Oslava tu dlouho nebyla :-)

Přidat foto

Oslava mezi Senoradským a Ketkovickým mlýnem

I nad 450m n.m. už je jaro v plném proudu.

most přes Oslavu v Náměšti

Rozběhlo za Náměští

Gravelování je teď v módě, tak jdu do toho :-)

V bodě TR007 na okraji NPR Divoká Oslava je postavená "útulna".

Pohled do údolí řeky Oslavy z vyhlídky "U Glorietu"

Altán Gloriet

a jedu po štěrku dál

Kolem rozhledny Babylon, otevírají až v květnu (So,Ne 13-15), škoda.

Pokračuji lesem...

... k vyhlídce na JED a v.n. Mohelno...

... a přes pole ...

... až na Hadcovou step u Mohelna.

Zákruta silnice a řeky Jihlavy z vyhlídky na Hadcové stepi.

Ze Senorad vyjíždím přes pole a les...

... na Velkou skálu.

Pohled z Velké skály na most přes Oslavu, Ketkovický mlýn a hrad Levnov na protějším břehu.

A když už se graveluji, tak zajedu ještě dolů. Cesta ke Ketkovickému mlýnu od Senorad.

řeka JIhlava pod Biskoupkama

Když už frčí to Náměšťsko, tak jsem v neděli vytáhla krosku na stovku po asfaltě, gravel cestách a polňačkách mezi Oslavou a Jihlavou. Mezi body 23 a 24 je cesta po modré TZ uzavřená pro auta i pro pěší, mapy.cz to ještě nezaregistrovaly a objíždět se mi to nechtělo, projela jsem, ale asi tama nejezděte, něco se tam staví…

Do Sedlece jsem dojela po asfaltě, pak až do Senorad jsem využívala většinou lesní a polní cesty. Domů jsem se vracela podél Jihlavy do Ivančic a kolem Železňáku přes Bránice do Údolí Bobravy.

(vloženo 15.4.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
DaD
DaD

20.4.24 18:36

Moc pěkné:)

Reagovat
bara2
bara2

17.4.24 09:32

orme, vzhledem k tomu, že už do práce nechodím ani jezdím, hlasuji za to, aby úsek Spálený-Anenský mlýn zůstal „přírodní“ krpál, tak jak je. Aspoň nám sem dál do Údolí nebude nikdo jezdit, pro bikery je tady „dálnice“ a pro éčkaře je ten začátek bahnitý :-D

Reagovat
orm
orm

16.4.24 23:14

@bara2: Nevim, mne prijde ten prejezd pres tu loku jako pest na oko. Vubec se to tam nehodi. Jet v uzkych kolejich melo svoje kouzlo. Jak uz jsem psal jinde, tak jedine misto, kde za mokra je lepive blato, tak upravene jeste neni. Za me by se proste nektere veci meli nechat byt.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

16.4.24 22:52

https://www.novinyvm.cz/…v-kopec.html

https://zdarsky.denik.cz/…e-srdce.html

Báro teď to přečteš úplně v pohodě a byl jsem v posledním patře vstup 40kč, ale jsem spokojen a jako dobrý i přes ten vítr, když jsem byl tenkrát v posledním patře Klucaniny, byl jsem ztuhlej od hlavy až úplně dolů

Kouba_2005 máš recht

Reagovat
bara2
bara2

16.4.24 21:54

Aleši, děkuji :-)

No vidíš, Orme, já mám z té nové cesty kolem Bobravy velkou radost. Krom toho, že se po upravené cestě teď krásně jede, se v tom údolí za pětačtyřicet let, co tama jezdím, nic nezměnilo. Teda kromě toho, že ke Spálenému mlýnu se už nedá přejet autem po kamenném mostku a je tam cesta shora od Ořechova. Ta tam před čtyřiceti lety nebyla, jezdilo se přes mostek. Teď mám pohodový okruh většinou mimo provoz sjízdný téměř celou zimu. Na krátkou projížďku je to paráda. Když jsem pracovala v Modřicích, byla bych za tu cestu vděčná, mohla bych tenkrát dojíždět do práce na kole, ve stavu, v jakém to bývalo, to pro mě na častější dojíždění nebylo. Ještě zbývá dodělat úsek od Spáleného k Anenskému mlýnu, tam je to pořád za mokra bahnitá cesta.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

16.4.24 21:44

Kouba_2005
Kouba_2005

16.4.24 21:36

Kožuchu, to je na Fajťáku?

Reagovat
bara2
bara2

16.4.24 21:35

Kožíšku, není to čitelné, fotky se tady zmenšují. Na fotce s kamenným srdcem je liška Bystrouška? Jinak nevím, co to je, toto neznám a budu ráda, když napíšeš, odkud to je.

Reagovat
mojcek
mojcek

16.4.24 19:59

Bara2,orm ,dík za rady. Nějak to dopadne.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

16.4.24 18:43

Báro o tom nevíš možná ani ty dnes jsem to viděl na vlastní oči. Když si to přiblížíš zjistíš více podrobností

Reagovat
orm
orm

16.4.24 18:41

@mojcek: Udoli bobravy z Radostic je ted zmrsene a je z toho dalnice. Pekna je treba trasa z Moravskeho krumlova do Ivancic po modre nebo ta zminena Oslava.

Reagovat
Ales007
Ales007

16.4.24 17:10

Jako vždy super jízda a krásné fotky! ;-)

Reagovat
bara2
bara2

15.4.24 22:55

Žlutou jsem jela/šla z Oslavan až na Velkou skálu, dolů pod Ketkovák jsou schody, tam je to i pro pěší obtížné :-) Pamatuju si, že kousek za Oslavanama jsem tahala kolo provázkem nahoru na skálu, asi tady to bylo: https://mapy.cz/s/mupuhudova

Nějak mě to už neláká, pachtit se zbůhdarma po kotáru, když se do cíle dá dojet po pěkné cestě. Silou už musím šetřit, to není, jak když se mladí jdou z bujnosti vyprdět do lesa ;-)

Reagovat
ufoncz
ufoncz

15.4.24 22:28

Nikdo ti nepodsouvá moderní XCO. Ale třeba nemuset se z Velké skály vracet a sjet si to po ŽTZ, klidně s kouskem vedení kola, namísto vracení se, by bylo lepší, ne? A pohodlí na polňačkách a děravých šotkách jakbysmet.

Reagovat
bara2
bara2

15.4.24 22:19

mojcku, Jáchym má pravdu, Údolí Bobravy je vlastně jen pár kilometrů a proti Oslavě nic moc. Nalož kolo do vlaku a vyjeď do Náměšti nebo do Kralic, to jsou dobré body, odkud se dá vyrazit k Oslavě a Jihlavě. Když jsem jezdila víc terénem, jela jsem vlakem do Náměšti a většinou zpátky z Kralic. To jsem stíhala i odpoledne po práci na koupačku na Dalešickou přehradu. Ale to ještě nebyla kolem Oslavy NPR a dalo se to brát nábližkou přes řeku Oslavu od přehrady do Kralic..

Ufone, vždyť jsem HT předělala na lehčího tuháče a určitě se k MTB neposunu. Většinu cest jezdím silnice a v terénu leckdy raději vedu, než bych se měla někde vyklopit. Trasy plánuju tak, aby šel terén s kopce, kopce nevyjdu ani pěšky. Já mám Oslavu proježděnou z dřívějška komplet, včetně té červené od Vlasáka na Lamberk, to vlastně byla moje první tůra s kolem, to jsem nevěděla do čeho jdu, ale dala jsem to! :-D :-D Chvíli jsem měla i ocelovou 26", říkala jsem mu Hromový Blesk a taky brodil Oslavu (viz.foto). Naposledy jsem šla přes řeku mezi Sedleckým hradem a Lamberkem už s upraveným kolem. Na mě už je to v terénu moc těžké, dynamiku vůbec nedávám. Ale dělá mi dobře klidně celý den pořád stejně zlehka točit nohama, na to je silnice ideální, ještě se musím naučit s tím jemně zacházet a půjdu do karbonu :-)

Koubo, trasy si chystám v mapy.cz. Tyto stokilometrovky už jsou v okruhu, který mám proježděný, a jsem ráda, když najdu zajímavých pár kilometrů, kam se chci podívat. Takže večer klikám tak, aby to hodilo těch sto a odpovídalo to předpokládanému směru větru, kopcovitost okamžité formě a něco zajímavého bylo na trati. Trasu si zapamatuji a jedu ;-) Cesty do neznáma si natrasuji v mapy.cz a napíšu si papírový itinerář, který upevňuji na řidítka.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

15.4.24 21:29

Kožuchu, na co ty hned nemyslíš. :-)))

Reagovat
ufoncz
ufoncz

15.4.24 21:17

Myslím, že by ti do stáje slušel pěknej HT na rychlých pláštích. Ty MTB sklony jsou tam zjevný, tak jim popusť uzdu a budou i hezčí okruhy bez vracení. Technické zdatnosti z těch žebřiňáků budeš mít na rozdávání ;-)

Reagovat
Jáchym 1
Jáchym 1

15.4.24 21:16

@mojcek,v údolí Bobravy toho tolik jak u Oslavy nečekej:-),ale kdyby jsi chtěl,tak Tě Bobravou doprovodím a ukážu co,snad,stojí za kouknutí.

Reagovat
Jáchym 1
Jáchym 1

15.4.24 21:11

Báro,opět smekám.

Krásný okruh.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

15.4.24 20:50

Koukám do mapy a nechápu, jak tohle plánuješ :-) Jak dlouho to naklikáváš, než uzavřeš okruh? Pak to pošleš do budíku a jedeš přesně dle naplánované trasy? Máš to super jako vždy, část trasy kradu a dávám do seznamu :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.4.24 20:05

Moc hezký Báro, jako vždy. Dalešice a Mohelno je top!

Reagovat
Doyle
Doyle

15.4.24 20:04

Jo, jo, můj kraj. Krása.

Reagovat
mojcek
mojcek

15.4.24 20:04

nevím proč je to tam dvakrát

Reagovat
mojcek
mojcek

15.4.24 20:03

Krásný místa a fotky.Jo a v těch Ivančicích jsme se včerá těsně minuli. Letos mám v plánu návštívit Údolí Bobravy ,takže by se mě hodila nějaká rada kam se jet podívat. Jel bych ze Slavkova u Brna. Samozřejmně tak abych se zvládnul ve zdraví ještě vrátit.

Reagovat
mojcek
mojcek

15.4.24 20:01

Krásný místa a fotky.Jo a v těch Ivančicích jsme se včerá těsně minuli. Letos mám v plánu návštívit Údolí Bobravy ,takže by se mě hodila nějaká rada kam se jet podívat. Jel bych ze Slavkova u Brna. Samozřejmně tak abych se zvládnul ve zdraví ještě vrátit.

Reagovat
bara2
bara2

15.4.24 19:28

Kotewe, krásná báseň, děkuji. Ty se nezdáš, máš poetického ducha. :-) Ale ve Vídni rakvičky nemají, tam je jenom vaflárna. Při focení útulny jsem myslela na tvé bikepacking výlety, ale v altánu by se asi spalo lépe.

Reagovat
bara2
bara2

15.4.24 19:25

Kožíšku, on asi myslel s vaflí :-D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

15.4.24 19:23

Kotwíku:prosím o vysvětlení: s rakví na kávu

Reagovat
hawrda
hawrda

15.4.24 18:51

Báro, díky za vysvětlení :).

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

15.4.24 18:31

Bára švihá krajinou alejí zelenou,

sype další stovku z růkávu

a ve Vídní už čeká Kužuch s rakví na kávu.

Kužuch se jí nedočká, pač Bára fotí ještě v Biskoupkách. :-)))

To aby řeč nestála :-) Krásná práce Baruš a report jako malovaný. Díky za parádní místa a fotky.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

15.4.24 16:34

K Dalešické přehradě se taky chystám, objevil jsem tam jedno občerstvení. Není to zase tak daleko.

Reagovat
bara2
bara2

15.4.24 16:13

Hawrdo, to je moje první kolo. Author Vista. Původně treking/cross předělaný na grejvla 2×8 Claris s talířama 38/22 :-D

Mám to jako zimáka, má to blatník. Příležitostně na to dám nosič, když potřebuji odvézt něco, co se nevejde do kapes či za sedlo. A v létě to projedu, když chci jet trochu víc po šotce či po polňačce. Na včerejší okruh to bylo ideální. A stojánek je bezvadný, na silničkách mi docela chybí :-D

Reagovat
hawrda
hawrda

15.4.24 15:50

Aha Adu, tak já to střelil podle té siluety na Velké skále.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

15.4.24 14:57

Baruš, super gravlovačka! ;-)

Hawrda, to nevypadá na Růžu, tu si Baruš šetří na sváteční švihy! ;-)

Reagovat
hawrda
hawrda

15.4.24 14:22

Báro, ty to tam u vás také zrovna neflákáš, a Růženka dostala na cestě určitě do těla :).

Krásné foto, vlastně jako vždy!

Reagovat

Další galerie z kategorie

Jáchym 1 0
Jáchym 1 0
Miles90 1
bara2 8
vlasto 6
Enron 6