro všechny: v Novém Městě si každý najde to své.
Unboxing: Giant Stance E+ 2 - „elektroparťák“ na traily

Unboxing: Giant Stance E+ 2 - „elektroparťák“ na traily

Výkonný motor, snadné ovládání a citlivé odpružení posunou vaše hranice ježdění, zábavy a dobrodružství na zcela novou úroveň. My se nyní podíváme, jak je vybaven.
keyboard_arrow_up