ŠÍRER Road

Přidat foto

Klasickej příběh – při vybírání kola pro přítelkyni (na silnici jsem pořád ještě nedostal), jsem na cyklobazaru narazil na kolo přesně podle mých představ.

Rozhodl jsem se totiž, že chci mít doma jenom kola s ocelovým rámem a bez odpružení. Takže tohle přesně zapadalo. A navíc po prodeji Bandita mi doma chybělo žluté kolo!

Za pět tisíc jsem koupil půdní uloženku, za dalších pět nakoupil dobově odpovídající řidítky, oblíbenou omotávku Ritchey Pavé, gumy na páky, italské pláště a nechal tuhle italskou krásku dát do kupy u profíka.

Doma tak mám nádherný retro a přitom plně funkční silníční kolo. Jen nohy na ty velký převodníky mi ve zvlněné krajině České Kanady zatím chybí :)

(vloženo 22.1.24)

robert.s robert.s
Ohodnoť bajk: (4.5  / 24 hlasujících)
Značka ŠÍRER
Model Road
Hmotnost 10,5
Rám Columbus Gara
Hlavové složení Seiko
Kliky Campagnolo Veloce
Středové složení Campagnolo
Přesmykač Campagnolo Veloce
Měnič Campagnolo Veloce
Řazení Campagnolo Veloce
Náboj přední Campagnolo Veloce
Náboj zadní Campagnolo Veloce
Brzda přední Campagnolo Veloce
Brzda zadní Campagnolo Veloce
Brzdové páky Campagnolo Veloce
Ráfek přední Remerx Taurus
Ráfek zadní Remerx Taurus
Dráty nerez
Pedály Force
Řídítka 3ttt Paris - Rubaix
Představec 3ttt Paris - Rubaix
Sedlovka Campagnolo Aero
Sedlo zatím hledám to správné
Pláště Vittoria Zaffiro Pro 28mm

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Hogy
Hogy

27.1.24 00:10

Není problém pro průměr řídítek 26 mm koupit prakticky jakýkoliv tvar oblouků. Skoro bych i řekl, že je teď snazší sehnat kompakty, než tyhle mělké oblouky (imho fakt blbý tvar tak akorát pro malé ruce).

Reagovat
psbiker
psbiker

26.1.24 19:03

Jinak to vypadá dobře, jízda na dobrém retro kole má něco do sebe, takže za plný.

Reagovat
psbiker
psbiker

26.1.24 10:05

Tuším, že se dají najít kompakty i pro tenhle rozměr, aby byli estéti uspokojeni.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

26.1.24 08:19

Jak pise Honzis, maji li fungovat moderni paky, potrebuje to moderni riditka. Vse se ale da udelat tak aby to vypadalo dobre. Tady proste vyhralo pohodli nad estetikou. Neni to sice ok, ale je to pochopitelne.

Reagovat
Honzis
Honzis

26.1.24 07:17

Souhlas s Hogym, tahle stará rodla jsou dost odlišná od nových kompakt oblouku, takže páky v normálním nastavení vychází jak vychází. Na přizpůsobení úchopu modernímu kolu jsem i já vždy dával radši redukci abych si dal ahead představec i moderní OS rodla , takhle to má zbytečně dlouhý dosah a dolejšek de facto nepoužitelný.

Reagovat
Hogy
Hogy

25.1.24 22:53

Na tom gravelu jsou páky ok, ale je tam taky zcela jiný tvar oblouků. Nějak nerozumím tomu, proč si úmyslně koupit nevyhovující tvar a pak to takto prasit.

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

25.1.24 16:01

Fotku zapomenuta :-)

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

25.1.24 16:00

Pěkný Šírerek :-) měl jsem asi o něco mladšího, tenkrát koupený na bazaru

Reagovat
Gremmi
Gremmi

25.1.24 10:46

Moc hezké kolo

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

24.1.24 18:45

Slohovka hezká ale jaký máš převody nevíš;)

Reagovat
robert.s
robert.s

24.1.24 10:25

Díky za milé komentáře a konstruktivní kritiku. Jsem rád, že se tady najde dost slušných lidí nadšených pro stejnou věc, materiály a přístup k tomu celýmu.

Kola sem dávám pro svou potěchu, archiv fotek a taky přehled. Určitě ne, aby se tady po mně někdo dle bf tradic vozil a léčil tím svoje frustrace. Proto jsem tu taky čtyři roky žádné kolo nepřidal.

Vidlice podle té fotky fakt vypadá na totálku, toho jsem si při focení nevšiml. Ale musí to být nešikovným úhlem, levýma rukama fotografa, nebo distorzí na čočce, ale v reálu je ta vidla cajk.

Taky poloha pák a řidítek je dle mého výslovného přání, protože je to kolo na ježdění a né na výstavku a mě se to tak dobře drží a ovladá, protože podobně to mám na gravelu. Z toho stejného důvodu jsou tam mtb pedály.

Starý ocelový silnice mají svoje kouzlo a těším se, až na cestě potkám někoho, kdo to má stejně jako já, líbí se mu ta estetika tenkých kulatých trubek a stříbrných komponentů a nebojí se vytáhnout starší techniku k pěkné vyjížďce.

Do té doby čau!

Reagovat
xpj
xpj

23.1.24 15:28

Super! Krásný kolo.

Žlutá ocelová silnička mi taky už chybí :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

23.1.24 13:21

Pěknej Šíra a k tomu Campa, nemohu jinak než za 5*! ;-)

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

23.1.24 10:54

Za mě hezký, kdysi jsem taky něco takovýho měl. Merida na trubkách Tange, Campagnolo Veloce. Jaké tam máš převody? Já měl původně menší převodník 42z a jak jsem dal 39 tak už se s tím dalo i jezdit. Vzadu tuším bylo nejvíc 27 zubů (8s).

Reagovat
tříčtvrťák
tříčtvrťák

23.1.24 10:41

Moc hezký, podobnej kousek mi kdysi postavil Eda Pinkava s André Vébrem abych nedělal v UAC ostudu. Žlutej rám z Geniusek a mix Campa. Pak jsem ho prodal a potkal se s ním cca po 12letech u hospody.

No, slzičku jsem uronil. Ať máš z něho radost, vidle je podle mě ok. Milan

Reagovat
Hogy
Hogy

23.1.24 08:46

Já k tomu dole ještě přidám zcela blbě namontované páky na řídítkách včetně polohy řídítek. To dělal ten „profík“? Sedlo třeba staré Flite, Concor light atd.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

23.1.24 06:15

Hezke, toto je kolo s úsměvem, to znám. Jen bych tomu dal vice “silniční” pedály. Spd se dělají i jednostranné. A co se nohou týká, tak to stačí jenom jezdit a bude to ok.

Ke hezké ze se na B-F uživatelé drží tradic. miťo připomene kliky Dura a Vilém nabouranou vidlici, za mě je tady svět ještě v pořádku.

Reagovat
Nimrod
Nimrod

23.1.24 05:42

krásnej kousek

viléme, podle mě to pravděpodobně žádnej čelní náraz nedostalo. ohnutý šavle bývaj zakopnutý vůči krku, aby mohlo být dosaženo většího ohybu, a každej model šavlí to má jinak

Reagovat
Vilém
Vilém

22.1.24 23:28

Skoda toho celniho narazu, ktery zazilo.

Reagovat

Další galerie z kategorie

TJK 3
TJK 0
Simi82 4
Koli13 11
Milan17 5
Zucco 6