Ještěd

Přidat foto

Sobota (8.6.) – Praha – Brandýs – Mladá Boleslav – Mnichovo Hradiště – Český Dub – Ještěd. Na Ještěd těsně pod 7 hodin, pak chvíli prohlížení a sjezd ke kamarádovi na přespání. 123km, 1200m. Až do Českého Dubu jsem zvládl držet celkovou rychlost 20km/h což mě dost překvapilo. Stoupání na Ještěd překvapivě v pohodě. Vezl jsem zbytečně mnoho vody (na celou cestu + rezervu kdyby bylo horko), po cestě, např. v Boleslavi, jsou pítka a navíc si stejně chci koupit sladkou minerálku/ovocný Birell.

Neděle – Stráž pod Ralskem – Mimoň – Doksy – Mělnické Vtelno – Kostelec nad Labem – Praha; 6h40min. 122km, 550m. Došlo mi jídlo a v neděli večer je v tomto kraji otevřeno překvapivě málo obchodů.

https://www.strava.com/…/11606788715

https://www.strava.com/…/11614806990

(časy na screenshotu jsou UTC)

(vloženo 13.6.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Karbic
Karbic

dnes 08:06

Taky jsem měl ve stejný den stejný nápad. Co se týče pitného režimu, vyjel jsem s dvěma velkými bidony jonťáku a cestou dal oběd v Hamru na Jezeře – k němu jedno pomelo-grep, potom na Ještědu kombo kofola + pomelo-grep a pak cestou zpět měli v nějakém infocentrum (asi pod hradem Zvířetice) ceduli chlazené nápoje, tak jsem zastavil, ale jediný chlazený nápoj byla voda z lidlu, což mě v té chvíli taky uspokojilo.

Potom jsem nechtěl jet přes Benátky na Brandýs, tak jsem vystoupal kolem hradu Stránov na náhorní plošinu a nabral směr Kostelní Hlavno, odtud na Dřísy, kde byl stánek se zmrzlinou, ale k pití měli jen malou fantu, tak jsem ji vdechnul a po 150 metrech za rohem objevil viet-večerku, kde měli v lednici polotmavý birell – no, po tý fantě skončila polovina v bidonu a cestou přes Kostelec nad Labem jsem to usrkával. Domů jsem nakonec přivez asi 2 deci toho teplýho jonťáku, s kterým jsem ráno vyrážel.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

17.6.24 06:21

JendaH: krásná práce! Gratulace k výkonu. S vodou je to problém, jsou v podstatě tři možnosti

  • 1. spoléhat se na studánky
  • 2. vyprosit u někoho po cestě
  • 3. hydrovak (vopruz, ale je to taky možnost)

Pak už jen benzínky a automaty…

Reagovat
bara2
bara2

16.6.24 21:02

Podepisuji se pod Alese007 :-) Taky bych někdy chtěla na Ještěd! Pěkný výjezd jsi podnikl.

S pitnou vodou je to u nás špatné, zvlášť na Vysočině, můžeš jezdit celý den a na vodu nenarazíš. Na studánky v mapách se nedá spolíhat, ani k nim většinou asfalt nevede. Většinou prostě vyprosím, když někoho vidím na zahradě u domu.

Reagovat
Radez
Radez

14.6.24 19:13

Jako rozumím tomu se zeptat v krizi, ale normálně chci valit a prostě rychle nabrat vodu a pálit dál. Takže tento způsob nezařazuju do svýhobstandardního repertoáru pojezdu. O tom v MB sem nevěděl.

Nějak sem nedávno zase zkoušel estudanky a nějak mi ta apka kravila, tak sem tonodinstalil.

Reagovat
Ales007
Ales007

14.6.24 19:12

Jj, moc pěkná jízda! ;-) Ještěd bych chtěl taky někdy vyzkoušet.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

14.6.24 14:54

Super pojezd! GJ! ;-)

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

14.6.24 13:26

To je sranda 8.6. to samy akorat teda Pha Jested Pha. Stejnej problem s vodou za Belou…Kamaradka se pridala v Dubu:)

Reagovat
jecnak
jecnak

14.6.24 12:09

Jak píše JendaH, na vodu je často nejlepší zeptat se někoho přes plot na zahradě. Často dostaneš třeba šťávu nebo pivo :-) a ještě si pokecáš.

Reagovat
JendaH
JendaH

14.6.24 11:59

Radez: Konkrétně tohle v MB (teče dostatečně do výšky aby tam šla dát lahev); mapy.cz jich v MB ukazují několik (kategorie „pitná voda“). Cestou zpátky pak pro změnu pak https://www.eko-voda.cz/ a Kostelci nad Labem. A taky se dá na benzínkách na záchodě (zejména na menších/neznač­kových – na větších hrozí že mají natvrdo teplou) a jednu jsem poprosil nějaký dámský debatní kroužek na zahradě rodinného domku (jsou tady lidi co tohle dělají pravidelně).

Reagovat
vapes
vapes

14.6.24 07:11

Radez: Pokud vím, tak pítka jsou po cestě z Prahy jen v Mladé Boleslavi (ale to se musí přes město) a v Brandýse. Nezbývá, než se napít na Výpřeži, případně nahoře na Ještědu a potom krámy ve vesnicích cestou.

Reagovat
Radez
Radez

14.6.24 07:03

Pítka, ze kterých se dá od silnice napustit? Vede k nim asfalt?

Přesně tohle sem kdysi řešil na stejné cestě. V Osečné sem šel kus mimo silnicu, abych tam u pramene skoro bojoval :-) s nutrií, aby mě nechala si nabrat vodu. Cestou zpět sem kdesi nabíral u Mladé Boleslavi.

Chtěl sem to zajet v horku na dvě flašky – tam a zpět bez obchodu.

Reagovat

Další galerie z kategorie

zbyslavjak 0
dodoslovensko 3
bara2 15
hawrda 10
FreeBoy 5
miťo 14