Flubber

Přidat foto

Po dlouhý době se stalo to, že jsem musel dát obě kola na servis. Naštěstí jsem si mohl vypůjčit tuto zelenou raketu. Bohužel jsme spolu strávili jen tři dny, tři parádní odpoledne (žena snad odpustí)

EAGLE TRANSMISSION poprvé jsem držel v ruce bajka s tímto řazením, přestože AXS vozím už druhou sezonu. Funguje stejně blbuvzdorně jako jeho předchůdce, ale za co by měl designér SRAMu, odsouzený na doživotí je ta odporná brambora na řídítkách. Když pominu to, že na AXS mám nastavené řazení opačně tak ta ergonomie toho ovladače je fakt hell a nemožnost ovládat řazení i ukazovákem je zlo!

Co se týče jízdních vlastností jsem narážel akorát na obutí (Renegade v zadu a Fasttrack ve předu) je na takovýhle kolo naprostý non-sense :) na asfaltu a šotolinách to sice valilo ale každej hůř najetej kořen mě chtěl poslat ochutnat hlínu :)

Celkově je to bytelnej tank jen kdybych ho měl doma tak na něm provedu pár úprav :)

(vloženo 23.5.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
hovado_cz
hovado_cz

27.5.24 18:59

Bumblebee: jsou situace kdy je řazení ukazovákem komfortnější, například když šlapeš ze sedla do kopce (tam ani moc brzdit nepotřebuješ) navíc i na transmissionu to řazení palcem je takový dost nepohodlný a „těžkopádný“ – u AXS řadíš lehkými pohyby, lehkým pohybem palce nahoru a dolu, na tlačítka trasmissionu je třeba celkem zalačit a ten pohyb palce je takový dost nepřirozený – většina lidí, který znam a mají transmission tak maj páčky AXS

Reagovat
Bumblebee
Bumblebee

27.5.24 17:53

Ahoj, preco je nemoznost radit ukazovam zlo? Myslel som ze spravne ma byt ukazovat celu dobu na brzdovej packe, ci?

S obutim celkom suhlasim, ked som mal vzadu fastrack tak to v tazsom terene drzalo lepsie, ale zase renegarde je strela. (fukam 1.7 vzadu 1.4/5 vpredu)

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

27.5.24 12:12

kofejn: amen! Já Renegade vozil na jarní XC (gravel) švihy, kdy sem chtěl motat kiláky na HT – na to je to je to super guma a nebyl problém ale do shitfestu a do lesa (nedejbože do proch-canýho). Je to guma na prd ;)

Reagovat
kofejn
kofejn

25.5.24 13:14

S Renegedama mám naprosto stejný pocit. Měl jsem je jednu vyjíždku na obou kolech a zrovna bylo po dešti. Pak jsem šel koupit aspoň dopředu GroundControl. Zadek by už chtěl zase vyměnit, ale váhám, jestli tam toho druhýho Renegejda dojet. Ale fakt je, že po asfaltu a polňačkách to jede líp než Fastrac.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

25.5.24 12:17

Jonti: je to tesťák – tam nemůžu laborovat s tím, co na to nazujuju ;) jen sem shrnul svoje dojmy, toho co jsem dostal do ruky :)

JakeF: vim, že se na závody vozí téměř slicky ale poměrně často jezdim na biku přes prchc*aný lesňačky a polňačky a tam jsem si na lepších gumách jistější ;)

Reagovat
embi
embi

24.5.24 11:08

Renegade ma gripu az az.

Reagovat
JakeF
JakeF

24.5.24 10:41

Na závodní XC gumy drží Renegade i v T5 moc hezky. Ve srovnání s podobnou kategorií gum jako je RaR nebo Aspen. A z pohledu českých XC a maratonů není nic, co by na těch gumách nešlo jet.

Samozřejmě je na trhu hromada gum, co drží líp za cenu horší rychlosti. Ale kdo chce trailbike, tak bude vybírat Epic EVO/Stumpjumpera, ne Epica Worldcup…

Reagovat
MJ24
MJ24

24.5.24 10:32

mám předek FT Control T7 zadek to samé v T5 a předek právě dobře drží i na mokru. Budu dozadu taky zkoušet na léto Renegade Control T5

Reagovat
jonti
jonti

24.5.24 10:07

FOSA, hovado_cz: ty pláště mají super trakci jen v lepších verzích. To co má hovado je T5 control, ty jsem měl na regenade a vůbec to nedrželo, kostra tuhá a směs tvrdá jako u Tufa, za mokra to nedrželo vůbec. Dobré max na rozbitý asfalt, šotoliny a dojíždění do práce.

Reagovat
FOSA
FOSA

24.5.24 08:57

Já letos nahodil Fast tracky dopředu i dozadu T7/T5 verzi a naopak mi přijde, že grip je úplně skvělý. Super čitelná guma a zatím nebyl problém. Spíš jsem právě uvažoval nad Renegade na zadek, jestli by to valilo rychleji. Ten zkusím asi, až sjedu FT.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

23.5.24 20:33

JakeF já vim, že tlačítka jdou prohodit – jen sem to nechtěl na tesťáku rozvrtávat ;) Jinak na svym EPICu mam aktuálně Ardent race 2,4 – což je pro mě pocitově o dost lepší na kořenech jen to po asfaltu tak nevalí :) Ale jak píšu, je to jen o preferenci majitele ;)

Reagovat
kadlec
kadlec

23.5.24 19:08

A ja mel dojem, ze toto razeni by mohlo byt lepsi, jak ten rocker, u kteryho nemuzu najit polohu. Na tu ergonimii me shimano prislo lepsi, radil ksem palcem i ukazovakem. U AXS ,e to kloudne nejde ani palcem.

Reagovat
Lachtis
Lachtis

23.5.24 16:35

JakeF: s tou rychlosti, teda pomalosti, to slycham pomerne casto :-(. Musim to nekdy vyzkouset, abych si udelal vlastni nazor, oproti predchozimu AXS. Sice ted na to nemam ram, ale v dohledne budoucnosti o novem kole/ramu uvazuji a transmission bych mel urcite v hledacku (tedy i compatible ram).

Reagovat
filous
filous

23.5.24 14:18

Vidis, po vyzkouseni obojiho bych rad mel radeji tlacitka nez tu kolibku co mam na klasickym AXS. Evidentne vec nazoru.

Reagovat
LM
LM

23.5.24 14:10

Mě teda ta klikací tlačítka celkem štvala, zlatý mačkací páčky…

Reagovat
JakeF
JakeF

23.5.24 14:00

Gumy jsou na XC použití naprosto adekvátní. Skoro bych řekl, že vzhledem k zaměření kola až příliš hrubý a většina lidí tam bude chtít dávat rychlejší.

Transmission mi přijde, že má větší problém s funkcí, než s ergonomií. Tlačítka si můžeš prohodit v appce a na eronomii si za chvíli zvykneš, ale řadí to mega pomalu na elektriku.

Reagovat
Lachtis
Lachtis

23.5.24 13:00

Taky bych si tohohle okopirovaneho Trek Supercalibra projel a vyzkousel. Razeni POD AXS se mi taky jevi, jako ne prilis stastne reseni, ale nejezdil jsem…

Reagovat
vpa007
vpa007

23.5.24 11:56

Hmmm… zajímavý! Ale tu bramboru (p)odepisuju! :D :D

Reagovat

Další galerie z kategorie

káňa 5
cyborg 1
DaD 20
hovado_cz 5
DaD 46
petryk 8