okolo Strakonic

Přidat foto

Strakonice

lom Alkazar

Blatná

Kašperské Hory

Zdice Napajedlo pod Knihovem

Jince

Roblín

Řeporyje

Roblín

Nepomuk

Lnáře

Smyslov

Bratronice Pomník Christiana Battaglii

Strakonice

Strakonice

Mnic

Kadov Malý čertův náramek

Horažďovice

Hejná, strážní domek

Velké Hydčice

u Malých Hydčic

Horní Poříčí, Žižkův most

Horní Poříčí

Horní Poříčí

Strakonice

klacík s p

Kašperk, Jawa made in China?

Kašperk

Kašperk

Strakonice

Uplynulo 10 dní od cyklotripu v jižních Čechách a nastal čas na další akci. Jedna z mnoha skupin na kole mne zaujala nápadem cyklistiky kolem Strakonic.

Domluvili spaní v soukromé chalupě a dali termín od středy večer.

Naplánoval jsem tedy úterý z práce k neteři ke Zdicím u Berouna. Metrem na Luka, po 2 km Řeporyjský pivovar, tak akorát. Jen jsem vylezl z metra začal slejvák. Takže do pláštěnky, chvíli počkat a s mírným deštíkem na pivko. Aspoň že je dobré, jen obsluha zcela mimo. Kolem Mořiny na Srbsko, pak pivovar Berounský medvěd. Jen jsem vylezl zatáhlo se. Zdenda říkal, že je všude vápenec a že to rozrazí. Prdlajs. Slejvák jak prase. Dojel jsem k nim zavlhlý. No a pak se to nějak zvrhlo. Pivo, rum etc etc… Vyrazili jsme ke známým. Tam to pokračovalo. Eva pekla rebarborový koláč, my chlastali.

Ráno pršelo, uvažoval jsem o vlaku. Ale v poledne padlo rozhodnutí, že přeci jen kolo. Poprvé jsem zmokl po 5km. Pak v Jincích v bývalém vojenském prostoru. Na konci pivko a polévka a obléknout se. 15°C nic moc v létě. Objel jsem Rožmitál, 1,5km kolem Třemšína, a pokračoval. Vyfotil zámek Lnáře, dal pivko a vodu, už byla trochu žíznivá krize. Pak to natáhl po silnici, posledních 20km do Strakonic. Byla mi fakt zima. V restauraci Sokolovna večeře, po 100km a dojezd 5km do Střely.

Ráno dorazili ještě další, v 10 h se tedy nevyjelo. Vydali jsme se do Blatné. Chtěl jsem pochopitelně ochutnat místní pivo, ale nějak to nevyšlo. Foto zámku, pak oběd a odjezd směr Strakonice. Dali jsme to zkratkou přes kopeček (byli tací, co žbrblali) a ve městě zapadli do kavárny. Pak otevřeli minipivovar Haďák a většina tam nás zapadla, bo začalo pršet. Počkali jsme 3 piva a dojeli již potmě zpět. Dojeli ještě další, tak jsme si dali nějaké dobroty, pak kytary a housle. Takový pěkný večer.

V noci pršelo, ráno ještě taky ale nakonec jsme vyjeli. Rozhledna bohužel zavřená. V lese bylo uskupení velikých balvanů Čertův náramek. Pak byl již hlaďák a žízeň, tak rychle do Horažďovic. Po obědě ještě kavárna a rozhodnutí kouknout se na Rabí. To jsme jen vyfotili a jeli zpět. Cestou rychle občerstvení, jedno pivko a v hospodě necelé 2 km před cílem večeře. Docela i počasí přálo, fukejř přestal a i slunce bylo. Celý den jsme se obávali deště, takže spokojenost.

V sobotu plánovaný Kašperk. Hrdinně jsme vyrazili po turistické, místy do pěkného kopce. Holt když to plánuju já, mají ostatní trochu víc šlapání, maj se ozvat, trasy měli předem.

Na rozhledně Hoslovice byla vidět kupící se černá mračna a to znamenalo jediné – vykašlat se na plán a hledat hospodu. V Česticích 4,5km byla, tak rychle rychle. Stihli jsme to akorát s prvními kapkami. Dal jsem dietní cyklostravu – kachnu. Po dešti již do Volyně, místní cukrárna byla zavržena, takže opět do Strakonic do té osvědčené.

Při návratu zastávka na tankového Dudáka. Zvládl jsem jen 6 a půl a prchl. V chalupě sprcha a postel. Dva další byli vyhozeni při zavíračce a stejně došlo pivo. Večer opět muzicírování, ale to jsem nějak zaspal – prd vydržím.

Na Kašperk auty při návratu. Nechávají si vařit vlastní pivo v pivovaru v Kašperských Horách a chutnalo mi víc než originál v pivovaru.

(vloženo 10.9.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
perceptio
perceptio

12.9.23 16:54

Krásný, super výlet. Jawa je made in India.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

12.9.23 10:58

Paráda, pěknej report, jen houšť! ;-)

Reagovat
bara2
bara2

11.9.23 13:47

Pěkná akce, počasí opravdu teď výletům přeje. S chutí jsem si prohlídla celou galerii a podívala jsem se na plno mě neznámých míst. Hezký výlet :-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

10.9.23 18:43

Pěkný reportík Rendo, GJ, lom Alkazar a Žižkův most peckovní.

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

10.9.23 18:38

Super – spousta mně známých míst…:-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

10.9.23 18:21

Moc pěkné.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Cabasekxxx 0
mum-on-bike 17
kotew CZE JIHLAVA 17
MichalOld 7
Pepa Hrabačov 25
brtníček 9