Dnes naposled

Přidat foto

1.potok - Chvojnice

1.řeka - Oslava

Hadcová step v říjnu

Výroba mraků a hráz v.n. Mohelno

2.řeka - Jihlava

konkurence

3.řeka - Rokytná

Kámen u cesty

Třešňová álej. Na Jižní Moravě jsou stromy ještě zelené.

Sloup se sochou Krista - Dobrého pastýře v Loděnicích

řeka Jihlava - tady už jsou všechny tři řeky (Jihlava, Oslava a Rokytná) včetně Chvojnice pohromadě. Takové "společné foto" :-D

2.potok - Šatava

3.potok/říčka - Bobrava

V neděli jsem to vzala přes tři potoky a přes tři řeky do Cvrčovic na pohár s borůvkama a se zmrzlinou. Měli letos naposled otevřeno, tak jsem ráda, že jsem tam ještě zajela.

Mohelno_Cvrčovice 105km

https://mapy.cz/s/kukamahama

(vloženo 17.10.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
waters
waters

23.10.21 20:24

Báro, pěkná podzimní porce km a zmrzliny:) Svetr je zajímavý.. Já bych se svým nadměrným pocením mít nemohl. Na kole nebo při běhu nemůžu mít ani merino.. Ale pokud to tělo udýchá může to být příjemné.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.10.21 14:54

Baruš, tož svetr bych si na kolo teda nevzal, ale mám vychytané oblečení i do mrazů a navíc zimní papuče, v tom fakt není problém, ale jak s oblibou řikám, lepší suchá zima než mokrý „teplo“. Jezdím celoročně, jen v zimě krapet míň, úplně zastavit je dost na prd, pak se to opravdu špatně rozjíždí :-) A to jsem měl třeba ročníky, kdy jsem v mezičase hodně posiloval a chodil na florbalové tréninky, ale i tak se po zimě blbě rozjíždělo. Mně zastaví pouze led a sníh, na to fakt nelezu, na to nemám výbavu a technickou zdatnost, je to tedy nebezpečné nejen pro mě, ale i pro ostatní účastníky provozu. Horší je, že v MK leží led a sníh poměrně dlouho, šutry a písek ho halt nerozpustí :-)

Reagovat
bara2
bara2

18.10.21 14:38

Kocoure, JED je v oblasti takový maják, prostě odevšad je vidět, včera jsem se blížila od severu a poslední fotky jsou od jihu.. Podobně funguje dole na rovinách Pálava.

Tomíku, na Lešnou jsme chodili s babičkou a dědou do ZOO. No, venkovní zmrzlinárny už asi mají po sezóně, můžem se těšit na jaro.

Edwine a Aduldinho, nedělejte chutě. Do cukráren si zakazuju lézt, nevím, co si vybrat a pak toho mám moc.

Petře, tos asi zmokl ve středu, jsem jela odpoledne na Polanku a brala jsem si s sebou nepromok bundu, bo mělo místy pršet. Ale vracela jsem se přes Bránice a nezmokla jsem, tak jsem tu bundu jenom povozila v košíku. Stovky občas jezdím, abych si stabilizovala kratší tratě tady po okolí a mohla všechno objíždět v pohodě na kole. Sigmy to vydrží, to jsou poctivé drátové a každé kolo má svoji. Akorát jim to na konci roku přehážu, jedna umí i AVG a max. rychlost, tak by ju mohl dostat Messner, ať vím, jak rychle jel s kopce. Včera jsem potkala nezvykle moc cyklistů, u Kralic mě předjížděla holka,která se pak někde u Dubňan vracela v protisměru ještě s klukem. Nějaké cyklisty jsem potkala pod Hadcovou stepí a před Bratčicema mě předjížděli tři, co pak zastavovali na Staré pískovně..To víš, buď jede někdo v protisměru nebo mě předjíždí a já mám přehled kolik jich je na silnicích. Kdyby jeli stejně pomalu jak já, tak o těch v mojem směru ani nevím.

Mum a Blacku, u všech těch tří řek jsou krásná zákoutí. Ale na kole podél vody to teda moc není kolem žádné z nich, maximálně někde kratší úseky, je to tam samá skála a špatně schůdná divočina.

Aduldinho, v pátek jsem si jela do města pro větší dresy s dlouhým rukávem, pod který se mi vejde tlustej svetr aji s větrovkou, abych měla v čem jezdit, než zamrzne. Teda pro mě jsou větší – pánské S… Ve svetru se mně líp hýbe, jak v bundě, tu si nechávám až na mrazy. Na větrovce a svetru nemám vzadu kapsičky na svačinu, dres s kapsičkama to pořešil, a jak se trochu přes den oteplílo, vejde se mi větrovka do podsedlové kapsy. Na teploty kolem nuly (dopoledne byla jinovatka ještě u Oslavy) to vypadá použitelné. Jezdit se dá pořád, jak přestaneš, musíš to zas znova nacvičovat. Na to by se dalo nějak zmodifikovat přísloví: Lépe opičku přikrmovat, jak si za drahý peníz pořizovat novou.

Reagovat
McBlacky
McBlacky

18.10.21 12:55

turistická žlutá na MTB podél Rokytné – to si budu pamatovat do smrti :)

krásnej konec světa, kudy nikdo nechodí. Zadarmo to teda není, razit si cestu neznámo kam v dvoumetrových kopřivách a roští.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.10.21 12:15

Tož pěkné pojezď a fotodokumentace na jedničku jako dycky, já včera tolik neblikal a najel o krapet míň, byl jsem trošičku znaven ze sobotního bourání staré a stavění nové postele :-)

Ale taky jsem se krapet odměnil viz foto:

https://img41.rajce.idnes.cz/…7_133256.jpg?…

JJ, podzim není špatnej, zima až tak neva, včera jsem byl teda nabalenej až moc, nějak jsem to neodhadl, horší je zkracování dne a pak ty podzimní plískanice, to se nechce ani vyjít, to už radši letní teploučko :-)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

18.10.21 09:05

Bára je šikovná ženská. Nepolevuje a stovečky dává jak na běžícím páse – zřejmě slušný oddíl. Doufám, že to Sigma vydrží.

Má být ted' hezky, tak se již těším. V týdnu mě zastih ve Zbraslavi slejvák, bylo 7 st. a do Zastávky jsem přijel zcela promrzlý, naštěstí bez následků.

Jo, a v Ketkovicích je téměř opravená silnic. Je tam stále kyvadlovka, ale již částečně natažen nový koberec.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

17.10.21 21:37

Líbí se mi ta fotka Rokytné, má hezké světlo a je taková správně pralesoidní.

Jinak mě zaujalo to slovo „smlsl“ ve tvé odpovědi Kožíškovi, akademici v Ústavu pro jazyk český si libují :-) Btw, nejdelší české slovo bez samohlásek je prý výraz „scvrnkls“ :-)))

Reagovat
Edwin
Edwin

17.10.21 21:31

Parádička, taky jsem na sebe byl včera hodnej :)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

17.10.21 21:13

Pěkné foto i porce kiláků.Dnes jsem jel přes Lešnou a stánek se zmrzkou už zavřen,dal bych si no :-)

Reagovat
vapes
vapes

17.10.21 20:31

Bára: Hlavně že vyšlo počasí a zmrzka, tady u nás už mají všechny letní zmrzlinárny zavřeno. Jinak bych si taky dal.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

17.10.21 20:21

Báro, jako vždy skvělé…výrobna mraků maká pořád, ve dne v noci, prostě neunavný zdroj energie.

Reagovat
bara2
bara2

17.10.21 20:18

Jiři, nebudeš věřit, ale tam bylo lidí hodně, jsem musela stát ve frontě! Brali si zmrzlinu i do termokelímků domů :-)

Vapesi, bylo krásně, svítilo sluníčko, a hlavně tam na jihu na roviné nefoukalo a bylo tam docela teplo. Povedený výlet, jsem ráda, že jsem jela…

Kožíšku, tam by sis smlsl. Brzdy pořádně otestuj, ještě nezamrzlo a dá se pěkně jezdit. Rozdíl teplot ráno a odpoledne je menší, jak bývá v létě. Stačilo mi jen strčit někde u Kralic větrovku do podsedlové kapsičky.

Miťo, měla jsem zmrzlinu a na zahřátí ještě ten pohár (s horkýma borůvkama, se šlehačkou a se zmrzlinou). Teď se jezdí výborně, jak je moc teplo, tak přes den ani nevyjedu.

Reagovat
miťo
miťo

17.10.21 20:02

Bezva výlet, fotky i čísla! Zmrzku bych si dal taky.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

17.10.21 20:01

Při pohledu na nadpis, jsem nabyl podjmu, že je to poslední letošní vyjížďka, pak mě to došlo, co jste tím myslela. Tím Caffé Frappe na tabuli jste mě udělala chuť, hned si půjdu jedno udělat-sice instantní, ale pít se to dá taky.

á propós už mám nové hydraulické brzdy na Divergeho, zítra jsem objednám na servis, takže o víkendu už bych s ním mohl vyjet. A pokud se to nestihne v servisu odjedu to s něčím jiným ze svých kol. Jako pršet nemá.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

17.10.21 19:47

Zmrzlina v těchto teplotách, šílenost. Ale tipuju, že na ni aspoň nestála fronta :)

Reagovat
vapes
vapes

17.10.21 19:41

Pěkný výlet i fotky.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 25
bara2 7
Tomik_S 5
mikš 5
ejdmmm 11
hawrda 5