First Ride 2023

Přidat foto

Álej Jedovnice.

Čůrací pauza.

Sváča před Těchovákem :-)

Na závěr pro info parametry Těchováku.

Tak konečně letos v sedle, včera 8km klusání a dnes půlpecen na kole ;-)

Zítra to vidím na zasloužený rest day!

(vloženo 3.1.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

29.8.23 09:19

Zdares Miros,

to kolo (rámovku) mám rád, teď trošku bojuju s hlávkem, budu to muset asi nechat někde poladit nejspíš v Morkovicách, nebo ještě něco zkusím sám, ale nechce se mi to cele rozebírat včetně odpojení hadic a odmotání omotávky ;-) Teď, co jsem koukal, tak si myslím, že to hlávko mají už krapet jinak pořešené a je i jiná sedlovka respektive zámek sedla. Takže asi inovace ;-)

Možná bych šel zpětně do tej G21, R11 je super, ale ty 32mm pláště u mě úplně neklaply, byly hodně na těšno a pak jsem projel jednou bordelem po buřině a mám slušně obroušenej lak až na karbon v přední vidli. Tak jsem se vrátil zpět k 30mm Viktorkám. Testoval jsem 32mm Micheliny, ale na tom ráfku od Toma se rozplácly tuším až na 33mm a to bylo fakt hodně na hraně a zanechalo to své následky, to kolo je takový pracant, tak to tolik neřeším, ale samozřejmě to zamrzí :-(

Bral jsem raději přes kluky z Morkovic, přece jenom se lépe domluvím s Čechem (Moravanem) než s Číňanem, možná si na to něco málo přihodí, ale to je pochopitelné, hlavně rám má 3 roky garančku, takže cajk ;-)

Furt ten rám vyjde za rozumný peníz proti renomovaným značkám a lak bych řekl, že je parádní, nebýt incidentu s těsností pláštů.

Toť zatím ode mě vše, pokud to takto stačí?

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

28.8.23 15:14

Adu jaká je spokojenost s R11? Objednání výhradně přes české zastoupení nebo lze i přes Yoeleo Europe? Už už jsem objednával gravela přes Tomáše ale trochu se to zkomplikovalo (absence šroubů na vidlici a kvalita laku). Tak jsem natrefil na Yoeleo a krom toho, že se mi zalíbilo G21 tak mi přijde i jako velice zajímavá volba R11 kam by se mohly v nouzi nacpat 32 pláště.

Reagovat
grafik
grafik

5.1.23 12:56

@adu: ok

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.1.23 10:38

zabadlo = zapadlo :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.1.23 10:37

Gráfo, jasně, skládali to u Žáka, možná ten jeho mekánik (kolega), kdo konkrétně se na tom podílel, netuším?

Oni mají zatím jediný zastoupení tady v ČR, hezky to do sebe zabadlo, že to není ani extra moc daleko od Slópa ;-)

Milešu, fotek jsem tady nasdílel až až, to prozatím stačí, u mě vždy vítězí dlouhou dobu lenost než se k něčemu zásadnímu rozhoupu :-)

Reagovat
Miles90
Miles90

4.1.23 19:36

Adu, já se přimlouvám za to, abys nebyl línej a dal svůj stroj všanc a podrobil jej místní kruté ktitice. Jestli to zvládneš, tak já nafotím po novoroční vyjížďce zadělanej Honzův 24" Schurter inspired Scott.

Reagovat
grafik
grafik

4.1.23 19:31

@adu: to ti skládal Pavel Žák?

Reagovat
grafik
grafik

4.1.23 19:31

pheek: Asi přesně vím kdo by to mohl být. Dobrej oddíl : )

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.1.23 18:23

JJ, já tu R11 mám jako Endurance, ale jen na zpevněný povrch, na trošku větší blbnutí je určitě lepší ten gravel G21! I když, kdyby do tý R11 šly dát alespoň ty cyklokrosový 33mm pláště, tak bych se vůbec nezlobil, ale i tak je to fajn. Na Fondíka nacpu sotva 25mm a je to hrana, co mi ve vidli zedřela bordýlkem lak, ale u 10let starého kola už to je tak trošku fuck ;-)

Reagovat
pheek
pheek

4.1.23 18:14

Taky ho mám, zase tak neznáme nebude :) https://bike-forum.cz/…8-yoeleo-x11 Kamarád na tom jezdí cyklokros, tedy na na X11 ale na jejich krosce G2 DISC BRAKE co dělají. Zatím vše drží a říkal, že to kolo dostává pěkný bomby.

Myslím si, že ani Adu tu X11 nešetří :)

Reagovat
cyklista86
cyklista86

4.1.23 16:27

Aduldinho jo to MMRko bylo male. :) Jinak super no ze ti to prehazeli. Vypada to dobre..

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.1.23 16:17

@cyklista86 Zdrojem komponentů bylo: https://aduldinho.rajce.idnes.cz/Proste_MMRko/

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.1.23 16:15

Cyklisto, jednou se možná dočkáš, momentálně mě baví asi nejvíc, stal se z něj dělník, musel bych to trošku opucnout a nějak kloudně nafotit, což se mi momentálně moc nechce, ale jednou to v mojich bajcích třebas přistane, dočkej času ;-)

Jinak jak mě to napadlo, prostě jsem po různém laborování s řidítky, klikami a posedem na MMR usoudil, že to bude chtít jiný krapet větší rám a tak jsem se pídil po nějakém dostupném rámu, jehož cena by mi stále dávala smysl, když bych využil výhodnou koupi MMRka jako zdroje komponentů ;-) A zcela náhodně narazil na tuto značku, zjistil, že rám není předražený a že firma má už 10ti letou tradici a hlavně má zastoupení v ČR, tak jsem se obrátil na Cyklo OP v Morkovicách a slovo dalo slovo. Původně jsem si to chtěl nějak přeskládat sám, ale to by bylo asi na dlouho a mohly by nastat nějaké komplikace třeba s lisováním středu, páč na to nemám náčiní. Kluci se mi nabídli, že mi to přeskládají, tak jsem jejich nabídky samozřejmě za poplatek využil.

Nějaký fotky z prvních jízd mám na rajském, samozřejmě jsou krapet zaplevelené selfíčky a ještě jsem tam úplně neměl doladěný posed: https://aduldinho.rajce.idnes.cz/Yoeleo_Ride/

Toť asi prozatím vše, snad ti to bude takto stačit? ;-)

Reagovat
cyklista86
cyklista86

4.1.23 16:00

Aduldinho dej to kolo do svych bajku a napis k tomu neco jak te to napadlo jit do takove nezname znacky a pod. Zajima me to. :)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.1.23 15:35

Mamko, věřím, zřejmě solidní bačkůrky ;-) Pro mě bylo zjevení už přechod z obyč Adidasek za pár stovek na krapet lepší Mizuna ;-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

4.1.23 14:48

Hoky mám ještě z nostalgie v botníku. Přechod z dekáčových běhaček na Hoky byl jako zjevení :-))

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.1.23 08:55

Milešu, tak já cca před 3 roky před koronou taky dost běhal, už jsem byl fakt celkem rozběhané, navíc jsem se rád účastnil místních komorních běžeckých závodů v rámci OBL, pak se závody zrušili kvůli koroně a já začal radši opět víc jezdit na kole a tím si od běhu hodně odvykl, navíc jsem zase o nějaký ten pátek starší, takže to na můj vkus neběží jako dřív a je to fakt sebemrskačství, neříkám, že kolo taky není, ale tam se dá občas i orazit, zvlášť když už je člověk ve fázi, kdy se vozí jen pro radost ;-)

Botky vypadají dobře, Asics jsem zatím nikdá nezkoušel, moje nejoblíbenější byly zatím Montraily, ale Mizuna jsem měl univerzálky nebo silniční taky celkem solidní. Co bych chtěl zkusit jsou asi Hoka, ale ty jsou na to moje občasné popobíhání asi zbytečně drahé -)

Reagovat
Miles90
Miles90

4.1.23 08:36

Adu to já běhám rád. Dřív jsem začal běhat, protože jsem to nesnášel, pak mě začalo bavit to sebemrskačství a nakonec jsem si začal užívat běh. Nejradši běhám v kopcích, i když na to nevypadám. Pěkně pomaličku ťap ťap. Já jsem dřív běhal boty bez tlumení, ale nedávaly to píšťaly a fascie, takže teď se spoléhám na https://www.sanasport.cz/…1012a921-017?…

A na vyšší váhu, já mám 85–90 podle ročního období, se mi zdají zatím nejlepší co jsem měl.

Jako doplněk ke kolu je to super a jako náhražka vlastně taky.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.1.23 08:12

Baru a Kocóre, já vím nejlépe, co si zasloužím, navíc venku panuje dnes pěkné hnus a do toho si to zřejmě protáhnu v práci, ať mohu třeba zítra prchnout dříve a užít si snad pěkný den ;-)

@Freeky Tyto: https://www.sportisimo.cz/…ki-3/575745/, jen na tvrdší přeběhy bych možná potřeboval krapet více tlumení, ale to je samozřejmě věc individuální ;-)

Reagovat
Freeky
Freeky

4.1.23 08:04

Aduldinho: Ahoj, můžu se zeptat copak to máš za boty? Děkuji.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.1.23 01:30

Adu, já jsem se usnesl, že si žádnej „rest Day“ nezasloužíš, takže neodmlouvej a šup šup zpátky do sedla ;D

Reagovat
bara2
bara2

3.1.23 23:03

No počkej, není to moc brzo na restday? Tohle bys měl ještě zvážit…

Dnes bylo opravdu hezky teplo a nefoukalo, dobře se jelo i mě. Kávička a zákuseček nemají chybku. Krásné (jak jinak, ty ani jiné neumíš) selfíčko. První vyjížďka v roce ti vyšla :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.1.23 21:04

Jo zapomněl jsem to selfko :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.1.23 21:03

@Miles90 JJ, půlkilo, nazval jsem ho tak, kdysi pro mě totiž bývalo skoro denním chlebem kilíčko, kdy jsem jezdil ráno 14km do práce a pak delší zkratkou do rodné vísky ;-) U běhu je dobré, že se tzv. zprasím za poměrně krátký čas, ale zase je to pro mě spíš nutné zlo a celkem při něm trpím, i když to tak třeba nevypadá viz včerejší selfko :-D

Gráfo, jj, dnes mezi rybníky to v lehkém bahýnku celkem podrželo ;-)

Reagovat
grafik
grafik

3.1.23 20:29

Ty plaste tomu dávají úplně jiný rozměr. Paráda, klidně by to dalo i lehký terén.

Reagovat
Miles90
Miles90

3.1.23 20:27

Adu, co to je půlpecen? Jako půlkilo? Jinak pěkný. Ať to švihá. Já se s klukama dostanu spíš na běh, to má člověk za hodinku za sebou, můžu vzít i kočárek a doprovod dělá Honzík na kole. A o víkendech kolo s Honzourem. Když se dostanu sám na kolo na nějaký ranec tak to je jednou za dva týdny svátek. Takže já letos 15 km s Honzourem na kole a dva běhy, 11 a 5 km. Výhoda běhu je, že si je můžu odbýt ráno ve 4 před prací.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.1.23 19:43

Tomíku, konečně, dnes bylo příjemné klima ;-)

@FOSA Jsou to 30ky krosové Schwalbe na místní štěrk na silnicách, kupodivu to podrží i v lehkém bahýnku ;-) 33 bych asi úplně neriskoval, deklarovaných je 32mm, do šířky asi cajk, ale na výšku by mi mohl už bordýlek krapet poškádlit lak :-(

Reagovat
FOSA
FOSA

3.1.23 19:23

Ono to zvládá 33mm plášť? :-) tak to je super, ja myslel, že je to čistá silnice…

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

3.1.23 19:23

1* ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

hawrda 4
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15
bara2 34