Réna

Přidat foto

Bohyně Réna

po červené TZ nahoru

Altánek "U lišky" na kopci Réna

po červené TZ dolů

Rozhledna Alfonse Muchy na Réně

Ivančice

Dopis A.Muchy příteli Vávrovi

kamenné schody z rozhledny do Ivančic

most přes řeku Jihlavu u amfiteátru

vstup do umělé jeskyně

soutok Rokytné s Jihlavou

zastavení "U šneka"

soutok Oslavy s Jihlavou

lesní cesta "vrstevnicová": Pohled shora na stoupání od Ivančic. Na 800m převýšení cca 80m :-D

Cestu s názvem "vrstevnicová" si fakt představuji jinak. Po vrstevnici je asi 500m nahoře :-D

lesní cesta "vrstevnicová": Pohled shora na klesání k Železňáku. Na 800m klesání o cca 80m :-D

Na informační tabuli "U lišky" je nová lesní cesta dokonce vyznačená jako cyklo 403, ale nikde po cestě jsem žlutou tabulku pro cyklotrasu nezahlídla.

Nový Ivančický viadukt

V neděli jsem podnikla průzkum nové cesty od Železňáku do Ivančic. Od Železňáku jsem vyrazila po červené TZ nahoru. Odbočku na novou cestu jsem minula. Pokud se tam budete chtít podívat, tak asi 50m za závorou odbočte doprava do lesa, je to taková pěkná lesní cesta a vůbec vás nenapadne, že na ni po pár stech metrech navazuje štěrková lesní dálnice :-D

Já jsem jela pořád po červené TZ nahoru (široká šotolinová cesta), byť mi bylo po pár stech metrech jasné, že to nebude ta, kterou hledám, tak vysoko být neměla. Hrdě jsem dojela až k dřevěnému altánku „U lišky“ nahoře na kopci Réna, tam široká cesta skončila. Přece se nebudu vracet, pokračovala jsem po červené TZ dolů směrem k Ivančicím. Ze široké cesty se po chvíli stala pěšinka, ale bylo to pořád s kopce, tak proč ne. Když už to bylo moc úzké a příliš strmé, tak jsem vedla a nakonec šťastně došla k rozhledně Alfonse Muchy nad Ivančicemi. Rozhledna v plánu nebyla, je přístupná pro pěší a na kolo to tam opravdu není. Díky tomu, že jsem přijela/přišla odshora, mohla jsem těch necelých dvě stě metrů po kamenných schodech snést kolo dolů, to se dalo ;-)

Druhý pokus k nalezení cesty jsem podnikla z Ivančic a po chvíli bloudění u chatiček v lese jsem novou cestu našla a vrátila se po ní k Železňáku. Cesta není značená a ani místní o ní ještě nevědí. Aspoň nikdo, koho jsem se dole v Ivančicích ptala, nevěděl. Každopádně to není nic, o co by člověk stál. NENÍ to alternativa místo silnice č.152 z Ivančic k Železňáku! Prozkoumat jsem to ale musela :-)

PS: Přidala jsem ještě snímek informační tabule u altánku „U lišky“. Na mapě je nová LZ Vrstevnicová hrdě vyznačená jako cyklotrasa číslo 403!

(vloženo 21.4.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
bara2
bara2

25.4.24 11:32

Kožíšku, při sestupu po schodech jsem si na tvůj report vzpomněla :-)

Kotewe, ty se nezdáš, máš básnickou duši ;-)

Learito, v jarní zeleni to bylo hezké, i když byla docela zima. S těma vrstevnicema budeš mít pravdu :-D

Reagovat
learita
learita

22.4.24 19:33

Vrstevnicová se jmenuje páč spojuje všechny vrstevnice na onom kopci:-)

Hezký výlet.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

22.4.24 18:24

Když už Růža nemůže, Arabáč jí pomůže. :-))) GJ a report jakbysmet Baruš, parádka.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

22.4.24 16:54

Věci na Réně na fotografiích jsem navštívil už dřív, tahat se tam s kolem je teda o nervy. Až tam spraví ty sillnice příští rok, třeba se tam někdy zase podívám.

Reagovat
bara2
bara2

22.4.24 12:49

Aleši, byla zima, takže v podvlíkačkách a vlněném svetru pod neprofuk bundou :-D Ale sluníčko bylo fajn a v kopcích jsem se zahřála, na zpáteční cestě se zatáhlo a docela i foukalo, tak se teplé oblečení hodilo.

Adu, chtěla jsem jet na Růžence, u vrat jsem si ale všimla, že má poloprázdné přední kolo. Bylo poledne a nechtěla jsem se zdržova, takže jsem operativně přeházela flašky s pumpičkou a vzala Araba. Růženka věděla, proč nechce jet :-D Po tom štěrku by jí to v takovém stoupání prokluzovalo! Na letecké mapě vypadá ten povrch lepší, dokonce jsem si myslela, že tam mohl být asfalt, nebo aspoň taková pěkně uválcovaná prosívka jak dělají tady v okolí. Vůbec nepřemýšlela nad tím, že by to nemělo být na Růženku, ale tam je štěrk z malých kamínků na tvrdém prašném podkladě, to prokluzuje a ve stoupání deset procent i víc to je opravdu nekomfortní.. Plán byl po silnici k Železňáku, po nové cestě lesem do Ivančic a po silnici zase domů. Že budu šplhat až na Rénu jsem neplánovala, ale když už jsem jela na krosce, tak proč se nepodívat na rozhlednu, kam se jinak nedostanu?

Pepo, pak dej vědět, až pojedeš okolo, zajdeme někam do cukrárny! V Ivančicích na náměstí mají moc dobré zákusky :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

22.4.24 08:40

Nádhera . Už se těším až vyrazím na Moravu na bikepacking :-)))

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.4.24 08:10

Super, Baru, ty ses poslední dobu dala na grevlovačku? Že ty chceš dohnat Kotwíka? ;-)

Reagovat
Ales007
Ales007

22.4.24 04:36

Moc hezké, Baru! :-) Z fotek to vypadá téměř letně – teplo ale asi nebylo ani u vás, viď?

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 15
MichalOld 7
Pepa Hrabačov 25
brtníček 9
vlasto 12
zbyslavjak 17