Do lužních lesů a do Poděbrad bez minerálky :/

Přidat foto

Kamarád říkal, když jsem se zmínil o svých výletech za minerálkami, že jsou u Libic nad Cidlinou lužní lesy a že je to v této roční době strašně hezké protože jsou stromy ještě holé a rozkvete bylinné patro (pak se stromy olistí, je tam tma a byliny umřou). Tak jsem se tam jel podívat.

https://cs.wikipedia.org/…ck%C3%BD_luh

https://cs.wikipedia.org/…sk%C3%BD_luh

Labská cyklostezka blátivá, hrbolatá, občas blbě značená a s blbým dopravním značením (cYKLisTo SEseDNi Z kOLa), a v lese koberec nějakých fialových a bílých věcí, no. Když jsem kdysi jel z Lednice do Břeclavi, tak mě to teda uchvátilo víc.

Zřídlo ve Velkém Oseku podle místních funguje (skoro?) celoročně, ale prý není moc dobré, tak jsem si myslel, že si napustím z mnoha pramenů v Poděbradech. Ale tam když jsem dojel, tak nic neteklo, což i místní překvapilo, že se to normálně už v dubnu pouští. Cestou zpátky jsem si vzpomněl že jsem viděl něco, co by mohla být křišťálová studánka na mince, tak jsem nabral vodu tam, ale bohužel to je jen celkem obyčejná voda, ne žádná minerálka s intenzivním smradem a chutí.

Pořídil jsem si online trenéra na kolo. Řekl mi, že mám teď pro začátek zkusit jet 95–102 RPM (to je výrazně víc než kolik normálně jezdím i když se snažím) s tepem 135–155. Tak jsem se nějak snažil, ze začátku to i šlo, ale je pro mě dost složité točit a vlastně nepředávat skoro žádnou sílu, a taky šlapat i z kopce a rychle a pořád, navíc spolu s tím, že je začátek sezóny, tak nemám ještě osezený rozkrok. To co jsem jel loni něco přes 7 hodin jsem teď jel 8. Ale nějak to dopadlo.

(vloženo 10.4.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
JendaH
JendaH

7.5.23 21:42

Update: domorodci mi řekli, že Riegrův pramen funguje celoročně. Podle fotek na mapy.cz je to pravda.

A pak jsem ještě našel jeden pramen, dokonce blíž k Praze a snad s delším provozem (nevím jestli celoročním) – Pramen Výrovka.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

15.4.23 11:06

Druhá fotka je absolutní pecka.

Reagovat
Mamut
Mamut

12.4.23 10:34

@bara2: clankom, ktory tvrdi, ze vo svaloch pri vykone sa tvori laktoza, by som sa asi nevzrusoval. A mal som za to, ze jeden z podstatnych dovodov pre vyssiu frekvensiu je neznicit si kolena. Snad sa neobjavi clanok o tvorbe laktozy v kolennej chrupavke pri vysokofrekvencnom treningu.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.4.23 23:16

Nemáš strach z intenzivně smradlavých a chutnajících kysibelek, obzvlášť když tě natřásá kolo a točíš kadenci 100? Bych se bála, že to bylinné patro dojde úhony ;-))

„Ty věci“ tipuju na sasanky a plicníky nebo podléšky. Tyhle lesy jsou na jaře krásný :-)

Reagovat
Coural
Coural

11.4.23 20:31

Pěkné. Lužní lesy jsou pěkné dokud se nerojí komáři :-) Hezké je to od Nymburka do Lysé, je tam i háj korkových dubů a zřícenina vodního hradu. Minerálka se dá nabrat v Kersku, nebo odpoledne v Sadské.

Reagovat
J1RKA
J1RKA

11.4.23 13:20

@bara2: co je věk? :D

Reagovat
bara2
bara2

11.4.23 12:55

J1RKO, pro začátek dobrý. To se musí vyjezdit a hlavně s věkem to prostě je pomalejší, s tím nic nenaděláš.

Reagovat
J1RKA
J1RKA

11.4.23 12:05

@bara2: kadence 40? tj i na ecko malo :D

Reagovat
bara2
bara2

11.4.23 11:23

No vida, zase jsem se poučila. Je fakt, že teď zjara je to při zemi pěkně zelené, když nahoře ještě není listí. Tak teď už znám i odborný termín: bylinné patro :-)

Já ti nevím, budu tady v opozici, ale takové kadence by se snad ani u rekreačních jezdců, což tady jsme drtivá většina, jezdit neměly. Kdybych měla točit jen osmdesát dlouhodobě, tak tak malé převodníky, se kterýma bych to utáhla, už ani nedělají ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

11.4.23 11:03

Dobře ty! S tepy a kadencí se potýkám taky, ale dlouhodobě víc než 85 ot/min neutočím, nebo jen obtížně, tepovka je průměrně kolem 150, abych jel ve spalovacím módu, tak bych musel jet tu samou trasu, tak o 30% déle.

Reagovat
JendaH
JendaH

11.4.23 09:52

Ano, je tam široká krajnice, takže je to úplně v pohodě. A nebyl moc velký provoz. (pozn. jel jsem to opačně, tj. z Úval do Kolína, pak na sever do Poděbrad, pak do Sadské a pak přes Poříčany do Českého Brodu a zpět do Prahy)

Reagovat
hawrda
hawrda

11.4.23 07:56

Jako dobrý, ale to jsi fakt jel z Kolína na Úvaly po tom hlavním tahu?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.4.23 22:41

Pěkný výlet, jen tak dál! ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

10.4.23 22:37

V lese je to vždy pěkné a ten klid.

Reagovat

Další galerie z kategorie

enduristka 0
Pepa Hrabačov 18
blackboy007 2
jezour 27
miťo 27
Jáchym 1 8