Stahovaky, 1000hrany, klice na stredy, naboje

Přidat foto

Vcera mi psal znamy, ze potrebuje nejaky klic na stred, tak jsem mu radeji celou „sbirku“ primo vyfotil, at si vybere. Je toho za ty roky dost a to samozrejme nejsou zdaleka vsechny, ktere existuji. Nektere jsem pouzil parkrat, ale treba ten velky Maillard jeste ani jednou.

  1. Sroubovaci jednokolecko jako je ceske Velo
  2. Francouzske sroubovaci vicekolecka Maillard, Atom
  3. Kazeta a 4hran stredy Campa
  4. Kazeta Shimano ad., centerlock disk
  5. Klasicke sroubovaci vicekolecko Shimano ad.
  6. Klic na rozebrani orechu z naby
  7. Maillard sroubovaci vicekolecko
  8. Nevim

9 a 10 klasika 4hran a oktalink, pro osu s opernou podlozkou a bez

Dole vlevo pak opet klasika, vnejsi stredy a centerlock, napravo klic na rozebrani dynama. Co je 8 netusim. Ma to 24 zubu a prumer stejny jako klic na 4hran nebo oktalink napravo, ktere ale maji 22 zubu. Bude to neco historickeho, Italie nebo Francie.

(vloženo 19.2.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Jakobo
Jakobo

20.2.23 12:06

O tom do krize vim, dnes jej pouziva Sturmey Archer, puvodne je to od Suntouru. Je to lepsi reseni, sila se rozlozi do vice bodu. Prave u toho naseho ty koliky casto praskaly, stahovak byl zakaleny, jinak by se zase koliky hned omlely. Stejny system pouzivaly i historicke vicekolecka 3, 4, 5, minimalne v CSSR. Pokud se pouzil plochac, zase se vystiplo vybrani v kolecku. Bylo to dost nestastne. Pamatujuji, ze casto bylo 1 stahnuti = 1 stahovak.

Maillard s 1000hranem to mel vyresene lepe. Bacha tady na jednu vec. Ty franzouzske vicekolecka maji stejny prumer zavitu, ale jine stoupani. Neni to vzajemne kompatibilni s dnesnim Shimanem, Sunrace, Sturmey atd. Totez plati pro naby Maillard, Normandy ad. Zavit pro vicekolecko ma jine stoupani. Shimano se chytne tak na 2 zavity, dal to nejde. Narvat to by byla prasarna. A aby v tom byl jeste vetsi zmatek, tak Maillard delal stejne naby i pro stoupani Shimano/Suntour. Sheldon ma tabulku s rozmery tady https://www.sheldonbrown.com/freewheels.html

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.2.23 07:27

Tož pěkná sbírka udělátek! ;-)

Reagovat
šlapatko
šlapatko

20.2.23 05:13

Je toho mraky. Používal jsem stahovák na vícekolečko jako máš na číslo 1, ale měl čtyři drážky do kříže. Dvakrát jsem netušil co použít za stahovák a nakonec sedl šrou m12, nebo m16. U starých kol si připadám jak archeolog. Pod nánosem bordelu není občas vidět nic :-).

Reagovat

Další galerie z kategorie

vrabec_obecny 21
Peslezedirou 5
mikš 22
funkatron 3
Lister 23
vaclaw 7