Červená Lhota, splněno!

Přidat foto

Labská dvojka pod HK

(ve)Přelouč

mlha mizí

pobavilo

Golčův Jeníkov

Hliník se odstěhoval do ...

další obec z onoho filmu

vodní plocha u...

...Pelhřimova ("běž se tam podívat, do čeho jdeš")

porostlá zastávka

klasické fotomísto

JE Temelín

ta panoramata

úzkorozchodná železnice

parádní okreska bez aut

hrad Lipnice

Světlá n. S.

záchrana v cukrárně

trochu to štíplo

Dlouho byla naplánovaná v mapách(tečka)cz. Středa, jediný den v týdnu bez deště. Ráno mlha jako mlíko, celých 30km, mokrej jako myš a vycíděné kolo špinavé jako čuník. Za Přeloučí konečně azuro. Cesta naplánovaná po okreskách, Continentaly GP 5000 šíře 32mm a sedlovka Ergon CF Allroad se snaží co mohou. Rám ICAN AC388 jede dobře, ale je to hbitá cyklokroska, skvělá do zatáček, jinak trochu neposedná. Giant TCX Advanced Pro s položeným úhlem řízení je proti ní zájezdový autobus. Za Humpolcem začínají brdky nahoru a dolů. Obchody na venkově jsou průšvih. Prostě nejsou! Až v Nové Cerekvi za Pelhřimovem nacházím hned dva konzumy (ve městě kolo před obchodem nenechám). Nejvyšší čas. Všude bylo liduprázdno a nebylo komu říci o vodu. Červená Lhota je k mému překvapení velmi maličká obec. Oblíbené fotomísto před mostem je v rekonstrukci, ale dole u rybníka na silnici je to stejně hezčí pohled. Potkávám krajany z rodné Plzně. Není čas ztrácet čas a jedu domů. Opět problém s vodou. V Josefodole oslovuji pár dědoušků a jeden mi natočí vodu. Lahve bez víček mi nese tak, že v nich vymáchá prsty :D Pohled na jeho nehty není nic hezkého. Přesto poděkuji a za obcí lahve vylévám. Oáza pro mne byla až v cukrárně na náměstí, Golčův Jeníkov. Dvojité kafe, dortík, Kofča a kohoutková voda do bidonů. Silnice se začíná rovnat, jak je to u nás v Polabí zvykem. Hrazdička na řidítkách se hodí. Dlaně si odpočinou a je možné jet trochu rychleji. Stihl jsem to s rezervou do tmy. Až na dva kretény na kruháči a jednoho týpka v dodávce, který mě natlačil na krajnici, to byl fajn švih.

(vloženo 30.5.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

6.6.24 22:03

Já právě po takovýchhle celodenkách prakticky nespím. A tepy mi jedou až do rána, klidně 70 furt.. Holt stáří asi :-D

Reagovat
miťo
miťo

6.6.24 19:15

Díky za komentář mamko. Když přijedu domů, většinou vana, něco sníst a do postele. Po Červené Lhotě jsem usnul dobře. Ale po delších švihách v délce den-noc-den mám pak někdy problém usnout.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

6.6.24 18:00

Pořádná jízda, to sis dal do těla!

Výluh z dědkovských nehtů pobavil, to bych teda taky nedala :-D

Jinak souhlasím, že na těchhle „nenormálních“ vzdálenostech ani není hlad, asi nějaký nouzový mód nebo co. Stačí (spíš „stačilo“, už jsem nejela dlouhou hodně dávno) hlavně pít cukry. Nebo snad radši napíšu MNĚ stačilo, ať nespustím zase nějakou děsnou debatu :-D

Dotaz: když přijedeš domů, padneš a spíš nebo ti ještě dojíždí adrenalin, endorfin, laktát nebo já nevím co? :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.6.24 18:00

Miťo, skvělá práce! Ten výčet jídla je ohromující, respekt za vzdálenost, protože tohle už dalece převyšuje bežnej level.

Reagovat
Jano86
Jano86

1.6.24 05:55

Moc hezky pribeh!rano na kole ma svoje čaro!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

31.5.24 09:24

JJ, Baruš, ty veřejná pítka jsou super, jen třeba v Blansku to mají tak hloupě udělané, že z toho bidon prostě nenabereš :-)

https://mapy.cz/s/lozujaraze

Reagovat
adam320
adam320

30.5.24 22:34

Dekuju moc za odpoved. A preji hodne dalsich km, coz ve tvym pripade bude tak jako tak:)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

30.5.24 21:25

Kvalitka a dvojka boží,GJ.

Reagovat
bara2
bara2

30.5.24 21:12

Pěkná třístovka. První fotka je z toho správného místa, tam to kolu sluší! :-)

S vodou je to u nás blbé, zvlášť v oblastech, kde Coopy zavírají v sobotu v poledne, hospody otvírají až k večeru a na benzínku nenarazíš, to pak taky vyhlížím někoho u domu, abych mu řekla o vodu. Ale v Rakousku jsem si všimla, že mají kohoutky s pitnou vodou na veřejně přístupných místech a mají je i vyznačené na turistických mapách. Cestou na Staatz jsem dva otestovala a byly funkční, to se bude cestou do Vídně hodit ;-)

Reagovat
miťo
miťo

30.5.24 19:55

adam320: díky. Dva bidony po 0,75 litru mi stačily až do Nové Cerekve (133km). Tam 1 litr plnotučné Coca Coly a doplnění bidonů. Pak mi chyběla voda, až v Golčově Jeníkově komplet doplnění lahví, které jsem cestou domů téměř vypil a 1 litr Kofoly na místě. Nebylo horko, jinak by to bylo mnohem víc. Ráno byla zima a mlha, tak jsem spíš potřeboval na malou. Měl jsem vzít 2 x velké litrové lahve (viz chybějící benzinky), ale košík na sedlové trubce je výš než u Giantu a měl jsem obavu, že budu škrtat lýtky. Jídlo: čtyři krajíce chleba, večer před jízdou lehce v toustovači, mezi nimi česneková pomazánka, mrtě plákového Eidamu a kvalitní šunky. Tuším čtyři až šest sušenek velikosti Tatranek, dvakrát Kitekat, dva banány a dortík v cukrárně. Na konci jsem cítil potřebu něco sníst, ale finální páďo se podařilo dojet. Nicméně jet dál, musel bych řešit jídlo včas. Chyběla mi Mana, když je člověk zataženej, musí se do jídla nutit, ale tekutou stravu vždy vypiju.

V horku není problém se dostat s příjmem tekutin na dvojnásobek.

Reagovat
adam320
adam320

30.5.24 19:18

Muzu se zeptat, kolik vody a jakych dalsich napoju plus potravin za takovou cestu spotrebujes?

Klobouk dolu

Reagovat
jecnak
jecnak

30.5.24 16:20

Díky. Mám tam nakliklý brevet – přes hráz.

Reagovat
miťo
miťo

30.5.24 14:53

Jecnak: silnice po hrázi rybníka je v poho. Jen kamenný most vstupu do zámku je v rekonstrukci, ale otevřený.

Reagovat
jecnak
jecnak

30.5.24 14:30

Miťo, hráz je tedy neprůjezdná?

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

30.5.24 14:15

Luxusní výlet . Krásná místa jsi projel a stylově do středu ve středu :-)

Reagovat
miťo
miťo

30.5.24 11:04

Benzinly jsou fajn, ale žádná tam nebyla. Jel jsem totálníma dírama. Mimo jedné u Humpolce na D1, ale zkus tam zezadu přijít s kolem, už vidím to divení :D

Hrazdička je

https://www.kupkolo.cz/…rna_z117942/ a pod ní 4cm nástavec

https://www.kupkolo.cz/…rna_z108988/

jen polštářky jsem dal větší z jiné hrazdy. Díky tomu zvednutí o 4cm nepřijdeš o horní úchop řidítek a nezničíš si krční páteř z agresivní aero pozice.

Kožíšku ano, hlavně jeden ten týpek když zastavil, potvrdil mi, že mě viděl a tlemil se, že mám jezdit víc opatrně. Povídám mu že mám kameru, na ní záznam včetně jeho obličeje a že to předávám PČR. Najednou se přestal tlemit :D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

30.5.24 10:24

Proto, já v základu prdím na obchody a vyhledávám benzinky. Stojí to tam o něco víc než v obchodech, ale má to i své výhody ty benzinky, třeba rychlý nákup. Chlazený pití. Miťo ty taky umíš vulgárně nadávat- to jsem nevěděl.

Reagovat
LM
LM

30.5.24 09:59

Ta hrazdička vypadá dobře. Co to přesně je?

Reagovat
MichalOld
MichalOld

30.5.24 09:53

Nádhera, Když si někdy říkám lidem o vodu, tak se vždycky modlím, aby to nebyl nějakej anti biker, a neplivnul mi do toho. No radši na to nemyslet… :))

Reagovat
vapes
vapes

30.5.24 08:45

Hrozná dálka, smekám. S obchody je to venku fakt těžké, už si je plánuji dopředu, desítky kilometrů často nic není, někdy je v městečkách pítko a také mám přísná kritéria, malý krámek, vesnice bez spoluobčanů a bytelné zábradlí. Čert vem kolo, ale jak bych se pak dostal domů?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

30.5.24 08:26

Super, ČL se počítá! S tím dědulou si pobavil, nejsi ty nějakej moc cimprlich? :-D Beztak člověk z těch bidonů cestou požere svinstva! Čislo parádní, jen tam chybí 2 desetinky, tak třeba příště? DP! ;-)

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

30.5.24 08:09

Martine, ty jsi zvíře…:-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pi†el 10
vapes 21
Zdenda07 3
zbyslavjak 12
dodoslovensko 5
bara2 16